Ljus i vårt hus

Gillar min ny-gamla lampa jättemycket. Se så fint det lyser i vår hall.


Kokosmums

Idag har jag lagat kokosmums. Ni vet, såna man kan köpa på konditoriet. Mina har dock inte kexbotten och är formade som rutor.

Kokosmums


Här kommer receptet:

 

Ingredienser:

4,5 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
9 gelatinblad
1,5 dl kokhett vatten

Garnering:

5 dl kokos
1 msk kakao

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Blanda socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet. Rör ut gelatinbladen i det heta vattnet. Häll denna gelatinblanding i sockerblandningen. Vispa med elvisp i 30 minuter till en pösig smet. Blanda samman kokos och kakao och häll lite i botten av en långpanna (20x30 cm). Häll i smeten och täck med kokosblandningen. Låt smeten stå kallt tills den har stelnat. Skär i bitar och doppa snittytorna i kokosblandning.

Salt

I fredags såg vi Salt, en mycket bra film! Jag som inte ens gillar Angelina Jolie störde mej inte en enda minut på henne. Filmen var spännande och annorlunda. Rekommenderas!


Höstfat

På vårt köksbord står ett stort fat med höstäppel. Lika vackra, som goda.

 

och på tal om äppel...

 


Mixalis Xatzigiannis

Denna sång har jag på hjärnan. Härligt svängig!


Helgen

Så var det söndag och kväll igen då. Har skjutsat M till Kaarina varifrån han får åka med en skol-/arbetskompis. En ny vecka på intågande, men först en resumé av helgen.

På fredagen kom M hem. Vi bestämde oss för att gå ut och äta. Jag har länge varit sugen på att testa Oscarin Olohoune, så vi gick dit. Menyn såg mycket lovande ut och det var svårt att välja. Jag tog iaf anka med smörsås och M tog entrecote. Tyvärr var ingenting riktigt 100% gott. En riktigt bevsvikelse måste medges. Dyrt var det också, nästan 60 euro för två matportioner och två glas rött. Men vi hade en trevlig kväll iaf och det är viktigast.

På lördagen åkte vi till Mylly för lite shopping. M hade tur och hittade en massa fint till jättebra reapriser. Byxor, skjorta och tröja för 40 euro, normalpris 150 euro! Jg köpte en vanlig t_skjorta och en snygg kavaj. När vi kom hem åt vi grillad kycklig och potatisgratäng, mycket godare än på Oscarin Olohoune var det ;) På kvällen hoppade vi på cyklarna och körde till Emmi där vi hade "barskåpstömning", sedan gick vi till Amarillo. All in all en mycket lyckd kväll med trevligt sällskap, god dyck och finfin musik.

Idag har vi fått mycket gjort. M har städat balkongen och jag har skurat bastu och badrum. M lagade mat och jag efterrätt, dessutom har M hjälpt mej uppdatera Baltic Jazz hemsida. Nu har jag precis skickat iväg en beställning på närmare 400 foton och ska snart gå lägga mej, måste bara kolla hur läget ser ut i det svenska rysarvalet.

REGN!

Har regnat precis hela dagen. Man blir sååå trött då vädret är såhär grått.


Början

Början av veckan har jag tillbringat på ön. Sov över hos mamma och pappa och kom hem idag på kvällen efter jobbet. Nu har jag varit ut med Selma på en lång och skön länk. Jag hade helsvarta kläder på mej och konstaterade att också jag, precis som många andra hundägare, har valt en hund som påminner till utseende om mej själv. Trodde inte jag var "en av dom" :-)


Brothers

Igår kollade jag och M på Brothers. Filmen var helt OK men inte mera, tyvärr. Den kändes aningen för ytlig, skrapade bara på ytan av vad som kunde ha varit en riktigt intressant och bra story. Bra gäng av skådespelare överlag, men jag förstås inte riktigt varför Tobey Maguire valdes till karaktären "Sam". Tror att den ursprungliga danska versionen kanske är bättre.



Vinbär

Selma älskar vinbär och äter dem allra helst direkt från busken :)

 

Med munnen full


Kaffe

Efter en sväng på stan sitter jag nu och dricker kaffe och äter en munk från Arnolds. Mycket, mycket gott! Snart blir det länk i kvällssolen med Selmis.

Roligaste Friends-klippet


Heja Björklund!

Jag kan inte annat än hålla med och heja på Jan Björklund. Äntligen någon som förstår hur det ligger till i den svenska skolan och som också vågar göra något åt det! Det är personer med Nanne Grönvalls åsikter som gör det svårt att återuppbygga det svenska skolsystemet så det faktiskt är värt något. Istället för att hålla ribban på samma nivå i den svenska skolan sänker man den hela tiden för att alla ska komma igenom. Skolan är ingen utmaning mera, det är en dagisplats för äldre barn. Varför stressa när man inte behöver? I Sverige är man så rädd för att kränka, skada och såra barnen att man glömmer skolan syfte, att lära. Och då menar jag inte bara lära ut en massa fakta, utan också att lära barnen och ungdomarna märka vad dom är bra på, deras starka och svaga sidor. Nu ska alla tryckas ut genom samma form. Alla kan allt, ingen är bättre och ingen är sämre! Löjligt. Ingen är den andra lik, en del kan matte, andra språk. Lär barnen se vad dom behöver jobba extra på, lär dem se vad dom är bra på. Det är skolans uppgift!


Sverige

Har varit i Sverige hela helgen. Så roligt vi har haft! Gosat med underbara W, shoppat, ätit gott och varit på Gröna Lund. Tiden bara rusade förbi och nu är jag tillbaka på jobbet igen. Nåja, ska nog boka nästa resan till syster redan i början i oktober.

Denna vecka har jag inget skoj inplanerat, ännu i alla fall. Borde gå igenom skohyllan/skåpet, plocka bort sommarsandalerna och ta fram höstskorna.

RSS 2.0