Mysig söndag

Idag har M och jag varit i Åbo. Vi har bara gått omkring och kikat i affärerna (jag shoppade lite, M shoppade rätt så mycket :-) Han köpte bl.a en jättesnygg vinterjacka och fina accessoarer till; mössa, vantar, halsduk). Vi såg också på den nya Bond-filmen,jag tyckte den var helt OK. Blev faktiskt positivt överraskad, jag är inte Bonds största fan om vi säger så...



Lillajul och pepparkaksbak

Dålig uppdatering, jag vet... M är hemma över helgen och jag har prioriterat att umgås och kramas med honom. Idag har vi i alla fall firat lillajul med god middag och ett glas vin därtill, pepparkaksbak, glögg och små paket. Så mysigt. Nu ska vi basta och sedan ska vi se film, blir Casino Royale (måste se den eftersom vi ska se nyaste Bond-filmen på bio imorron).

Mysig advent önskar jag er alla!


Hemma

Nu är jag hemma efter en dag i Åbo. Jag har varit där främst i jobbärenden men på kvällskvisten hann jag ockås med lite shopping med Josefin. Jag handlade lite smått krafs; en snygg väska från Gina, billiga vantar och mössa från Seppälä (av alla hemska ställen...), lite grejs som behövs till mina julkort, basplagg, och så lite andra saker som jag inte orkar redogöra för.

Nu ska jag ut på länk med Selma och sen ska jag lägga mej i sängen och se på Friends.

Selma och snön




Selma älskar snön


Tystnad

En underbar tystnad sprider sej när snön ligger som ett tjockt täcke över världen. Allt blir så mjukt, dovt och skönt.

Snöyra

Nu har snön också hittat till Dalsbruk, full snöyra där ute. Underbart tyckte jag ända tills jag efter ett skönt bastubad hemma hos mamma och pappa var tvungen att klä på mej och bege mej ut i snöyran och sopa/skrapa snön från bilen så att jag kunde köra till lägenheten.

Nu tycker jag dock det är underbart igen när jag sitter här inomhus i min morgonrock och har det varmt och skönt.

Gonatt.

Julkort

Trots att jag svor och perklade när jag förra året satt och pysslade (hmn...?) med mina julkort ska jag försöka genomföra projekt: göra egna julkort också i år. Jag har ska satsa på halvfabrikat, d.v.s blanda in lite köpta och färdiga detaljer för att underlätta det hela för mej.

Selma

Paus i städandet...




I städartagen

Nu ska här bannemej städas! Måste röja undan i garderoben, måste dammsuga, måste moppa, måste damma av mattorna, måste diska. Måste, måste, måste. Urk.

Lyssnar på - DigiListan i P3

Shopping

Idag har jag varit i Salo med familjen. Shoppade lite smått och gott, b.la. en underbar tunika och en klänning. Nu ska jag ut med Selma och sen blir det bastu. Imorgon ska jag ta en ordentlig sovmorgon, är så förbannat trött nu...

Lyssnar på Amy MacDonald - This is the life

Bilder

Här kommer nu några av de bilder jag tog idag.

I denna fina skog var vi, "vår skog".

 
                                                                            Selmis ♥


Selma och jag

Hållbara blommor

Blommorna M skickade till mej förra veckan lever och frodas fortfarande. Dom ser nästan exakt lika fina ut nu som för en vecka sedan.

Fredag

Idag har jag spenaderat hela eftermiddagen ute. Var i skogen med Selma, tränade lite med henne, tog också en massa fin-fina foton som kommer upp snart. Nu har vi precis ätit middag, vi åt lax, till detta drack också vi det goda Beaujolais-vinet.

Nu ska en helg utan M genomlidas...

Manlig Lucia?

Läste en artikel på Aftonbladet om att eleverna på en skola i Karlstad har kämpat för att få nominera en manlig elev i luciavalet. "Vi slåss för jämställdhet på alla plan" säger dom. Herregud, säger jag. Det är är bara så fullkomligt töntigt, löjligt och framför allt onödigt. Jag blir riktigt irriterad. Det är en sak att slåss för jämställdhet där det behövs, t.ex. på arbetsmarknaden, men det är en helt annan sak att slåss för jämställdhet inom områden där det inte behövs. Det är just såna här jämställdhetsdebatter som gör begreppen jämställdhet och jämlikhet uttjatade, och när dessa viktiga begrepp inte längre har någon slagkraft hos folket tas inte heller de behövliga och viktiga debatterna på allvar.



