Portside

Nu ska jag fixa i ordning mej så att M och jag kan gå ut och äta när han kommer hem. Huvudvärken är borta och jag hoppas fredagen blir så där härligt mysig. Ni vet den där mysigheten som man bara läser om på bloggar :-) ?

Huvudvärk

Kom precis hem från jobbet. Eftersom jag har jobbat sena kvällar i veckan kunde jag nu gå hem lite tidigare, skönt med flexibla arbetstider! Jag har hemsk huvudvärk, har tagit två Burana (saknar Ipren...) och ska nu sova en liten stund så jag inte mår dåligt när M kommer hem.

Jag ska somna till Johnny Cash.

Utanför mitt fönster

En gubbe står och gymnastiserar på sin balkong. Han gör det varje morgon och förmiddag. Han viftar och stretchar och ser allmänt hurtig ut. Både före och efter sitt lilla pass tar han en rask promenad på balkongen, som är typ 2,5 meter...


Helg

Nu är det fredag igen och helgens program är ganska långt färdigt. Idag ska M och jag bara ha det skönt, kanske går ut och äter. Imorgon ska vi på Tacksägelsefest, jag deltar från jobbets sida och M fick följa med. Söndagens program är ej ännu spikat men jag är lite sugen på att åka till Caribia och simma med M, lillebror och lillesyster. Får se, M gillar inte precis att simma...

Ps. Jag håller på frysa ihjäl, sitter inomhus med mina ytterkläder på. Ja, inte jackan men halsduken och tröjan. Dessutom försov jag mej idag. Jag hade visst somnat om efter att väckarklockan hade ringt. Jag hatar att försova mej, hela dagen blir upp-och-ner då.

Ny jacka

Idag köpte jag en jättesnygg (rosa/skogsgrön) allvädersjacka. Det är egentligen en seglarjacka och den lär vara riktigt hi-tech. Den kostar vanligtvis ca 150 euro men jag fick ett bra pris så jag är väldigt nöjd med min nya fina jacka.

Ps. Jag älskar att slippa leva enbart på studiestöd :-)

Ung och kär

Imorgon är det fredag igen och M kommer hem. Veckorna går så snabbt, speciellt nu då jag har jobbet att gå till varje dag. Trivs jättefint på nya jobbet och jag tycker jag klarar av allt det nya galant. I lördag har M och jag dessutom varit tillsammans 4 1/2 år, det är rätt så länge för två unga personer. Vi blev tillsammans 2004 när jag var 17 (vi blev tillsammans 1.5 och jag fyllde sen 18 den 23.5...) och M var 18. Ett år senare i juni, samma dag då vi tog studenten, förlovade vi oss. Många tycker det är dumt att binda sej som ung. Själv tycker jag att många unga idag är alldeles för rädda för att binda sej och att välja en person. Jag tror det här beror på att många är rädda för att gå miste om någon eller något . Men varför ska man gå runt och tänka att något bättre kanske dyker upp om man redan har hittat någon som man älskar och trivs med? Vad kan vara bättre än det och vad mera kan man behöva?

Men var och en väljer själv, det viktiga är ju trots allt att man är lycklig

Kreta 2006 <3

Big Love

Tredje säsongen av serien Big Love (som jag skrev om för inte så länge sedan) börjar sändas i USA den 11.1 2009. Can't wait!

Tiden

Sitter och kollar igenom alla våra fina sommar- och höstbilder och först nu inser jag att sommaren, och snart också hösten, redan både har kommit och gått. Shit så snabbt det gick. Det är slutet av hösten, snart vinter! Tiden bokstavligen flyger iväg! Snart har ett år gått och M och jag har klarat oss igenom vår svåraste prövning hittills.


Vi grillade ute i vår vackra skärgård en solig dag i juli.


I´m back!

Äntligen internet i lägenheten! Tänk vad beroende man är av internet i dagens värld, man kan knappt göra något utan nät! Jag fick igång internet nästan alldeles själv (endast ett samtal till en kunnig vän behövdes), känner mej nästan lite stolt :-)

Regnbåge

Sitter i mitt kontor. Det kom precis en sjujäkla regnskur men nu lyser solen och en maffig, klar regnbåge syns precis utanför mitt fönster. Den granna regnbågen är så vacker mot den mörkblåa himlen.

