I vår vackra, vita vintervärld

M, jag och Selma har haft en jättefin dag ute på träsket idag. Vädret har varit fullkomligt härligt! Här kommer några bilder.


Nedanför mamma och pappas hus. Ibland är det allt fint att bo på landet


Selma och jag


Selma hoppar efter en snöbit M kastade åt henne, och jag var snabb med kameran.
Näst efter vatten är snö det bästa som finns enligt Selma




Kom ihåg

♦ ♦ ♦

The truth is, at any given moment someone, somewhere, could be making a face about you. But it´s the rewievs you give yourself that matter.

- Carrie Bradshaw

♦ ♦ ♦

Magknip

Usch, jag var så hungrig då jag äntligen fick lite mat framför mej att jag åt alldeles för snabbt och nu har jag magknip. Får lov att sitta ner och blogga lite mellan städanvarven för att lindra knipet.

Meducin

Idag har jag varit i Salo, till Mehiläinen och samma doktor som jag gick till i Pulssi (hon jobbar tydligtvis överallt...). Min lilla krämpa har kvarstått och jag behövde således lite ny meducin, vilket jag också fick. Hoppas det hjälper. Nu ska jag äta här, sedan storstäda.

Nää-ä

Nu är jag trött på allt snack om lama, lågkonjunktur och finanskris! Klart att alla är livrädda och att hela världen stannar upp när allt man hör på t.ex. radion är vem som inlett samarbetsförhandlingar och vem som permitterar och säger upp anställda idag. Medierna är långt de skyldiga när det gäller att förvärra denna s.k. kris! Jiisus, det pågår väl andra hemskheter i världen som dom kan rapportera om lite emellan?! Dessutom kunde företag som inte lider nöd sluta upp med att permittera och säga upp folk, känner man inget som helst ansvar för samhället och medmänniskorna ? Det är synd att pengar ska styra absolut allt i dagens värld.

Revy

I kväll har jag och mamma varit i Kimito och sett revyn Triangeldrama som i stort sätt handlar om kommunsammanslagningen (tre enskilda kommuner har gått ihop till en). Revyn var riktigt rolig och vi har haft en trevlig kväll (iaf om man bortser från stördingen som satt bredvid oss och skratta, svor och snora helt hysteriskt. Kvinnan klarade för gudars skymning inte ens av att sitta ner på sin stol utan ställde sej upp med jämna mellan rum när det hände något extra skoj på scenen!). Nåja, revyn var i alla fall rolig och det var det viktigaste.

Nu ska jag äta två knäckemackor och kolla på Friends.

På tal om bilar

Allra helst vill jag också ha en Saab 9-5 (kan också nöja mej med en 9-3a), jag tror inte det finns härligare bilar. Känns som att flyga när man kör den och dessutom är den snygg. Jag skulle nästan kunna bo i pappa och mammas Saab (9-5 2.3t).


Tröttis

Jag är trött. Har sovit dåligt de två senaste nätterna (först båtåk natten mellan sön. och mån, sen ingen M mellan mån. och tis.), dessutom kom jag hem från jobbet först nu, lång dag med andra ord. Det värsta av allt är att jag nu måste laga mat, helt själv, åt mej själv... Sen ska jag ut på länk, min rygg är helt f***ad efter lång arbetsdag framför datorn (måste lära mej att sitta rak i ryggen, måste!).

Opel Insignia

I sommar upphör tillverkningen av både Opel Vectra och Signum. Jag är inte ett stort fan av Opel, brukar tycka att designen är ytterst tråkig och att bilarna känns plastiga inuti (svårt att hitta bra och beskrivande ord), måste dock säga att nya Opel Insignia är ytterst snygg.


