Glada vappen!

Solen lyser och det är valborg. Nice! Måste säga att jag trots att en jättetrevlig helg står för dörren är rädd för denna hemska svininfluensa, eller "den nya influensan" som den ska kallas nu... Usch!

Nu ska jag snart iväg efter M och sedan kör vi till Åbo där vappen ska firas på Vårdberget med en hel massa andra människor.

Trevlig Helg!

Skolfunderingar

Jag hejar för fullt på utbildningsminister Björklund. Han borde tuta och köra ännu hårdare, att reformera det svenska skolsystemet är det bästa politiska beslutet på länge! Man behöver inte lyssna på ungdomarna som inte är vana att plugga och jobba hårt för att klara sej igenom skolan, det behövs vuxna människor som inser vikten av "gammaldags" undervisning och lärande. Inför ordentliga gränser för vem som kan antas till gymnasiet och sluta lyssna på ungdomarna som säger att "det redan nu är tillräckligt svårt". Gymnasiet borde inte vara en samlingsplats för alla ungdomar, bara för dem som har intresse för att lära sej, som kan och vill vidareutbilda sej. Skolorna, och speciellt gymnasierna som är frivilliga skall inte anpassas efter de som klarar sej sämst, utan tvärtom! De ungdomar som inte klarar gymnasiet, som inte vill vara där skall inte heller vara det. Jag älskar den finska gymnasieskolan som verkligen kräver något av de ungdomar som går där. Det är svårt och man måste prestera och dessutom avslutas de tre gymnasieåren med studentskrivningarna som testar ens kunskaper på ett ordentligt sätt. Och vet ni? Om man inte klarar studentskrivningarna blir man helt enkelt inte student. Faktum är att svenska skolor, precis som Björklund säger, är flumskolor och en förändring måste ske nu innan det går får långt och resultatet av dålig utbildningpolitik syns ännu mera i det svenska samhället.

Jag säger inte att det svenska skolsystemet är bara skit. Jag gillar konceptet att diskutera fram saker och ting, lära ungdomar att tala för sej, argumentera och stå på sej, MEN man "måste.plugga.utantill." också, det bara är så. Vissa grejer måste läras in på det gamla sättet som i Sverige har blivit totalt bannlyst för herregud, då kanske någon känner sej kränkt och någon annan känner sej dålig. Faktum är att alla är olika, alla presterar olika och alla är bra på olika saker. Det är inget dåligt med att ge vitsord och placera ungdomarna och deras prestationer på en skala, det sporrar och hjälper barnen att veta vad dom är bra på och vad dom måste satsa på för att bli bättre. Jag har alltid varit dålig på finska och matte, jag har inte haft lysande vitsord i dessa ämnen men jag har inte blivit skadad för livet p.g.a. detta, det har snarare hjälp mej. Jag har alltid t.ex. vetat att jag inte kan satsa på en utbildning efter gymnasiet där matte utgör en stor del.



Besök

Dagarna rullar på som vanligt med det undantaget att min bästa kompis från Sverige är på besök. Har haft jättetrevligt och hunnit med mycket, idag var vi t.ex. ut till Kasnäs på sightseeing eftersom J´s pojkvän aldrig varit här förr. Igår käkade vi middag, drack lite vin och pratade gamla minnen och en hel del politik ute vid Dragsfjärden, en jättetrevlig kväll.

Snart är det Valborg och det betyder fest och trip till Sthlm med älsklingen.

Dagarna som gått

Helgen har gått i vårsolens härliga tecken. Igår var vi till Åbo för att lämna in min förlovningsring hos guldsmeden (skall av älskade M få 4 diamanter till i ringen till present på vår 5 års dag ♥. Vad han får av mej är ännu hemlis...). Sedan fikade vi i solen på Café Brahe som är det enda cafét på gågatan i Åbo vilket är mycket tråkigt, iaf med tanke på att deras uteservering är så minimal att vi fick köa 30 min för att få ett bord i solen. Men det var det värt, ljuvlig sommarfiilis spred sej när vi (M, jag + Jossan och V-P) satt och tittade på folkvimlet medan vi njöt muffins och morotskaka.