Orka

Jag borde verkligen ta tag i ordnandet av mina kläder. Jag har mängder med kläder som fortfarande ligger i  flyttlådor i garderoben och snällt bara väntar på att bli använda, eller ens uppackade...

Exjobbet

Igår började jag fundera över mitt exjobb, min c-uppsats. Jag läste igenom uppsatsen och kunde inte riktigt fatta att jag hade skrivit den, att jag hade klarat av det och att den faktiskt blev riktigt bra. Jag skrev min uppsats under rubriken English Borrowings in the Economy Section of Swedish Online Publications, och undersökte således hur vanligt det var med engelska låndeord i svenska onlinetidningar. Jag läste över 85 artiklar som handlade om ekonomi, plockade sedan ut de engelska låneorden och kategoriserade dem.

Tror inte att jag skulle kunna göra om det . . .

Nya däck

Nu har snälla pappa hjälpt mej att skaffa nya däck till bilen. Slipper med andra ord vara livrädd för att däcken ska explodera (dom läcker) eller att jag ska köra i diket i halkan för att endast tre av bilens däck är vinterdäck.

Ps. Förbanna vad bildäck är dyra. Uuusch!

Juleljus

Nu har den årliga vem-kan-pynta-sin-balkong-mest-tävlingen dragit igång i Todde igen. En balkong är nu dekorerad med ljusslingor i många färger och det är således bara att vänta på att dom andra tävlingsdeltagarna vaknar till liv. Bör påpekas att vi inte deltar i denna tävlig, tycker att ljuslyktorna på balkongen är tillräckligt...


Butikbesök

Denna butik ska jag absolut besöka när vi är i Sthlm.

Nu blir det natt här.

Nya vinterdäck

M och jag är i akut behov av nya vinterdäck till vår bil. Skulle jag vara lika intresserad av bilens delar och tillbehör som jag är av självaste bilen skulle jag kunna fixa detta själv, men tyvärr är det inte riktigt så. Får nog vänta en vecka till innan vi köper nya däck, då är nämligen M hemma igen.








Onsdag

Idag tillbringade jag den enda timmen det fortfarande var ljust ute efter jobbet  i skogen med Selma och moffas tax Dina. Man kunde riktigt se hur mycket Selma älskar att springa fritt, spang runt som en skållad råtta men pinnar (läs: halva träd) i munnen. Dina var dock måttligt intresserad av friheten och ville helst bara sitta i min famn tills hon gav upp och sprang hem igen ensam.

Nu ska jag kolla på SatC.

Fy attan

Usch vilket väder! Jobbade länge idag och kom sedan hem till en lägenhet utan ström, detta är inte det bästa när magen kurrar och allt vad man kan tänka är mat... Fick snällt vänta en liten timme tills strömmen behagade komma tillbaka innan jag kunde värma och äta fisksoppan jag fick av mamma. Medan jag väntade fördrev jag tiden med att läsa en nyinköpt tidning, så jag led inte allt för mycket. Jag har också hunnit med lite städning och så har jag kollat på Private Practice som jag numera tycker att är en riktigt bra serie.

Nu ska jag ut med doggen en sista sväng och sedan ska jag lägga mej i sängen och läsa vidare i tidningen.

 

Vill ha

Denna bil vill jag ha. Synd bara att jag inte har 48 000 euro liggandes här hemma...

Blommor till dörren

Titta vilken fin blombukett M hade skickat till mej med Interflora i fredags
















Måndag

Helgen är förbi igen. Vi hade ett trevligt veckoslut och inflyttningsfesten var riktigt rolig. Vi segande dock ner mot slutet eftersom milipojkarna var asatrötta och jag kände mej sjuk. Jag mår fortfarande inte så bra, har sjuk hals och det värker i mitt ena öra. Vill verkligen inte att jag ska få något värre fel, har fortfarande trauma från förra vintern då jag hade halsfluss och var totalt däckad en vecka.

Idag har jag varit på jobb och har sen jag kom hem suttit framför datorn, typ... Nu ska jag i alla fall ut med Selma, hunden måste rastas, öronvärk eller inte.