Nya Opel Insignia

Hemma igen

Nu är vi tillbaka i Finland igen. Vi har haft ett jättebra veckoslut och det känns faktiskt lite vemodigt att vardagen är här igen... Nåja, tiden går snabbt och snart är det helg igen. Under helgen hann vi med en hel del; vi besiktade bilen, shoppade (både jag och M hittade två par skor, jag köpte Ecco och Vagabond och M köpte Ecco och Converce, hittade även en hel del annat smått och gott), åt utsökt middag på mysig Kinarestaurang på Söder och god frukost/brunch på söndagen (jag fixade scones, American Pancakes,  ägg m.m). Vi hann dessutom kolla Seven Pounds med Will Smith. Filmen var ganska konstig och lite långdragen, men ändå bra och absolut sevärd.

Lillebror says

När jag läste om lillebror på Jossans blogg kom jag ihåg att jag helt har glömt att berätta att han för någon dag sen, då jag körde en lånad bil, fråga av mej: Jaha, vilken ras är den här då?"

Jag svarade att det var en Nissan varpå han kort och nonchalant svarade "Jaha" och sedan fortsatte han, precis som om han kunde allt om bilmärken, med kontrollera om det var milt ute. Älskade lillebror som förgyller vilken vardag som helst med sina underbara funderingar, tankar, utrop och frågor.

I Sthlm

Nu är vi framme, eller det var vi redan 06.30 men har inte tagit mej tid att skriva tidigare. Viktigast att ropportera är att bilen gick igenom besiktningen, jei! Nu ska vi äta, sedan vet jag inte riktigt vad vi hittar på, får se vad sjuklingarna i huset orkar med.

Sverige!

Idag åker vi till Sverige. Startar runt fem från Bruke, åker till Ekenäs och hämtar M och därifrån åker vi sedan till Åbo och hamnen. Dom varnar för dåligt väglag på radion, typiskt, jag är livrädd att köra bil ensam när det är dåligt före, usch! Nåja, nog ska jag väl klara av det, handlar ju ändå om stora vägar som borde vara snöfria och ordentliga.

Skoskåpet

Håller på städa vårt (eller snarare mitt) skoskåp. 4 hyllor av skor; vinter, vår, sommar och höst, hela året, och faktiskt en hel del minnen också, finns representerat i skoskåpet. Just nu är det ingen vidare ordning där heller trots att jag var duktig och städade bort en massa skor när vi flyttade, måste nog till våren ta en ny rensning igen. Tänk vad man samlar på sej.

Obama

Lyssnade på Obamas tal igår. Måste säga att jag gillade det, det liksom etsade sej fast någonstans och jag tänker på det lite nu och då ännu idag. Kändes på något sätt mera genuint och ödmjukt i jämförelse med andra presidenttal. Det  vanliga irriterande God bless America - The best country in the world. Bla bla bla-snacket var ju ändå förstås inbakat. Nu kan vi bara hoppas att det ligger något bakom hans fina och hoppingivande ord, att Amerika, och hela världen, ska klara av att förändra det som gått snett.

Change of plans

(Inlägget skrivet igår kväll men p.g.a blogg.se:s ständiga problem publiceras det först nu)

Blev ingen mysig stund framför TV efter mitt senaste inlägg, istället satte jag mej i bilen och åkte till Västanfjärd där jag lämnde bilen hos två personer som snällt nog lovade fixa lite på den innan besiktingen i fredag. Kom hem först nu och eftersom det är för sent för kaffe får jag istället lov att äta vindruvor framför TV.

Tisdag

Idag har det varit full fart hela dagen; först bråttom på jobbet, sedan bråttom efter jobbet. Nu ska jag koka kaffe och fortsätta min Gilmore Girls-maraton, klockan 20 måste jag dock avbryta för att kolla på Private Practice.

Inga valpar

Voi, voi. Idag tog vi Alma (mammas Golden Retriver) till veterinären för att för andra gången kolla om hon skulle ha valpar. Men icke! Det blir med andra ord inga söta goldenvalpar i vårt hus denna gång.