Väl hemma mötte vi upp två kompisar på Portti. Vi hade en hel del att prata om så vi blev kvar till stängning. Idag har vi också varit på Portti, denna gång dock med M's fammo som bjöd oss på mat. Idag har vi också hunnit med att njuta av vårsolen hemma i Lemmobro. Nu ska det bytas däck på bilen här och sedan blir det snart dags att säga Hej då till M som ska tillbaka till bridagden idag. Bajs.

Bjuder på en bild som syrran tog på M och mej i fredags. Rätt så stiligt par, eller va? :-)


Jei

Imorgon kommer M hem. Det är vår. Semesterplanerandet är i full gång. Det går bra på jobbet. Snart fem år. Åh, mycket att vara glad för just nu.

Dock valde en liten institution kallad FPA/KELA att jäklas lite med mej idag så allt är inte så rosenrött som det hörs. Tydligen är jag inte fast bosatt i Finland (????) enligt dem. Eller ja, i alla andra beslut FPA tagit gällande mitt liv har jag varit det den senaste tiden, bara inte just nu... Ska utredas first thing tomorrow. Nåja, på det stora hela är det bra, och jag är så där äckligt vårglad :-)

Fem år

Nästa helg firar M och jag fem hela år tillsammans. M är bara hemma över helgen så hur mycket vi än ville resa längre blev det bara en kort trip till Sthlm. Något roligt måste man ju göra på denna högtidsdag :-)


M och jag back in the days.

Hedda

Hedda har blivit så stor, jäklar vad tiden går. Världens sötaste lilla dog som verkligen redan visar alla retrivertendenser och fasoner, hon är t.ex. mattokig och en riktigt pinnfantast.




Hedda spelar fotboll :-)

Bra dag

Riktigt skön dag idag med två promenader och en cykeltur (jag cyklade från Lemmo till lägenheten och Selma premiärsprang bredvid. Det gick super), har dessutom ätit gott och umgåtts med systrarna. Nu är det dags för sängen, arbetsdag imorgon igen...


Söndag

Gårdagen resulterade till slut i ett besök i Västanfjärd och Resttony. Inte riktigt min grej, men syrran var där och behövde skjuts och jag hade ju som sagt absolut inget för mej. Kvällen var helt OK och jag var hemma igen någon gång runt kl. 01. Nu sitter jag och surfar och ska snart ut med doggen, sedan hoppar jag på cykel (som btw har varit stulen igen. Hittade den lyckligtvis också denna gång. Jäkla morons som måste sno andras grejer. Skaffa egen cykel!!!) och trampar upp till Lemmo.

HejsSvejs.

blaah

Dör av leda . . . Har inget att göra! Sitter och lyssar på gamla RnB-låtar, vilket ju iofs är helt kul men inte riktigt vad jag skulle vilja göra.

Jag, som är världens nagelrivare, har för övrigt lyckats spara ut riktigt fina naglar som jag t.o.m målade idag. Kan ni tänka er?! 

Just nu lyssnar jag på 50cent - p.i.m.p. Memories, big time!

Efter att ha läst det här inlägget har säkert ni lika tråkigt som jag har nu :-)

Helg igen

Helg igen men ingen M, han är kvar i Ekenäs på läger.

Idag har Jossan och jag varit till det ny köpcentret Skanssi. Det var ingen höjdare, semibra butiker och en hel massa shoppinggalna människor. Igen annat intressant inplanerat för veckoslutet. Livet på landet . . .

F Y I

Liten lista

1. Hur gammal är du om fem år? 27

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Har nog inte tillbringat två hela timmar med någon idag.

