Måndag

Idag har jag...
  • Jobbat (gick bra fast jag var trött)
  • Sovit (lade mej när jag kom hem och sov tills M ringde vid kl 20... Mono, eller vad jag nu har/hade, tar på...)
  • Sett på Dirty, Sexy, Money
... och nu ska jag gå lägga mej.

Frisk(are)

Har precis kört M till Kimito varifrån han fortsätter till Ekenäs och brigaden. Själv mår jag nu mycket bättre och min hals ser inte förjäklig ut längre. Missförstå mej inte, den ser på långa vägar inte normal ut men i såna här sammanhang får man nöja sej med det som bjuds. Imorgon ska jag tillbaka till jobbet efter en veckas sjukledighet. Riktigt längtar tillbaka och hoppas så att jag mår ännu bättre imorgon så att jag kan jobba heldag utan probs.

Ps. Varför kan man inte göra antibiotika i något annat format än gigantiska tabletter som är omöjliga att svälja när ens hals är minimal?! Och varför är tabletterna allt som oftast odragerade?! Jag har enorma problem med att svälja min medicin. Jag får varje gång kämpa som fasen, och varje gång får tablett-tagandet mej att vilja spy. 

Följetong

Fortfarande sjuk, fast mår nog betydligt bättre nu. Hela veckan + hela helgen har blivit förstörd av vad läkaren och jag själv tror är mononukleos. Det konstiga är att man egentligen inte ska få det igen om man, som jag, redan har haft det. Fågade läkaren om ändå är möjligt att insjukna igen och hon sade att det är ovanligt men att allt är möjligt... Livslång immunitet my ass. Vaddå bitter?!

Såg The Bucket list med M igår. En fin film! Älskar Jack Nicholson som spelar en av huvudrollerna. Han spelar för övrigt också mot Helen Hunt i en av mina absoluta favvofilmer As Good as It Gets (Livet från den Ljusa Sidan).

Inga roligheter att skriva om idag inte.

Lördag

Då var det helg igen då, och jag är fortf. sjuk. Var till doktorn igår och fick mera/ny medicin.Jag som nästan aldrig är sjuk annars har inte varit annat en just sjuk denna vårvinter. Irriterande och jäkligt tröttsamt. Nåja, känner mej iaf lite bättre idag (peppar, peppar!) och hoppas innerligt att jag är på bättringvägen.

Och btw: Jäklar vilket skitväder vi har fått. Snön vräker ner och inte så mycket som en ynka solstråle syns på himlen. Kanske vädergudarna sympatiserar med mej. Who knows.

Hedda (jag) & Ceasar


Hedda & sjuka jag

Världens mest speciella katt

4 av allt

4 TV-program :
Grey´s Anatomy, Desperate Housewives, Private Practice, Dirt, Sexy, Money.

4 saker jag gjort idag:
Varit sjuk, varit sjuk, varit sjuk och gosat med Hedda

4 saker jag längtar efter:
Att bli frisk, livet i Sverige, Öluffen i Grekland och att älskade M ska komma hem från milin.

4 saker på önskelistan:
Ny bil (vill ha!), en härlig stadssemster med M (förra året var vi i Prag i april),  Tomas Sabo armband och ett vitinskåp  

4 saker som avskys:
Att jag är sjuk!, snön, att Selma fäller massor med hår och den för tillfället ostädade lägenheten.

4 saker jag tycker om att göra:
Resa, gå på länk med Selma, avverka tv-serier på löpnade band och fotografera

4 saker jag ätit idag:
Har nog inte ätit så mycket som fyra saker idag

4 som jag utmanar:
Den som läser och vill göra utmaningen; feel free!

Fortfarande

Jag är fortfarande sjuk och det suger. Varken hinner, orkar eller vill vara sjuk. Men vem hinner, orkar eller vill det då?

Blä Blä Blä Blä

Sjukling

Jag är sjuk, feber och halsont. Uffa. Jag hade som mest 38.8 grader i morse då jag vaknade (redan klockan sex (!), detta om något indikerar att jag är sjuk), och jag tror nästan aldrig jag har haft så hög feber tidiagre. Blä. Nu har jag käkat burana och druckit varmt vatten med Fischerman´s Friend (kan inte med té nämligen...) och jag känner mej lite bättre efter en tre timmar lång nap (hade tänkt vila ögonen lite men jag sov hela dagen istället).


Helg

Igår var jag borta på ett jobbrelaterat seminarium på Viking Line hela dagen. Helt bra och produktiv dag som slutade med bio med M i Åbo efter att jag hade kommit i land igen... Vi såg Marley & Me, riktigt bra film med ett så ledsamt och fint slut att jag inte var den enda i biosalongen som grät. Vår Selma här hemma nästan lika busig som Marley, men också exakt lika glad och precis som Marley älskar hon allt och alla.