Alma 2006

Bla bla bla

Kom just in efter kvällsprommis med Selma, skönt väder där ute. Dagen har annars innefattat jobb och inte så mycket mera. Nu ska jag kolla på Desperate Housewives med ena ögat, med det andra ska jag rada in foton i album (fick en laddning nyframkallade foton idag). Snart är det torsdag och då åker M och jag över till Sverige :)

Söndag

  • Sovmorgon och frukost med M framför Gilmore Girls
  • Middag hos mamma och pappa + skrinning (perfekt is för skrinning på storträsket. Tror dock inte Selma gillade utfärden så mycket eftersom isen var jäkligt hal och hon hade svårt att hållas på alla fyra. Kunde stundvis urskilja vissa likheter med Bambi.)
  • Städning
  • Skjutsa M tillbaka till brigaden. Ses igen redan på torsdag då vi åker till Sverige.

Middag och Twilight

Glest mellan inläggen, sorry.

M är hemma nu, han kom igår.

 Idag hann vi med ett snabbt besök hos en släkting innan vi satte oss i bilen och åkte till Åbo. Vi åt middag med Jossan och V-P och efter det gick vi på bio tillsammans med dem. Vi såg Twilight och trots att vissa av oss var lite negativt inställda till filmen i början tyckte vi alla att den i slutändan var bra. Jag tyckte faktiskt den var otroligt bra och Robert Pattinson, som spelar Edward, är gymt snygg. Filmen gav dessutom upphov till en mycket intressant disksussion kring filmer, kvinnliga skådespelare, skönhet och kvinnlig/manligt mellan mej och M. Ska inte gå djupare in på den nu eftersom klockan närmar sej sena natten, men i alla fall.


Gå se denna underhållande, annorlunda och välgjorda film

Medicin

Nu har jag varit till Pulssi och besökt fru doktor och apoteket och införskaffat lite meducin som ska hjälpa mej bli frisk. Borde gå snabbt.

Ska jag lägga mej i sängen och fortsätta kolla på Lipstick Jungle (i brist på annat, gillar den fortf. inte..)

Lipstick Jungle...

... är inte bra. Eller det tycker jag i alla fall. Jag har nu sett tre avsnitt och serien kommer liksom aldrig igång, den har inte blivit det minsta intressant. Tror faktisk det kommer vara svårt för såna här Kvinnor-i-New York-serier att någonsin nå jättesuccé eftersom dom alla mer eller mindre jämförs med SatC.

Nu ska jag sätta mej i bilen och köra till Åbo och Pulssi.

Tisdag

Tisdag idag då. Tiden springer iväg, som vanligt. Ska lägga mej i sängen och kolla på Lipstick Jungle nu. Avverkar serier i rask takt nu då M inte här hemma och jag inte har något att göra.

So long.

Ps. What's up med blogg.se nu då??? Kommentarerna syns ju inte. Kan man ha mera probem eller?

Puh

Helt slut efter en lång dag på jobbet. Sov dåligt inatt igen och därför tänker jag gå lägga mej efter att Desperate Housewives är slut. Har nog inte lagt mej vid 22 på långa tider . . .


Ross!

Jag har nu, after careful consideration, kommit fram till att Ross är min favorit i Friends. Phoebe är dock en god tvåa.


Ross Moments


Phoebe Moments

Söndag

Idag har det varit en riktigt seg dag. Degade omkring i morgonrock till sena dagen och sedan dess är en promenad med Selma det enda vettiga jag uträttat. Mycket mindre vettigt har jag dock gjort. Eller mycket och mycket, jag har kollat på många avsnitt av Gilmore Girls (fick första säsongen till julklapp av M) och spelat Diddy Kong Racing med lillebror och Nathalie. Gud vad kul det var att spela igen, jag har dock blivit mycket sämre p.g.a många år utan Nintendo 64-spelande (i ärlighetens namn var jag nog aldrig rktigt jättebra, i alla fall inte lika bra som Jossan och E ...).  Till kvällsfika hade mamma bakat gudomliga vaniljbullar, dom var i princip dagens höjdpunkt . Tur att M kommer hem nästa helg, lär väl hända lite mera då även om vår trip till Sverige har blivit framskjuten en vecka.

