Grattis!

Grattisar till M som har blivit vald till den bästa i klassen i Undersergeant-skolan (heter säkert något annat...). Förutom ära och berömmelse fick han ett stipendium på 50 euro från finska staten. Snålt kan tyckas, men 50 euro är mera än 0 euro.

Sommar & Sol

Helt härligt väder ute. Passar på att njuta nu för nästa vecka lär jag jobba 24/7. Har btw tagit årets första dopp idag, det var skönt! Träskvattnet är så mjukt på något sätt, mycket trevligt. Snart mat och sedan solstolen igen.

(Förtränger att jag nog kommer att vara tvungen att åka till jobbet en liten stund senare ikväll...)


Lillebror says

Pappa berättade nyss att lillebror I och han hade tittat på amerikanska Gladiatorerna idag. I hade sagt till pappa att en av gladiatorerna har stora muskler och pappa hade kontrat med att  säga att det har också han. Efter en stunds tystnad sade I "Jo, men dina syns inte".

Hah.

Inflyttningsfest

Igår var jag i Åbo hos syrran på inflyttningsfest. Fin lägenhet och rolig fest som avslutades med dryck och dans på Amarillo (Nej, ingen av oss blev nerhackade trots att vi talade svenska...). Åkte hem på natten men har tillbringat också denna dag i Åbo med syster E, mamma och Jossan. M är i Härnösand på Berget, typ världens största airsoftspel.

Over and out.

Picknick

Kom just hem från jobbet och nu blir det bums ut i solen för att äta picknick vid Dragsfjärden med M. Selma får följa med och simma av sej på samma gång.

Gårdagen (kvällen/natten)

Det visade sej bli en riktigt rolig midsommarafton i år. Firandet började med middag i Lemobro med familjen, och avslutades traditionsenligt i Kasnäs. Emellan middag och Kasnäs hann vi med en stopp i Västanfjärd (herregud vad ofta jag/vi har börjat hänga där). Nu ska vi igen äta middag hos mamma & pappa och eftersom solen lyser blir det säkert något kuligt program också idag, det är ju trots allt bara midsommardagen en gång per år.


Midsommar

Midsommarafton och kvällens planer är fortfarande lite oklara, får se vad det blir. Vädret är heller inte det bästa men just nu regnar det iaf inte och redan det är väl bra med tanke på vad som utlovats.

Trevlig midsommar!

Midsommar?

Midsommarafton närmar sej med stomsteg. Midsommar? Vah?! Jag tycker det just var julafton och nyår! Just nu lyser solen och det är sommarväder men imorgon regnar det säkert kaniner och är svinkallt... Nåja. M♥ kommer hem och jag är nöjd och glad.

Mycket på jobbet nu, därav sporadisk bloggning. Men livet är bra med mycket nytt och spännande på gång. Det är sommar, syster E och bebismagen är i Finland, M kommer snart hem, jag får snart min första semester och resan till Grekland närmar sej! Massor att vara glad för!

Söndag

Idag sov vi rätt länge och sedan segade vi omkring ganska hela förmiddagen innan vi vid kl 14 åkte till Strandhotellet för att äta mat med M´s fammo. Jag tycker Strandhotellet är så fint men tyvärr var maten inte alls så god. Jag åt abborfilé med ljummen potatissallad och dillsås och det skulle ha varit riktigt gott om det inte skulle ha varit så saltigt, dessutom var M´s franskisar nästan brända. Nåja, det var riktigt mysigt och efterrätten var iaf god. Efter maten for vi efter lillebror I och åkte upp till Kimito eftersom M skulle fixa med sitt airsoftvapen. Jag passade på att tvätta bilen och I lekte helt fullt me Selma.
 

Ensam, ensam

M satte sej just i bilen för at åka tillbaka till Ekenäs. Måste säga att min sinnesstämning just nu passar ypperligt ihop med vädret där utanför. Så tråkigt när helgen tar slut och han åker iväg.Tur att detta liv snart är slut, M kommer ju hem för gott den 3.7.2009. Kan egentligen inte riktigt fatta att ett år har gått. Ett år?!


När man tittar ut kan man inte fatta att det är sommar, ser ut som höst. Regn och blåst.



Lördag!