Ikväll kommer det Desperate Housewives på Nelonen, perfekt måndagsunderhållning.

Lördag

Snart ska jag köra iväg och hämta M och hans kompis till Ekenäs och brigaden. Från Ekenäs åker vi till Åbo där vi ikväll ska på inflyttningsfest.

Upptäckt

Te är lite godare om man lägger i en droppe mjölk. Jag tror det är för att mjölken tar bort den värsta beskheten.

Överraskning

Igår på eftermiddagen sade pappa att han skulle åka till Salo och fixa någon grej men han sade inte vad...  Alla undrade vi vad som var på G och vi försökte klura ut  vad för överraskning han kunde hämta hem från Salo?!... När han kom hem visade sej att han inte alls hade åkt till Salo utan till Åbo flygplats varifrån han hämtat syster E som flugit hem till Finland för att överraska oss alla. Vad glada vi blev!


Ösregn

Usch. Regnet häller ner. Den inplanerade långlänken med Selma blir nog inställd och jag lägger istället på bastun.

Fredag!

Nu är det fredag igen. M kommer inte hem ikväll utan först imorgon, det suger men jag får i alla fall träffa honom under lördag och söndag (han sitter inne sen igen följande helg...). I morgon ska vi iväg på inflyttningsfest till Emmi. Ska bli skoj att festa till det lite med tanke på att det inte har blivit mycket av den sorten under denna jobbiga höst med flyttar, jobbsök och militär. Tack Emmi för att du kom ihåg oss :-)

Ikväll har jag inget speciellt, men nu ska jag lägga mej på sängen och läsa Allt i hemmets julspecial. Älskar julen och eftersom det är jag som alltid gör juldukningen hemma hos oss ska jag nu söka lite inspis i denna tidning. Tror jag satsar på färgerna vitt och grönt i årets dukning. Ska dekorera bordet med material från naturen (t.ex. gran- eller enris) och göra någon sorts ljusdekoration mitt på bordet. Längre än så har jag inte kommit i min planering.

Trött

P.g.a. grannars nattliga kakaoke var jag asatrött då jag kom hem från jobbet. Nu efter en liten nap har jag piggnat till igen och ska ta tag i storstädningen. Måste också hinna ut med Selma innan step-aerobicen ikväll. Vi steppar numera på torsdagar kl. 20.30-21.30 vilket jag tycker att är alldeles för sent, men vill man vara i den nya motishallen får man hålla till godo med det som erbjuds.

Nytt abonnemang

Idag har jag bytt abonnemang. Hoppas detta funkar bättre för mej än för Jossan som i företagets register fick heta Ritva ända till hon sa upp abonnemanget... Nåja, nu borde i alla fall telefonräkningarna kunna stanna under 50-lappen... Då pratar vi om euro, inte kronor :)

Nattlig karaoke och drömmar

Igår kväll när jag skulle sova tyckte någon av mina grannar att det var en ypperlig tidpunkt för lite karaoke (SingStar?). Jag blev -ofrivilligt- bjuden på Carolas Främlig, Charlotte Perrellis Tusen och en natt och, min personliga favorit ur repertoaren, La Dolce Vita. Bör nämnas att klockan var närmare ett på natten... Jag saknar Skövde, där hade vi typ en meter tjocka stenväggar och man hörde inte ett knyst av grannarna.

När jag väl lyckades somna trots SingStar-festen på våningen övanför drömde jag att M friade till mej. Jag blev förstås jätteglad men det visade sej att han hade köpt tre (!) fula vigselringar åt mej. Dom passade inte ihop över huvudtaget och, det värsta av allt, dom passade inte på mitt finger utan trillade av hela tiden. Hmn. Mystisk dröm var det i alla fall.


Onsdag

Idag har det vara full fart. Först jobb och sedan pizzabak och födelsedagsmiddag. På kvällskvisten har även länk med Selma, uppsatsläsning och födiskaffe hunnits med. Nu måste jag plocka fram morgondagens kläder, har nämligen ett möte klockan 09.00 och jag får absolut inte bli försenad till mitt första riktigt viktiga jobbmöte. Men vad ska jag ha på mej? Usch vad jobbigt, önskar jag skulle få mysa omkring i mina mjukisar hela dagarna...