Idag har vi inte gjort något. Sov hur länge som helst och sedan har vi bara legat i sängen och kollat på film eftersom jag känner mej lite småsjuk. Vi har sett Vicky, Cristina, Barcelona men jag kan inte riktigt uttala mej om den var bra eller inte eftersom jag sov stora delar av filmen... Nu ska vi äta och sedan ska jag skjutsa M och hans bror tillbaka till brigaden. Skitsöndagar.

Världens sötaste hundvalp

Här har vi henne nu, världens sötaste Hedda.


8 veckor



I familjen finns alltså nu golden retrivrarna Alma och Hedda, och så min labrador Selma förstås. Jag tycker namnen passar så fint ihop.


Mamma Mu och Kråkan

Idag har jag varit på bio med lillebror. Vi såg Mamma Mu och Kråkan. Jag kan bara konstatera att filmen verkligen var gjord för barn (dock med ett fint budskap om vänskap) och att min bak fullkomligt domna bort efter att ha suttit 78 min på Bio Ponys stenhårda stolar. Sällskapet var dock härligt och jag har haft en rolig kväll. Bäst var ändå när vi cyklade hem, I satt i min korg på pakethållaren och jag trampade och sjöng "Vi har fått en konstig ko med konstiga små horn?..."

Häst eller hund?

Idag när jag gick förbi ett dagis pekade en liten pojke på Selma och sade högt "Se, en häst". Visserligen är Selma stor, men ingen har förut förväxlat henne med en häst. Barn är för roliga!

 

På tal om djur, och hundar. Idag är mamma och pappa till Esbo och hämtar hem en ny liten doggy, en liten goldenvalp. Jag längtar efter att få kramas med den, dom doftar ju så ljuvligt och är såå mjuka och söta. Dock har vi inte kommit överens om namnet än. Vi har många alternativ men vilket ska man välja, det är frågan...


Selma som liten valp. Kolla in magen, nästan det ljuvligaste med hundvalpar.
Det och dom stora tassarna som inte på något sätt passar ihop med resten av kroppen.

Ensam igen

Så var jag ensam igen då, M  tog just bilen tillbaka till brigaden. Nåja, nu blir det bara kort vecka ifrån varandra, han kommer ju igen på fredag så.

Nu ska jag kolla på Magnus Betnér Uncut. Inte hans största fan men i brist på annat får det duga. På tal om att titta på dvd. Igår såg vi Yes Man igen, jag blev så besviken. Den var ju inte alls så rolig som jag kom ihåg. När vi såg den på bio höll jag på skratta ihjäl mej och så var det inte alls nu. Synd. Men det är väl som det sägs, film är bäst på bio.

Lasagne

M har lagat lasagne idag. Mmm-m! Jag gillar inte egentligen lasagne men M han gör världens godaste. Med en fetasallad till blir det en fulländad måltid, precis som idag.

Nu bastubad.

Längtan

Åh. Snart är vi här igen.


Melodifestivalen

Hah. Roligaste finalen på länge! Jag talar om stunden när alla förhandsfavoriter insåg att ingen av dem kommer att vinna. Vilka miner. Hah. Det vinnande bidraget förstår jag dock mej inte på. Jag hör inte ens vad hon sjunger... Hoppas på en finslipning innan ESC.

Filmen igår

Slumdog Millionaire var väldigt bra! Den väckte tankar (den som sett den förstår vad jag menar), den var välgjord och den var inte som alla andra. Mycket sevärd! För en gångs skull fattar man varför en film tilldelats många Oscars. Se den!


Grekland Bokat!

Nu har vi bokat semestern i Grekland. 17.8 åker vi från Arlanda och blir borta två veckor. Vi gör Skiathos-Skopelos-Alonissos!

Jei!

Slumdog Millionaire

Nu har jag bokat biobiljetter åt M och mej. Ska se den omtalade filmen Slumdog Millionaire imorgon. Hoppas den är lika bra som det sägs.

Liten Lista

Blev inte då vs. nu lista. Orkade inte fundilera så mycket. Tog denna istället.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?

Bokstav, Bokstavering. Ur Handbok i Engelska (Jan Svartvik & Rikard Svartvik)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Bordskanten

3. Vad såg du senast på TV?
Dirty, Sexy, Money

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
22.23 (den var 22.29)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Selma som snarkar.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
En stund sen på sista svängen med Selma

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
Friends bloopers på Youtube

8. Vad har du på dig?
Hello Kitty-sockor, gröna mjukisar och M´s hemmatröja

9. Drömde du något inatt?
Vet inte

10. När skrattade du senast?
När jag såg på friends bloopersarna

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En hylla

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Säkerligen

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Som alla andra listor som man fördriver tiden med

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
The Wrestler, tror jag

15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?
En Bil (eventuellt flera bilar för att jag antagligen inte skulle kunna bestämma mej för bara en)! Lägenhet i Sthlm och resor.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
?

17. Tycker du om att dansa?
Jo, helt roligt med rätt sällskap och bra musik

18. George Bush?
Hur mycket har inte denna man lyckats förstöra? Skitröv, som Saliven Gustavsson skulle uttrycka det.

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Har några fina alternativ som både M och jag gillar.

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Jo.