Mysig dag idag! M är hemma och vi har grillat med lillesyster Natha i Lemmo. Jag har dessutom kört scoter för första gången sedan jag för typ 12 år sedan råkade köra ut mommos Peugeot på en nyharvad åker. Jag körde som en gammal tant men skrattade som den purunga människa jag är, tårarna nästan rann och det var så roligt att köra. Hah!

Nu dricker vi lite kaffe här i Tordalen innan det är dags för att åka till Västanfjärd för att grilla och basta med några kompisar. Älskar sommaren!

IKEA och lite annan shopping

Idag har vi varit i Åbo, jag, Jossan och Nathalie. Vi hade en riktigt bra dag. Josefin fick en hel del nya grejer till sin nya lägenhet och också jag hittade en del fint. På IKEA köpte jag lite småprylar, blommor och en hundsäng åt Selma, i H&M hittade jag många fina plagg. Nu sitter jag här och kollar på Friends, ska just ut med doggen en sista sväng, sedan blir det sängen.

Natt, natt.

70 km för andra gången!

Min något speciella pojkvän har valt att gå den s.k. barettmarschen för andra gången. För att förtydliga: Han går alltså frivilligt 70 km för andra gången. Eller frivilligt och frivlligt, det är hans slutprov men eftersom han redan gått den en gång kunde han egentligen ha sjukanmälat sej. Men, som han själv uttryckte det, "det är inte så många som har gått den två gånger"...

Dom har nu typ häften av kilometrarna bakom sej och får snart stanna för en liten nap. Kämpa på!

Jobb, jobb

Mycket jobb för mej nu därav dåligt med bloggningen. Snart lugnar dock allt ner sej och sen är det inte länge till min semester och vår resa till Grekland. Herregud, min första semester från mitt första riktiga jobb!

Nu har vi annars också bokat hotellen i Grekland. På Skopelos bor vi i Stella Studios, på Alonissos på Nina Pansion och på Skiathos på Studio Mahi. Längtar så efter vår resa, ska bli underbart! Jag älskar Grekland!


Hanioti, sommaren 2007

Vårregn

Idag har jag inte gjort mycket men har åtminstone gått en prommis med hunden. Världen doftade u n d e r b a r t av regnet, alla nyutslagna blommor och ljusgröna träd. Jag plockade en liten bukett lupiner som nu står på tvbänken och doftar sommar.

Skrämmande rätt

Hittade denna lilla text om oss som är födda i maj på FB och jag måste säga att detta verkligen är freakishly rätt när det kommer till mej... Inte helt rätt men så nära det kan bli tror jag.

Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves traveling. Dislike being at home. Restless. Not having many children.Hardworking. High spirited. Spendthrift.

Long time no see

Har inte skrivit på länge, är sjuk igen och är relativt seg...

På fredagen kom M hem från Imatra, inträdesförhöret hade gått helt bra. Hann också med att träffa lite vänner i Vfjärd och senare på kvällen drog vi vidare till DB där vi stannade till kl 02. Borde ha tagit oss hem tidiagre med tanke på att jag var sjuk och att vi följade dag hade avslutningar och dimissioner hela dagen lång. Lördagen började nämligen med Nathalies avslutning. Tänka sej att hon gick ut nian, att hon ska börja gymnasie! Herre min Gud. Efter hennes avslutning åkte vi till Kimito där det var dags för M's brors studentdimission, jag var sjuk och trött och de aslånga talen till den avgående rektorn fick mej nästan att somna. Denna dimission var by far den jobbigaste som jag varit på hittills. Nåja, efteråt vankades det kaffe med dopp i Bodalen. Jag hade bakat muffins och pajer och alla sade att speciellt muffinsarna var jättegoda. Kanske jag faktiskt borde starta någon sort business :-). På kvällen åkte M dessutom vidare till Vfjärd där våra kompisar samlats men jag var för trött och sjuk för att orka följa med så för mej blev det bastubad och sedan sängen.

Resten av tiden jag i princip bara försökt tillfriskna. Efter två besök på hälsostationen vet jag dock nu att min lilla halsåkomma kommer att läka med tiden (och mha massor med burana ...). Känner mej turligt nog bättre idag och efter två dagar av hemifrån-jobb tänker försöka mej på ett besök på kontoret imorgon.

Under min tid som sjukling denna gång har jag f ö tittat på första säsongen av Weeds. En serie som verkar relativt bra, ska nog fortsätta se den.

En mindre essä blev det denna gång. Over and out.

RSS 2.0