GRATTIS

Många grattisar till min syster N som blir 15 år idag! Tror hon blev mäkta glad över digikameran hon fick i present av M, mej, E och M.J.

Gonatt!

Dagen har inte varit den bästa...Ska gå sista rundan med Selma nu och sen ska jag, hör och häpna, gå lägga mej. Ny dag och nya tag imorgon!

Arg!

Jag blir så arg! Förbannad och irriterad! Dessutom blir jag arg på mej själv för att jag tillåter mej själv att bli arg.

Ska ta ut mina aggressioner på jumppan ikväll.

Utanför mitt fönster 2

Nu har den gymnastiserande gubbens gumma också börjat jumppa på balkongen. Hon kör med ganska samma moves som gubben sin.

H&M

Idag hämtade jag ut två H&M-paket. Ett av dem innehöll en underbart snygg vinterjacka som passade perfekt. Ibland har man bara tur (den var dessutom på rea).

Uffa mej (som syster E så fint brukar säga)

Regn, storm, mörker och strömavbrott är ord som beskriver denna dag. Fy! Jag ska nu -för att göra dagen så klichéartad som möjligt- äta smörgåsar och dricka te. Orsaken till varför jag dricker te och inte kaffe är enkel; jag har helt enkelt druckit alldeles för många koppar kaffe redan idag. Jag gillar fortfarande inte te, men titt som tätt ger jag denna dryck en ny chans i hopp om att jag skulle kunna byta bort någon kopp kaffe mot te (som jag inbillar mej att är lite hälsosammare). Idag ska jag testa vaniljte som i alla fall luktar jättegott.

Snart är det helg (Optimist? - Javisst!) och då får jag kramas med M igen!



Update: Nope, te är inte gott. Inte ens väldoftande vaniljte är gott.

Farsdag

Dagen började traditionsenligt med uppvaktning av pappa. Sång, kaffe på säng och paket. Av Jossan och mej fick pappa två biobiljetter så att han och mamma kan åka till Åbo och kolla på nya Bond-filmen. Dagen fortsätter lika traditionsenligt med fin middag och kaffe med alla pappor och moffor.


Asatråkigt

Gud vilken seg lördag. Har inte gjort något. Vädret suger också. Usch. Det enda braiga är att E och M.J är tillbaka från USA välbehållna och att dom där borta fick tag i en säsong av Lilla Huset på Prärien åt mej. Nu ska jag snart basta och sen är väl denna tråkiga dag snart förbi.

Fredag

Idag har mamma och jag varit i Åbo. Vi åkte först till IKEA där jag bytte en ram (en av dem M och jag köpte där sist var sönder) och köpte lite fina grejer (b.la lite fina glas som passar ihop med serien Ljuvlig som jag är så där barnsligt förtjust i). Sedan åkte vi in till Åbo centrum där vi shoppade lite kläder. Hittade en del fint på H&M och Gina. Man kan ju inget annat än älska dessa butiker.

Har jag just kommit in efter en prommis med Selma och nu ska jag se på Friends och käka korv med bröd.

Selma och jag innan vi gick ut.

Ändrat schema? Vah?

Fick ett mail angående en inhiberad  föreläsning. Detta är ganska kostigt med tanke på att jag inte har gått i skolan på snart ett år. Och ännu konstigare blir det med tanke på att jag aldrig har gått i skolan från vilken mailet kom... Kanske Emmi vet något om detta? Tror nog jag har hamnat på lite fel maillista...

Klippt

Jag har varit till frissan idag så nu har jag fin frilla igen. Håller på spara ut håret så det blev bara en liten städning och några slingor. Älskar att sitta hos frissan, det är så skönt när någon fixar med ens hår.


Sonera pratar svenska

Ringde just till Soneras kundtjänst. Där bad dom mej vara Gud istället för att be mej vara god. Under min tid i telefonkön hann dom be mej vara Gud många gånger, jag fick nämligen vänta 15 minuter...