Min dag i bilder :-)




Pipsy, till vänster på bilden, är helt klart bäst!


Gammal bild på mej i Selma på promenad i Skövde


Lyssnar på

Medan jag går omkring här i lägenheten och plockar och fixar lyssnar jag på;

Lily Allen - The Fear
Winnerbäck feat. Miss Li - Om du lämnade mej nu
Kanye West - Love Lockdown


Jag har dom här låtarna på hjärnan, helt fullt.

Lördag

Ensam denna helg, eller inte ensam, men utan M. Han sitter i vakt, igen... Nåja. Har inte gjort något extra idag, städat och fixat med de nya grejerna jag köpte till lägenheten igår, har också varit på länk med Semlan. Nu ska jag snart till mamma och pappa och basta, väldigt händelserik helg med andra ord. Hmn... Nåja, nästa helg åker vi till Sverige igen, vi har svårt att hålla oss borta :-)


Förra helgen på träsket

Bra dag

Idag har det varit en riktigt fin dag. Började som vanligt med jobb men sedan åkte jag och mamma till Åbo där vi träffade Jossan. Vi åkte ut till IKEA och köpte en massa fina grejer till hemmet, därefter blev det en sväng till Mylly också. Jag hittade en del fina kläder men gladast är jag nog över alla fina produkter jag köpte på The Body Shop. De hade bra rea och jag köpte bodyscrub och duschcreme, dessutom köpte jag mera av Tea Tree Oil-desinfektionsmedlet som jag på senaste tiden har blivit lite smått beroende av.

Nu ska jag fixa iordning här hemma lite medan jag tittar på Friends med ena ögat.

Dirty, Sexy, Money

Har tillbringat en stor del av kvällen framför datorn och serien Dirty, Sexy, Money. Har totalt missat denna serie och den är faktiskt riktigt bra.



Har också hunnit med en långlänk med Selma. Helt underbart väder där ute, det har snöat i kväll och hela världen var så där härligt tyst. Dessutom hade himlen en så konstigt vacker röd färg. Ibland är det trevligt att bo på landet.

Trött

Har sovit jättedåligt de senaste dagarna så ikväll ska jag inte göra något (förutom gå ut med doggen senare, men det är bara skönt). Nu ska jag sätta mej i fåtöljen, på min nya ryggmasserande dyna, och äta vindruvor och bläddra i resekataloger.


SatC - The Movie

Igår såg jag Sex and the City - The Movie igen. När jag såg den på bio i somras blev jag faktiskt lite besviken, jag tyckte nog den var helt bra, men inte sådär jättebra som jag trodde den skulle vara. Men igår när jag kollade på den hemma hade jag glömt hur fejk den var, jag blev nästan lite chockad över att jag någonsin hade tyckt att den var bra. Skämten var helt B om man jämför med dem i serien och skådespeleriet var lite halvdant. Kändes lite som om dom ville göra något nytt samtidigt som dom inte ville avvika från serien för mycket (man måste ju tjäna pengar också...). Fokusen låg helt klart på alla fina kläder, accessoarer och annat mojs och inte på storyn eller skådespelandet. Jag kan nu lungt säga att jag helt enkelt tycker att SatC inte riktigt funkade som film, serien tycker jag dock att är fenomenal. 

Planer

M och jag har bestämt att vi ska försöka komma iväg till södern under våren. Allt beror ju förstås på mitt jobb och M's tjänstgöring men en vecka i solen är i alla fall vad vi hoppas på. Har kikat lite på Maderia, Malta och Azorerna. Kan också hända att det blir Cypern eller Spanien, eller något annat ställe där det garanterat är sol och varmt. De tre förstnämnda ställena är nämligen inte så säkra kort när det gäller solen (Malta är väl ganska så säkert ...), men de lär vara riktigt vackra platser. Får se, får se. Och om det inte blir av kan man ju alltid drömma sej bort genom att titta på bilder som tagits när vi faktiskt har haft möjlighet att flyga iväg till solen. Som bilden här nedan, den tog jag på oss när vi var i Montenegro i maj 2006.




