The movie


image65image66image67image68






Äntligen skall Sex and the City bli film, jag och så många andra väntar med spänning.

Städartag!

Nu skall jag städa vår garderob. Ingen lätt uppgift när garderoben, på grund av utrymmesbrist, även fungerar som förråd...

Var just ut en sväng med Selma, i regnet! Usch.

Along came Polly

Såg precis att denna  film med bland andra Ben Stiller och Jennifer Aniston i huvudrollerna visas på Tv3 ikväll klockan 21.00.
image64

Kommer även andra bra prgram på TV idag, bl.a. "Cold Case" (kanal5) och "Ensam mamma söker" (TV3).

Kyssjohanna och lite annat...

Gillar att surfa runt på denna sida, det finns så mycket fint att titta på. Har aldrig beställt något men har förstått att det är väldigt smidigt.

Mina favoriter just nu är dessa


(bilder lånade från www.kyssjohanna.se)

Denna tråkiga söndag kommer för övrigt att spenderas inne i lägenheten, vill verkligen inte ut. Det regnar och är allmänt asigt väder, igen... Skall nog plugga lite, eller försöka iaf. Känner mej lite seg, kanske beror det på det hemska vädret eller också beror det på att jag bara allmänt är lite ringrostig då det gäller pluggande.

Igår såg vi på filmen "Thank you for smoking", den kan jag rekommendera. Väldigt annorlunda film, men den var bra. Tyckte iaf vi..

Grekland

Sitter och drömmer mej bort till varma och sköna Grekland... Känns som om det var en evighet sen vi var där fastän det bara var en enda månad sen... Tiden går för fort! Stop!

Tur att vi åtminstone har fina minnen och bilder från resan, här får ni se några personliga favoriter;




"Jag och EXTRA ALLT"

Läser som bäst boken "Jag och extra allt" skriven av Morgan Spurlock, han som gjorde filmen "Super size me". Denna bok grundar sej delvis på fakta Spurlock grävde fram då han gjorde filmen, och herregud, det är verkligen sjuka saker som försiggår i snabbmatsbranschen.

I boken kan man till exempel läsa hur Spurlock testade hur länge mat köpt på MCDonald's höll sig fräsch. Pomfritten (svengelska - I know. Kanske borde ta det på finlandssvenska och skriva franskisar, kort och gott?) höll i otroliga tio (!) veckor eftersom dom är fullproppade med en massa olika kemikalier (potatisen skulle antagligen ha hållit ännu längre men efter dessa veckor blev dom kastade i soporna).

Jag blev chockad över uppgifterna om att en femtedel av alla amerikanska barn dricker läsk redan vid 1-2 års ålder, sjukt! Vilken förälder tillåter sitt barn att dricka läsk vi den ålder...? Enligt boken konsumerar äldre amerikanska barn dubbelt så mycket läsk som mjölk, detta gäller både pojkar och flickor (1996). Oj voi.

I boken nämns även Sverige och det svenska McDonald's (som idag utgör 75% av den svenska snabbmatsmarknaden). Spurlock beskriver det svenska McDonald's som lite bättre eftersom Mcdonald's i Sverige har börjat handla som "ett ansvarskännande företag" som numer erbjuder t.ex. kravmärkt mjölk och kött och som "initierar många olika program för miljömedvetande".

(Uppgifterna i inlägget har jag hämtat ur boken "Jag och extra allt" skriven av Morgan Spurlock)


Mycket underhållande bok detta och det lilla jag har skrivit om här är bara en jätte, jätteliten del av allt det sjuka som står i denna bok. Helt klart läsvärd, speciellt om man, som jag, är fascinerad av Amerika med en skräckblandad förtjusning.
image44

Nu ska jag ut med hunden och sen ska jag se på "Svensson, Svensson", efter det blir det nog någon film.

Dagens

Varit på stan idag igen en sväng. Köpte en fin väst och vantar åt min M och ett par underbara läderhandskar i lila åt lilla mej. Dom finns på Åhlens och kostar 199kr.


Typiskt att vädret skulle klarna upp nu, solen skiner utanför fönstret och det ser inte alls lika grått och tokigt ut som på förmiddagen, vi borde ha åkt till Lidköping iaf, men men.

Nu skall jag laga mat.

Regn

Hade egentligen planerat in en liten tripp till Lidköping idag men då vi skulle stiga upp ösregnade det, så vi bestämde oss för att inte åka. Lite synd att vi inte kom iväg, men hur kul är det att åka nånstans när regnet bara häller ner...? Syftet med resan var nämligen inte shopping utan vi tänkte att vi skulle kolla in städer och orter här nära Skövde för att se så mycket som möjligt av denna trakt innan vi flyttar (antagligen tillbaka till Finland efter examen våren -08). Nåja, vi får ta det nån annan dag då vädergudarna är på bättre humör, idag nöjer vi oss med Skövde, och tvättstugan..