Hemlängtan

Jag längtar hem till Skövde. Till vår fina lägenhet (som inte är vår längre) och till livet vi levde för inte så länge sedan. Tänk vilken totalvändning livet kan ta på kort tid... Nåja. Jag har mycket att vara tacksam och glad för nu också. Ett fint första jobb, lön och arbetserfarenhet. Det är nog regnet och dom gråa molnen som gör mej lite nostalgisk och pessimistisk denna måndag.

Ps. Jag är itne alls avis på syster E och hennes M.J som just nu är på bröllopsresa till Fort Lauderdale. Inte alls.

Lördagsmys

Idag har vi varit hemma och haft det mysigt. M och jag har gjort god räksoppa till familjen och vi har badat bastu. Sitter nu här på soffan med lite vin som blev kvar efter räksoppemiddagen och surfar. Bredvid mej har jag fem små kattungar som busar runt. Ibland är livet bra trevligt :-)


IKEA och bio

Igår slutade jag tidigare från jobbet och M och jag körde in till Åbo. Först gick vi runt på IKEA där vi  också mötte upp Jossan. Vi handlade en del nödvändiga saker så som tavelramar och ljus, men en del mindre nödvändiga saker inhandlades också, t.ex. mera fina kärl från serien Ljuvlig. På vägen tillbaka till Åbo centrum stannade vi i Mylly där vi köpte lite kläder på H&M och åt goda bagels och munkar på Arnold's. Kvällen fortsatte med bio. Vi såg på Eagle Eye. En jättebra film! Den var väldigt spännande och intressant. Översättningarna var dock som vanligt och skogen. Vad sägs om svenska översättningar som "hundramarkshelvete", "skitröv" och "det tycker jag tillika"? Jag får i alla fall nippor.

Grey´s

Idag kan jag äntligen titta på Grey's igen. Underbara kanal 5.

Internet!

Internet är äntligen beställt till M's lägenhet. Skönt att kunna surfa, blogga msn:a normalt igen. Eller om två veckor i alla fall.


Mörker

Både morgonen och eftermiddagen börjar nu bli riktigt mörka. Jag är så glad över mitt nya jobb men jag som inte är en morgonmänniska har onekligen mycket, mycket svårt att komma upp ur sängen när det är kolsvart och kallt där ute.

Nåja. Snart är det ju jul i alla fall :-)


Långhelg

M ringde just och berättade att han har blivit beviljad ledighet på fredagen. Detta betyder att han kommer hem redan på torsdagen. Långhelg är precis vad som behövs nu.

Förbenat

Jag glömde köpa SatC-filmen när jag var i Åbo på lördagen. Det enda jag egentligen verkligen skulle köpa. Smart. Nåja.

På tal om DVD-filmer. Jag har nu fått min dvd-box med den tredje säsongen av Lilla Huset på Prärien. Har beställt säsong 4, 5 och 6 med storesyster och hennes man som snart åker på bröllopsresa till USA.

Vill dessutom tipsa alla som inte har sett serien Big Love att göra det. Den är så underbart konstig och irriterande. Välgjord och underbar. Jag väntar nu på tredje säsongen med spänning.

Kanal 5!!

Jei! Mamma och pappa har numera kanal 5 hemma hos sej. Detta betyder att jag äntligen kan följa med alla underbara serier som går på femman. Så lite det behövs för att man ska bli glad (åtminstone för en lite stund).

Helgen

Igår åkte jag in till Åbo, till Jossan, för att lite smått fira mitt nya jobb. Medan jag väntade att Jossan slutade jobba shoppade jag en hel del fina grejer; kläder, smink och heminredning. Det var riktigt skönt att ensam gå runt och kika på det som intresserade, inget kompromissande...  Kvällen bjöd sedan på god middag och prat om ditt och datt.

Som ni märker fick M sitta inne denna helg. Oh well, så är det när man har en pojkvän i det militära.