Bildbevis

Vi har varit ute på isen nästan fyra timmar idag, vi skrann och grillade. Herregud vad roligt det var att skrinna, det var nog flera år sedan både M och jag skrann sist! Jag föll inte en enda gång, fantastiskt!

Här kommer bildbeviset


Oj så det går

Korpralen poserade innan skridskorna åkte på


Utedag

Nu ska vi ut på isen och skrinna. Tar kameran med så bildbevis kommer.

Burn after Reading

Igår såg vi Burn after Reading, den var inte alls bra! Usch vilken besvikelse till film, orkade inte ens kolla till slut. Inte sevärd alls, tur att vi inte gick och såg den på bio.

Bowling och film

Blev ingen minigolf idag eftersom stället där vi skulle spela inte var öppet, vi bowlade istället. Jätteroligt var det, tänker dock inte skriva något om hur det gick eftersom jag inte vann. Hah :-) Roligast med bowlingen var dock M och hur han reagerade när det gick dåligt för honom. Han lärde nog barnen i banan bredvid en del fula ord, som han nog också själv påpekade när det sedan mot slutet började gå lite bättre för honom :-) ♥

Har vi precis sett filmen The Bank Job som baserar sej på en verkligen händelse. Helt bra och sevärd film. Nu blir det natt här, imorgon är det jobb som gäller igen.

Minigolf

Nu bär det snart av mot Åbo igen. Vi ska iväg och minigolfa med Nathalie, Josefin och V-P.

Lovi, Busan och Casper

Lovi, Busan och Casper
(Casper - den svarta- söker fortfarande ett nytt hem)

Kvällen

Under kvällen hade vi besök av två av våra kompisar som kom till Dalsbruk för att kolla på vår lägenhet. Efter husesynen drack vi lite kaffe och sedan slutade besöket med några timmar av prat på Portside (som btw stängde 22.30 trots att det är lördag...). Nu blir det Friends och sedan natt.

Underbar vinterdag

Så vacker dag det har varit idag. Vi har varit ute och insupit d-vitamin i solen.

Tog en hel del bilder.









Fredag

Igår hämtade jag hem M och vi åkte til Åbo. Meningen var att vi skulle se en film men den film vi hade enats om att se var fullbokade så istället blev det lite shopping och restaurangmiddag. Jag hittade ett par finfina Vagabond stövletter på Stockmann som jag endast batalde 55 euro för eftersom dom var nedsatta. Till middag käkade jag lax och M han tog en riktig karlamåltid med mixed grill.

Nu ska vi käka frukost och sedan ska vi iväg till mamma och pappa, det ligger is på träsket och pappa har köpt/letat fram skridskor till oss alla så det lär bli en riktigt kul lördag. Sedan har jag och M lovat att fixat greksikt till middag ikväll.

Storesyster E: Det känns nog lite tomt utan dej här hemma. Men snart ses vi.

Årets första dag

Idag sov jag länge, vaknade vid halv två av att M ringde för att fråga hur gårdagens nyårsfest hade varit. Fest var jätterolig och jag är glad att jag trots viss tveksamhet valde att tillbringa nyåret i Ljungborg. Jag saknade dock M hela kvällen och tänkte för mej själv att ensamhet om något kan få en att uppskatta det man har (ibland kan man ju tyvärr glömma bort det...). Idag har jag inte gjort något speciellt förutom ätit en jättegod nyårsmiddag med familjen och varit på länk med Selma och systrarna. Nu ska det bastas, älskar att bada bastu men måste erkänna att tre år i Sverige nog påverkade uthålligheten när det gäller mitt bastubadande.

Imorgon kommer M hem. Jei.

RSS 2.0