Kallt

Idag är det verkligen kallt ute, på morgonen var det ca -3 grader och det kan inte vara mycket varmare nu heller. Brrr. Världen är så himla vacker just då det är någon minusgrad och himlen är blå. Tänkte ta några bilder när jag var ute med Selma på morgonen men det visade sej att jag inte hade tid till det eftersom jag var tvungen att skrapa bilens förnsterrutor. Tyvärr hittade jag inte grejen man skall skrapa med så jag tog till fantasin och skrapde rutorna med en tejprulle. Nöden har ingen lag :-)


Kall dag i december förra året.

Nu ska jag ut med doggen och sedan är det stepaerobic som gäller.

Lyssnar på Johnny Cash- Sam Hall

Till Sverige

Den 4.12 åker jag och M över till Sthlm. Härligt! Vi ska julshoppa och bara ha det skönt. Underbart att ha en syster som bor i Sthlm när man själv tvingats flytta tillbaka till fel sida om potten.

Nu hoppas vi bara att försvarsmakten inte tvingar M att sitta i vakt, vara på läger eller något annat stimulerande just denna helg. Hoppas, hoppas, hoppas!

Jobb Alexandra

Gillar att jag har ett jobb där jag får ha "kontorskläder". Efter fem somrar som städerska i en fabrik lär man sej att uppskatta också de små sakerna :-)

Här en liten bild som visar hur jag såg ut idag.


(Lyssnar på Miss Li - Take a Shower)


Hemma

Kom precis till lägenheten efter att först ha jobbat och sedan städat bilen. Jag är smått besatt av att bilen ska vara ren, Hatar smutsiga, sandiga och oskötta bilar. Och jo, jag är medveten om att detta kanske gör mej aningen konstig. Nu ska jag äta och sedan städa över lägenheten, måste dammsuga och moppa. Livet med hund är härligt när det är höst ute, hmn...

Lyssnar på MIA - Paper Planes och Bo Kaspers Orkester - Innan allt försvinner

Obama

Obama vann det amerikanska presidentvalet, med god marginal. Så bra! En seger för demokraterna och Obama är något jag hela tiden hoppats på, men aldrig riktigt vågat tro på. Förhoppningsvis står förändring inför dörren, förändring inte bara för USA utan för hela världen.



Nu ska jag iväg till jobbet och där väntar ett möte.

Typiskt

Råkade riva ner hela jäkla gardinstången då jag skulle dra för gardinerna.

Tortillas

Idag ska jag äta tortillas. Gillar inte att laga mat och inte heller att äta ensam så jag försöker keep it simple när jag väl kockar. Har dessutom en tendens att alltid bränna mej då jag lagar mat...

Ikväll blir det aerobic.

Presidentval

Ska bli intressant att följa valet i USA. Jag är avis på syster E och M.J som befinner sej i Florida just nu. Hur coolt är det inte att få följa presidentvalet på plats?

Nya möbler

Dessa två möbler från IKEA skall jag köpa.


Vi har många vackra glas som jag vill att ska få vara en del av inredningen och därför ska vi köpa detta vitrinskåp (Billy).


Denna hylla (Expedit) har vi redan men för att fylla upp den nya lägenheten behövs en till. Denna ska placeras i sovrummet med den som vi redan har, ena stående och andra liggande. Tror det blir fint.

(Bilder lånade från www.ikea.se)

Blommor


Så här fina rosa rosor fick jag av min älskling på fredagen. (Bilden är jättedålig, jag vet)








The Notebook

Nu ska jag kolla på The Notebook. Jag vet inget om denna film men jag har förstått att den är jättebra. Får se, får se.

Lillebror says

Underbara lillebror sade idag Glöm ihåg istället för Kom ihåg. Älskade lillebror, han är så härligt go´.

Bliw duschtvål

Dessa tvålar är underbara. Inte är dom dyra heller. Just nu använder jag blåbär & mjölk.


Caribia

Idag har M, lilllebror och jag varit i Caribia och simmat. Vi har haft en jätterolig och fin söndag. Efter flera timmar av simmande mötte vi upp Jossan och syster N som varit i stan och shoppat. Vi åkte ut till Citymarket och jag handlade lite mat för veckan, sedan blev det Hesburger. Vi var vrålhungriga allihopa och det var nog just därför hampparna smakade väldigt gott.

Tack för en fin dag!

Ps. Nu är det tyst och ledsamt igen... M har åkt till brigaden och han kommer inte hem på två veckor. Kan det inte bli den 2 april lite illa kvickt nu?

RSS 2.0