Sammanfattning

Vad tiden går! Veckorna rullar på som vanligt med jobb och jobb. Där emellan hinner jag med lite gym och så doggen förstås. M är borta i Esbo på veckorna och utbildar sej till gränsbevakare, så det blir lite ensamt ibland... Nåja. Vi är ju vana från militiden.

Idag har vi städat och fixat här hemma. Jag har bytt rent i sängen och tvättat (tvättar som bäst dynorna...) och M  har dammsugit och diskat. Vi har också hunnit med en långlänk med Selma i det fina vintervädret. Nu ska det lagas mat (kykling i cocosmjölk och ris) och ikväll blir det inflyttningsfest. Imorgon eventuellt bio, får se, får se. 

Over and out.

Solresa

Surfar dagligen runt på researrangörernas hemsidor och letar efter vårt nästa resmål. Jag tror jag just hittade det, kolla in hur underbart gudomligt plats.


Sitter skönt...

.. i vår nya fåtölj från IKEA. Nu är vardagsrummet komplett med rätt möbler och tavlor på väggarna. Eller en sak fattas faktiskt, denna underbara lampa från Ellos som just nu är påväg hem till oss.

                                                         Nya fåtöljen Jennylund från IKEA

The Blind Side

På lördagen såg M och jag den underbara filmen The Blind Side med min favorit Sandra Bullock. Filmen var så otroligt rörande och bra, alla bör se den! Bullock var f ö väldigt imponerande, inte konstigt att hon vann en Golden Globe för prestationen.


Året som gick

I januari njöt vi av underbart vinterväder med snö och ordentliga isar. Vi såg på en hel del filmer, och jag gick t.o.m på lokal revy med mamma, dessutom var det nog denna månad jag började se på olika serier på löpande band. Jag var sjuk ganska stor del av januari (och februari också för den delen) och åt medicin som en junkie... M spenderade många helgar på brigaden men vi lyckades klämma in en resa till Stockholm.  

Februari var rätt så lik januari minus Stockholmresan.

I mars blev det klart att M stannar 12 månader i milin, d.v.s tre månader längre än planerat. I samma andetag bestämde vi oss för att göra en öluff i Grekland när han kommer ut. Lite senare bestämde vi oss för rutten Skopelos-Alonissos-Skiathos och beställde biljetter. I mars var det första gången jag kände att våren var påväg på riktigt, mamma köpte lilla goldisen Hedda och min cykel blev bestulen (och återfunnen). Jag var sjuk igen, hade antagligen mono trots att det egentligen ska vara omöjligt att ha det mer än en gång...  

I april såg jag årets första fjäril! Vi vaktade mamma och pappas hus och djur medan resten av familjen var i Vuokatti och skidade. Vappen firades i Åbo och jag och M firade fem år tillsammans i Stockholm.

I maj var det födelsedagsfirande i Stockholm som gällde. I övrigt jobbade jag mest. M hade sitt första inträdesprov för jobbet som gränsbevakare

I juni var jag sjuk igen... Vädret var så fint och somrigt men jag jobbade som en tok för att förbereda Baltic Jazz. M gick Barettmarschen för andra gången och blev i slutet av månaden vald till till den bästa i klassen i Undersergeant-skolan. Midsommaren tillbringades traditionsenligt i Kasnäs.

I juli var det min första Baltic Jazz! Stressigt och spännande, men så roligt! Jag fick min första semester och M kom hem från milin efter 365 dagar. Vi njöt av sommaren, plockade bär och svamp, saftade och syltade, och jag var (och är fortf. faktiskt) hur huslig som helst! Jag köpte min efterlängtade systemkamera och mitt fotointresse väcktes till liv igen.  

I augusti ordnade vi en kräftskiva i Bodalen, men månadens, och årets, höjdpunkt var helt klart vår öluff i Grekland!

I september blev jag moster till världens finaste lilla pojke.

I oktober flyttade M och jag till Åbo till en fin trea vid ån, vi sålde vår Ford och köpte en snygg Opel Vectra -05.

I november hände inte mycket speciellt förutom att lilla W kom över till Finland första gången. Jag vaccinerades dessutom mot svininfluensa...

I december blev jag brunett! Familjen åkte till Sverige för lilla W´s dop, jag och M är hans gudföräldrar. Det firades traditionell jul med familjen i Dalsbruk, och det var snö! Direkt efter julhelgen flög vi iväg till Teneriffa med M´s familj, där firade vi nyår bland palmerna. 

Tror jag har fått med det mesta... Eller nja, under året fick ju M veta att han fått jobb som gränsbevakare. Mycket viktigt händelse under 2009!


Helgen

Så var det måndag igen, steg upp tidigt och skjutsade M till tågstationen. Han åkte till Esbo för att påbörja sin gränsbevakarutbildning, och ack så stilig han var i sin mossgröna uniform! Så glad att han fått ett jobb som passar honom perfekt! Nåja, helgen...

Helgen har varit otroligt skön och avslappnande! Efter typ en månad av omkringflängande har vi bara varit hemma om man bortser från bio och lite shopping. Vi har städat (jösses så det blir rörigt fastän man knappt är hemma...), ätit gott (älskar att M är en riktigt mästerkock) och sett på serier (Desperate Housewives och Old Christine). Och så var vi ju på bio. Såg Luftslottet Som Sprängdes, dumilde vad den var spännande! Jag tyckte denna var bäst av alla tre, tvåan var definitivt sämst. Ska bli intressant att se Hollywoods version av Millenium-triologin.

Tillbaka i vintern

Nu är vi tillbaka i Finland igen. M har åkt till Esbo för att börja sitt nya jobb och också mitt jobb har börjat igen efter en skön semestervecka på överraskande fina Teneriffa. Vi har haft en avkopplande men ändå händelserik resa; vi har solat och simmat (härligt mjuka stora vågor!), vandrat, hyrt bil och kört runt halva Teneriffa (mycket omväxlande vackert landskap; karga berg, djungelaktig skog, färggranna blommor och "månlandskapet" kring Teide, allt omringat av härligt blått hav). Vi åt förvånansvärt god och billig mat och drack gott vin (jag som mer eller mindre aldrig gillat spanska viner hittade två nya favoriter som jag hoppas man kan få tag på här hemma). En lyckad semester var det, vi hade till och med tur med vädret och har därmed lyckats få lite färg som piggar upp bland alla vintervita nunor här hemma i Finland :-)

Här några bilder från resan, laddar upp flera senare.



(Klicka för större bilder)

RSS 2.0