Passar på att lägga in en bild på söta Selma för att pigga upp alltsammans lite... :)


Duoboots

Gillar stövlarna från Duoboots, en bra idé att skräddarsy skor efter vadens mått. Finns många fina modeller som jag kan tänka mej köpa, och funderar allvarligt på att göra det, men jag är lite osäker då det gäller till frakten osv. Känns onödigt invecklat...

Jag önskar mej en snygg, praktisk och vädertålig vardagsstövel, och dessa är mina favoriter:



image35image36image37image38
(Bilder lånade från www.duoboots.se)

Idol?

Hmn, måste bara säga att jag inte riktigt kan förstå hypen kring Idol... Har kollat på detta program några gånger  och visst; många av deltagarna sjunger bra. Tycker dock att det inte (längre?) känns som en rättvis tävling där den bästa deltagaren vinner. Mycket beror, till exempel, på TV-tid men framför allt på deltagarnas söthetsgrad....

 Och juryn då, what's up with the jury..? Det blir inte bra TV av att Kishti (och dom andra) sitter bakom ett bord och säger fula och otrevliga saker om deltagare.. Nej tack, säger iaf jag, men smaken är som baken, och det är ju bra!

image34

Fredag!

Skönt med fredag, det är något speciellt med denna veckodag! Steg upp tidigt idag och har redan hunnit med en massa trots att klockan inte är så mycket, jag har bl.a. tvättat vår badrumsmatta, för hand! Mycket duktigt. Snart skall jag iväg och gymma och sen ska jag försöka gå iväg till rastgården med Selma. Inte så hemskt mycket  annat spännande på G, men kanske hittar vi på något lite mera spännande ikväll, det har ju inte varit den mest spännande veckan precis... Men man måste ha tråkigt ibland också för att kunna uppskatta det speciella och roliga som händer, eller?

Kan också berätta att innehållet i HM-paketet var jättebra. Gillar speciellt tunikan, skön och passligt vardagssnygg. Jag invigde den igår och måste erkänna att jag har den på mej idag också :)

Nu ska jag packa gymväskan och sen ska jag iväg och vara duktig!

image32

Funderingar och äppelpaj

Hemma från stan nu, köpte inget (!) åt mej men lite överraskningar som skall skickas hem till Finland, till min söta lillebror. Nu sitter jag ensam här hemma och har tråkigt. M är i skolan, han läser en kvällskurs i kreativt skrivande... Har inget att göra, så antagligen börjar jag städa eller kollar på TV, brukar göra det då jag har tråkigt... Kanske ska jag baka äppelpaj, och överraska M då han kommer hem. Har ett jättebra recept, enkelt och snabbt.

  • 6 äppel
  • 1dl socker
  • 1dl mjöl
  • 100gr margarin
  • Skär äpplena i klyftor, blanda mjöl och socker, strö detta över äppelklyftorna som nu ligger i en smord form. Hyvla (enkelt med vass osthyvel) det kalla smöret över det hela. Grädda i 200 grader tills smöret smält och allt har fått en fin färg. Jag brukar servera med vaniljsås.

Får se om jag rör ihop en sådan.

Ha en trevlig kväll!

Nu

Nu ska jag iväg en sväng till stan, pågår något som heter Fashion Week här i Skövde just nu, det är inte så speciellt egentligen men det är kul att kolla. Personligen tror jag nog att det mest är affärerna i Skövde som går samman för att få kunderna att köpa ännu mera... Som om människor idag inte gör det.. :)

Off I go!
(Bild lånad från www.skovde.se)

Dagen

Dagen har varit en i mängden, men jag har haft trevligt iaf :) Kom precis hem från gymmet, tränade mest ryggen idag. Åkte via Maxi påvägen hem och handlade ingredienserna som behövs för att steka plättar, det är nämligen det jag skall göra nu. Innan gymmet hämtade jag ut ett paket från HM, och så köpte jag lite nödvändigheter (läs: underkläder) på Lindex, dom hade väldigt bra erbjudanden där idag.

Nu ska jag steka plättarna är sen är det nog snart dags för Grey's Anatomy, åh min favoritserie!

Innehållet i mitt HM-paket (bilder från www.hm.se)


Madeleine

Har, som så många andra, följt Madeleines öde, hoppas verkligen att dom är på rätt spår nu:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article870744.ab




Update
: Tydligen inte denna gång heller . . .