Gott råd

Fick tipset av en arbetskompis att för min första lön köpa ngt riktigt fint som håller i evigheter. Som minne liksom. Jag tror bestämt jag ska göra detta, frågan är bara vad jag ska köpa. Finns en hel del fint.


Solsken i regnet!

Underbart! Idag har jag haft min andra dag på jobbet. Japp, ni läste rätt. Jag har fått ett jobb (detta förklarar varför det varit lite tyst på bloggfronten). Allt har löst sej på ett sätt jag inte ens trodde var möjligt.

Lillebror says...

...Snufrikarna då han egentligen skulle säga Mumrikarna. Tror nästan han blandade ihop Snusmumrikarna och Mumrikarna. Så söt.


Lilla huset på prärien

Jag har alltid varit fullkomligt fascinerad av Lilla huset på prärien och blev gudaglad då jag någon gång förra året hittade de två första säsongerna på DVD. Jag kollade igenom de två boxarna i raketfart och har sedan dess försökt hitta också de andra säsongerna, dock utan resultat... Jag blev därför väldigt glad då jag igår när jag slösurfade råkade hitta den tredje säsongen på DVD (till ett mycket saftigt pris, nästan 40euro...). Jag beställde den och väntar nu på att den ska dyka upp i postlådan

Någon som vet var jag kan få tag på de andra säsongerna?




Tropikerna?

Mamma och pappa har typ 100 grader hemma hos sej just nu. Efter discodans i hettan med lillebror känns bastubad lite overkill men det är ju trots allt lördag. Dessutom har jag god kall cider allt svalka mej med (Rekorderlig Krusbärscider. Mmm).

Till stan

Dåligt väder idag så M och jag har bestämt oss för att åka till stan en sväng.


Fredag!

Idag har det varit en trevlig dag; jag har haft besök av Emmi och M har kommit hem igen. Jag och Emmi har suttit och pratat strunt mest hela dagen och när M kom hem på kvällkvisten joina han oss. Nu har vi precis ätit korv med bröd och eftersom det i princip är det enda jag har ätit idag (bortsett från två knäckemackor) smakade de mycket,mycket gott.

Idag fick vi dessutom våra foton. Extrafilm.fi har riktigt bra kvalitet på sina bilder och vi är helt nöjda. Nu återstår bara att rada in dem i album.

Trevlig helg!

Sysselsättning

För att fördriva tiden sitter jag och kollar på Friends bloopers. Roligt!

Nooo

Aerobicen idag är inställd p.g.a sjukdom.

Torsdag

Också idag sköter jag om min kusins lilla flicka. Det går bra, just nu sover hon så jag passar på att blogg lite.. Inget intressant att rapportera dock. Som Jossan sa; Din blogg var mycket intressantare när du bodde i Sverige... Och jo, jag är fullkomligt medveten om att mitt liv, och därmed också min blogg, inte är särskilt intressant just nu... Jag flyttade tillbaka till Finland endast och enbart eftersom M var tvungen att komma hit (jag förbannar återigen den finska staten tyst för mej själv...). Jag önskar att jag bodde någon annanstans, men vad kan man göra? Jo, man väntar att nio månader ska gå i raketfart och medan man väntar försöker man göra det bästa av situationen.

Tack iaf för att ni orkar läsa mina tråkiga inlägg om mitt tillfälligt tråkiga liv...


Hah!!

Jag dör nästan av skratt varje gång jag ser detta.


Barnvakt

Idag vaktar jag min kusin lilla flicka (vaktar och vaktar, dåligt ordval. Jag sköter om henne). Hade tänkt åka in till Åbo för att Stockmann har Hullut Päivät men det blev ändrade planer, orkar inte köra in till Åbo bara för den väska jag tänkte köpa.

Underbart, men kallt, höstväder här. Halv åtta var det bara en ynklig grad ute... Brrr.

Nu då?

Varför syns inte mina kommentarer? Eller snarare det rätta antalet kommentarer till varje inlägg... Bara en massa problem med blogg.se nuförtiden!