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Är det inte Sankte Peter man möter där?

Massproduktion

Under kvällen har jag massproducerat muffins och lyssnat på Johnny Cash. Fina blev dom, för dom som undrar. Muffinsarna.


Beslut

Jag tror vi har bestämt oss att det blir rutten Skiathos-Skopelos-Alonissos. Inget är bokat än men jag har hittat flygbiljetter som jag tror att vi ska boka.

Skäms!

Skäms på den som stal min cykel! Och tack till honom som tipsade mej om att tjuven kastat den i ett dike i Sabbels!

Tänk att det finns så dumma (och med dumma menar jag korkade) människor som inte vet skillnad på mitt och ditt.

Melodifestivalen

Tycker dom flesta bidrag i årets melodifestival är riktigt crappy, med två undantag: Caroline af Ugglas och Emilia. Om inte någon av dessa bidrag vinner är det något som är fel.





Söndag

Välbehövligt lugn helg. Har sovit som en stock i princip hela helgen; långa, sköna nätter utan att vakna hundratrettielva gånger. Beslutet att ta det lugnt och inte göra något under helgen var väldigt klokt även om det resulterade i en missad inflyttningsfest. Nåja. Har just varit ute på länk med Selma och jag kan än en gång bara konstatera att våren är här. Solen lyste och värmde som bara den, jag hade vinterjackan på men det var alldeles för varmt. Vägen var torr och i sluttningarna smälte snön.

Nu ska jag kolla på Grey's Anatomy. Har någon koll på hur många serier jag har avverkat sedan jag flyttade hit? På listan finns bl.a Friends (alla säsonger minst två gånger...), Lipstick Jungle, Dirty, Sexy, Money, Lilla Huset på Prärien. Gud vad patetiskt :-). Saknar M, saknar Sverige, saknar att bo på ett ställe där man kan göra nästan vad som helst, när som helst. Nåja. Snart flyttar vi igen och allt återgår till det normala. Jag ska dessutom inte glömma det positiva med att bo här; mitt roliga jobb, min familj, naturen och . . . ja that's ungefär it.

Efter Grey's ska jag iväg på en jobbgrej.

Öluff

Nu har vi tagit lite mera beslut angående öluffen. Vi åker i augusti och stannar troligtvis 3 veckor.Vi har två ruttalternativ; antingen gör vi Skiathos-Skopelos-Alonissos-Skiathos eller Santorini-Milos-Naxos-Amorgos-Santorini. Kan inte riktigt bestämma oss. Själv vill jag verkligen upptäcka Amorgos, men jag vill också se Skopelos innan ön blir helt förstörd av turisterna (Mamma Mia spelades in på Skopelos, kallas numera därför för Mamma Mia-ön och har blivit väldigt poppis efter att filmen kom). Den första rutten känns något "säkrare" och är kanske därför är ett bättre nybörjaralternativ, jag vet inte ...?  Gillar även tanken på att vardra runt på Alonissos, sägs vara en underbar upplevelse. Men å andra sidan skulle jag mer än gärna också uppleva Milos, med sin historia och underbara natur. Nåja, snart måste vi bestämma oss så vi kan boka flygbiljetter. Åh, älskar det här, äntligen blir det av!


Halkidiki, 2007

Vår!

Idag har det varit så vårligt där ute. Härligt! Jag har haft vårfiilis tidigare men nu var det riktigt vår i luften. Det doftade vår, fåglarna kvittrade och det droppade vatten frrån taken. Fast jag blir ändå störd av alla bloggerskor som enbart skriver om våren och vårkläder. Läderjackor hit, ballerinas dit och sneakers hit.

Utsikt

Utsikten från min arbetsplats är ljuvlig.


Selma


M uppe på ett berg...


Selma försöker febrilt också komma upp


..och klarar det till sist!


Full fart ner! T.o.m för Selma ...


...som störtade i snön

Big Love!

Jag har sagt det förut och säger det nu igen: Den som inte har sett serien Big Love måste göra det! Tredje säsongen är om möjligt änu bättre än de två första. Så otroligt välgjord och bra!


3 månader till

I måndags blev det klart att M stannar tre månader till i milin, han ska fortsätta till skolan, som det så fint heter... När utbildningen är genomförd kommer han i juli hem som undersergeant. Jag har väldigt tudelade känslor när det gäller detta, men innerst inne vet både jag och M att det här beslutet helt enkelt var det förnuftigaste med tanke på hur världen och situationen på arbetsmarknaden ser ut just nu. Efter att ha klarat av nio månader ifrån varandra känns tre extra månader inte heller helt omöjligt...

Korpralen

När han kommer ut ska vi dock slå på stort och åka på en lång semester till Grekland. Vi har bestämt att vi ska öluffa där och jag kan inte låta bli att redan nu surfa runt på kalimera.se och drömma mej bort. Älskar Grekland!

Halkidiki, sommaren 2007

Mat

Nu blir det mat och ett nytt avsnitt av Big Love. Hoppas tredje säsongen är lika bra som de två första!

RSS 2.0