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article871783.ab




Bitten Sarah Jessica Parker

Gillar verkligen Sarah Jessica Parkers egen klädkollektion, både idén och kläderna faktiskt. Hon samarbetar med Steve & Barry's och har med mottot "Fashion is not a luxury, it's a right" tagit fram en klädkollektion där allt kostar under 20$. Kläderna finns, vad jag vet, tyvärr inte att få utanför Amerika men man kan ju alltid kolla in dem på, till exempel, hemsidan; http://www.bittensjp.com/. Jag tycker iaf att kläderna är snygga och stilrena.
(Kanske har många bloggare redan skrivit om denna kollektion, men jag har inte, så jag gör det iaf)

Brukar inte bry mej om kändisar och vad som händer i kändisvärlden men SJP gillar jag, vet ej varför. Gillar också Reese Witherspoon av nån orsak, fastän jag knappt sett några fimer där hon är med.


image22
image23


Idag.

Dagen har varit ganska tråkig om man bortser från att jag träffade en av mina kompisar och hennes labrador, Bella. Vi trotsade regnet och det allmänt asiga vädret och spenderade 2h i rastgården där hundarna fick springa omkring. Skoj för Selma att leka med någon som var lika "tuff i tagen", dom var väldigt likasinnade, vilket kanske inte är så konstigt eftersom dom båda är av rasen Labrador Retriver. Jag kommer att lägga upp lite bilder på hundarna här på bloggen senare. Efter att vi kom hem var jag tvungen att duscha hunden, verkligen äckligt där ute idag och Selma var smutsig och våt, blä.

För övrigt har jag inte gjort så mycket idag... Det gamla vanliga bara. Ska kolla igenom våra foton som är sparade på datorn nu, sen ska dom brännas på skiva och föras till fotoaffären för framkallning. Har nog långt över 200 bilder som ska framkallas, blir skoj att ordna in alla bilder i album sedan. Mycket intressant inlägg detta, nåja.

Snart Desperate Housewives på kanal 5!



London

Funderar på att åka till London över en helg i november om jag har tid, det brukar bli ganska mycket jobb i skolan den tiden på året, men... Undrar nu om nån kan tipsa mej om ett centralt och billigt men ändå fräscht hotell?

Ännu en lista . . .

Favoritplagg i garderoben just nu: Någon av mina tunikor
Byter gärna garderob med: Sarah Jessica Parker
Trivs bäst i: Jeans och tunika/blus, eller mysiga "hemmakläder"
Bästa stiltipset: Hel och ren :)
Beskriv min stil: Mixad efter humör med en touch av det som är "inne"
Vanligaste färgen på mina kläder: Har mycket grönt, gult och brunt
I höst kommer jag gå klädd i: Kommer nog att satsa på varma sköna tröjor och jeans, variera med halsdukar och andra accessoarer
Men absolut inte i: Hmn...
Jag doftar just nu: Versace "Bright Crystal", Lacoste "Touch of Sun"
Favoritmodellen just nu: Har ingen favoritmodell
Byxa eller kjol? Byxa!
Så många skor har jag: Vet inte exakt, över 20 st.
Smink till vardags: Mascara, foundation, rouge, läppglans
Festsminkning: Som till vardags men jag markerar ögonen mera då det är fest.
Sminktips till allmänheten: Tvätta alltid bort sminket, och köp nytt med jämna mellanrum
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja?: Snygga skor, vet inte vilka dock...
Mig själv med tre ord: Envis, glad och kort stubin :)
Jag tränar: På gym....
Jag ville bli när jag var liten: Frisör eller flygvärdinna

Höst!

image510

Bilder


Bilder på vad jag köpte i Sthlm, köpte även lite annat smått och gott men det känns inte värt att lägga upp bilder på det. Väska från Åhlens, jacka från H&M. Passar även på att lägga upp en bild på t-shirten från Ladies Night.
(Bilderna är inte så bra...)






Hemkommen

Nu är vi hemma igen. Vi hade en jätterolig helg. Igår var vi på Ikea hela dagen, handlade en hel del, allt från nya möbler till blommor och ramar. Vi köpte en förvaringsmöbel, ny stol till datorbordet, mattor, dynor, lampor, sängöverkast, gardiner och mycket annat (nedan kan ni se några bilder på det vi köpt; lånade från www.ikea.se). Vi skall möblera och fixa om i vårt sovrum, rummet har varit blått innan, men nu skall det bli brunt, skall bli roligt att se förändringen efter att allt det nya är framplockat, hela rummet blev ju som nytt bara när jag lade mattorna på golvet...

Sitter hemma och väntar på att några gubbar skall komma och kolla våra fönster, någon rutinkontroll, men dom kommer aldrig... Jag har varit vaken sedan kl. 8 och väntat på dem. Nåja, fick ju en tidig start på dagen iaf. Ute är det mulet och tråkigt men efter att jag druckit mitt morgonkaffe skall jag ut med Selma. Sen skall jag fixa lägenheten. M är inte hemma, han är till Göteborg, han hämtar vår nya dator. Skall bli skönt med en tyst och snabb dator, denna börjar ha några år på nacken och låter som en skördetröska...