Att Välja Glädje

Jag håller just nu på läsa denna underbara bok skriven av Kay Pollak. Kände att det var dags att göra något då jag läste boken Bitterfittan och kunde relatera till en hel del av det som författaren Maria Sveland skrev... Insåg att jag mot min vilja hade blivit både lite arg och bitter p.g.a händelser i mitt liv. Nu läser jag Att Välja Glädje och känner att bokens innehåll verkligen är något man kan ta till sej, lära sej av och bli bättre av.

Plättkalas

Igår bjöd jag familjen på plättar med vaniljvisp och äppelmos. Trots att jag själv inte är jätteförtjust i plättar är jag, om jag själv får säga det, rätt så bra på att laga goda sådana :-) Ska nog steka plättar till helgen också eftersom M älskar plättar med äppelmos. Gud vilken snäll flickvän jag är.

Nu ska jag snart iväg på aerobic.

Noppad

Idag har jag varit till en kosmetolog och noppat mina ögonbryn. Jag hatar verkligen att det själv; det tar länge, det gör ont och det blir aldrig bra. Jag betalar mer än gärna 5 euro för att få det gjort. Smärtfritt och snabbt dessutom.


Filmer

I helgen kollade M och jag på Hancock, och ingen av oss gillade den. Handligen var lam och den var överlag . . . Äh, jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som gjorde den dålig i mina ögen, jag gillade den helt enkelt inte. Vi har också sett Big Nothing med David Schwimmer i huvudrollen. Denna film var lite annorlunda. Den var inte jättebra med man ville ändå se hela filmen för att veta hur allt slutade.

What happens in Vegas (som M och jag såg på i Helsingfors) gillade jag inte heller. Den var så förutsägbar. Varför ska alla romcoms vara så lika varandra? Wanted som vi såg på bio när vi var i Hesa var sådär... Den var lite väl blodig och rörig för att jag skulle tycka att den var jättebra. Handligen var också lite B...

Nåja. Nu efter att ha sett på ett antal halvdåliga filmer är jag sugen på att se en riktigt bra film. Undrar om Pitts och Clooneys nya film Burn after Reading är bra?

Foton

Nu har M och jag framkallat 187 foton. Jag kommer med andra ord att ha åtminstone ngt att göra i veckan :-)

M ska snart åka iväg igen. Usch. Söndagar är förskräckliga. Vi har haft en mysig helg och längtar redan till nästa vecka (då han förhoppningsvis kommer hem igen). Nu ska vi ut med doggen, i stormen.

Perfekt

Världens bästa M har fixat min bloggdesign. Nu ser den likadan ut oberoende webbläsare. Gillar verligen bloggen så här; höstlig och lite ovanlig.

Nu blir det bastubad.

Kattungar

Kattungarna har blivit stora. Dom går omkring och inspekterar omvärlden (d.v.s lillebrors rum...). Så söta!



Lördag

Nåja. Nu är kafferepet förbi. Vi har haft riktigt trevligt, och mina muffins fick 10 poäng :) Nu ska jag och M snart äta och efter det blir det promenad med Selma och Alma. Ikväll ska det badas bastu, det är så skönt!


Fredag

Har just ätit en jättegod fredagsmiddag med familjen och M (som just kom hem). Snart blir det kaffe och muffins. Muffins som jag har bakat! Det blev citronmuffins med cream cheese frosting, och lite strössel på toppen. Efter det ska vi högst antagligen åka ner till Portti för att ta en cider med några kompisar.



Imorron blir det gamlingsbesök. M's mommo, moffa och fammo skall kolla på M's lägenhet och vi skall bjuda på muffins, paj och kaffe. Också imorron är det jag som skall kocka :)

Trevlig helg! 

IKEA

Igår var jag till IKEA med Emmi och Jossan. Vi hade roligt och får nog lov att hitta på något snart igen. Eller? Handlade en del grejer, b.la svart lack  (nu äntligen skall Projekt: Måla kökbordet bli av) och fat och muggar från den underbara serien Ljuvlig. Älskar IKEA.

Idag häller regnet ner och har så gjort hela dagen. Usch och fy! Snart helg igen och det betyder att M kommer hem. Jei!

RSS 2.0