Lite fredag och lördag

Mycket lyckad kväll igår. Showen var fantastiskt rolig, det enda minuset var att det gällde alkoholförbud på läktaren, det är tydligen emot alkohollagen på något sätt... Tornving, Stenmarck och Bergqvist var en utmärkt kombination och bjöd på en rolig och avslappnad show. Jag måste faktiskt medge att jag gillar Tornving mest, han är dock inte sötast ;) Globen var fylld av 10 022 kvinnor, ganska otroligt faktiskt... T-shirten som delades ut var söt, även om jag nog bara kommer att använda den som gymtröja...

Kan kort och gott säga att denna show är väl värd ett besök.

Idag har vi shoppat, åkte ut till köpcentret i Täby. Stort och överfullt köpcentrum, men vi hade en trevlig dag där ute. Jag kom hem med en ny jacka och en ny väska. Jackan har jag kollat in för länge sedan men köpte den nu först, väskan vara bara för fin för att inte köpa (Bilder kommer senare).

När vi kom hem gräddade vi våfflor. Mycket, mycket gott! Nu skall  vi kolla på film, blev ingen middag ute, alla var för trötta :)


Sthlm

Befinner mej nu i sthlm. Kom precis fram efter en lååång bilfärd, tog ganska jämt 4h att köra hit. Snart ska vi äta och sen blir det Ladies Night, blir säkert jättebra.

Over and out.

Bilderna.

Här kommer bilderna jag skrev att jag skulle visa. Mitt nya set från Åhlens och mina nya rea-skor. Skorna har jag länge tänkt köpa, nu var dom nedsatta på Din Sko så jag slog till, mycket fina, tycker jag iaf :)


Idag.

Dagen började, som vanligt, ganska långt efter vad andra kallar för morgon... Jag kommer bara inte ur sängen före kl. 10, det går inte, om jag inte måste då förstås.. Degade lite framför datorn och TVn innan dagen började på allvar med en sväng till bibban. Var tvungen att låna en bok jag måste ha för några skolarbeten, boken borde jag egentligen redan börjat läsa...

Blev en sväng på stan också, köpte dock inget eftersom jag "sparar mej" inför helgens besök i Sthlm. Jag och M skall åka till min syster över helgen. Jag å syster E ska iväg på Ladies Night, skall bli väldigt roligt. Under helgen skall vi även hinna med shopping och ett besök på IKEA.

Nu skall vi snart äta här, köttfärsbiff och potatis. Efter det blir det gym och sen måste jag ta itu med en skoluppgift som skall vara klar imorron, jippii vad roligt . . .

Kanske hinner jag lägga upp lite bilder ikväll.


Just for your information

Listan snodde jag från lottisin

KLÄDER
Skor:
Många olika, för tillfälet mest Converse tror jag nog
Tofflor: Inga tofflor för min del
Byxor: Jeans från MQ
T-shirts: Om jag använder nån t-shirt är det nog någon vanlig basic i svart, vit, grå, i övrigt mest toppar.
Sockar: Svarta, vita, gråa

ACCESSOARER
Väska:
Min stora röda från Åhlens, min favorit över alla.
Halsduk/sjal: Många olika mönstrade från H&M. När vädret blir kallare blir det nog mitt nyinköpta set från Åhlens (Bild påväg upp)
Örhängen: Guldknoppar.
Klocka: Har ingen klocka för tillfället, dock sugen på att köpa en i läder från Lacoste

BADRUM
Tandprodukt: Det vanliga; tandborste, tandkräm och tandtråd.
Hårprodukt: Lee Stafford
Hudkräm: Dove "Summer Lotion!"
Ansikstvätt: L'oreal
Fotkräm: Scholl, by far den bästa
Huvudvärkstablett: Ipren 400

ÖVRIGT

Kaffe: Gevalia, Milea
Café/konditori: . . .
Glass: Alla former och färger av Pappagallo-glass
TV-serie: Grey's Anatomy, patetiskt beroende av den.

Selma

Min alldeles egna labrador Selma, 14 mån.



Välkommen!

Efter en lång tid av passivt bloggläsande har jag nu bestämt mej för att själv börja skriva. Jag kommer att fylla min blogg med alldeles vardagliga saker; vad jag gör/har gjort/skall göra, åsikter, inköp, tips, ris och ros och allt annat som jag tycker känns värt att skriva ner.

Hoppas ni kommer att trivas i mitt sällskap!

RSS 2.0