3. Hur lång är du? cirkus 180

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Rambo

5. Vem ringde du senast? M

6. Vem ringde dig senast? Josefin

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Ett gulligt natimess från M

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Oftast sms

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? Idag

11. Vilken ögonfärg har du? Blå-grå

12. När vaknade du i dag? 07.45

13. Vilken är din favoritjulsång? Giv mig ej glans, ej guld ej prakt

14. Vilken är din favoritplats? Hemma-hemma med hela familjen, eller på bryggan i Dragsfjärden

15. Vilken plats föredrar du minst? Många.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis i Sverige med min älskling. Bra jobb

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Massor! T.ex. ensamheten när alla förutom jag hade somnat

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? M

19. Hur stor är din säng? Fnuttiga 120 cm. Måste ha ny!

20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär och bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med pyjamas

22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 st...

23. Hur många landskap har du bott i? 2

24. Vilka städer har du bott i? Dalsbruk och Skövde

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota

26. Är du social? Ja, det är jag

27. Vilken är din favoritglass? Pappagallo och Ben & Jerry´s

28. Vilken är din favoritefterrätt? Gillar det mesta :-)

29. Tycker du om kinamat?  Nja, ibland kan det vara jättegott

30. Tycker du om kaffe? Ja

31. Vad dricker du till frukost? Kaffe

32. Sover du på någon särskild sida? Insidan :-)

33. Kan du spela poker? Jo

34. Tycker du om att mysa/kela? Vem gör inte det?

35. Är du en beroendemänniska? Ja, det är jag nog

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Kommer inte på någon just nu...

37. Vill du ha barn? Inte som det känns just nu

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, finska, tyska och franska (mycket behjälpligt numera...)

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och resor. Överraskningar till mina nära och kära.

42. Äger du dyrbara smycken? Jo

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Grey´s, Desperate Housewives, Dirty, Sexy, Money

44. Kan du rulla med tungan? Ja

45. Vem är den roligaste människan du känner? Josefin, Jenni, M

46. Sover du med gosedjur? Räknas M ;-) Annars nej.

47. Vad har du för ringsignal? Lillebror som sjunger en sång.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jo

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Pärmar

50. Flirtar du mycket? Nej

51. Kan du byta olja på bilen? Tyvärr inte

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste? 11 minuter - Paul Coelho

54. Läser du någon dagstidning? Jo

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Jo. Syrran och jag hade t.o.m. en "rutin" när vi var mindre

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? p3

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Någon jobbgrej, typ ett telenummer

59. När var du i kyrkan senast? Julafton

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Brita?

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? En natt, typ. Hatar det!


Tillbaka till verkligheten

Så var denna långhelg förbi, tiden har gått snabbt men vi haa ändå hunnit med mycket. På torsdagen var det fest, på fredagen kom gänget tillbaka från Vuokatti, på lördagen var vi iväg påskmiddag, vi njöt av solen och på kvällen var vi dessutom till Kimito och grillade med vänner. Igår var det en lugn och skön dag med god mat hos mamma och pappa och senare på kvällen kollade vi på film. M valde så vi såg på senaste Rambo filmen. Den var inte skit men kan kort och gott delas in i fyra scener; intro, krigsscen, räddningsscen, krigsscen. Idag har vi fixat och ordnat här hemma så att allt är i ordning när vardagen knackar på dörren imorgon.

Nu ska jag ut med doggen en sista sväng, sedan blir det nog sängen.


Love is in the air


M och jag på torsdagen precis då han kommit hem och innan alla gäster kom.
Det silvriga strecket  på hans bröst betyder att han är en underofficers (UO) elev och den gröna baretten (de flesta har en blå) bevisar att han bl.a har klarat av den s.k. barettmarschen på ca 70 km.

Bilder

Dessa bilder demonstrerar ganska bra hur veckan före påsk såg ut för mej.


Hedda, Alma och Selma in action.


Kolla Hedda som nästan flyger fram :-)





Påskhelg

Händer mycket nu och jag har verkligen ine haft tid eller ens lust att blogga. Påskhelgen så här långt har varit jättefin och mysig, och vädret är perfekt! Just nu äter jag frukost och M är i Kimito och airsoftar. Snart ska jag hoppa på cykeln och trampa upp till Lemmo.

Fullt upp

Fullt upp med jobb och djur. Idag kom dock förstärkning i form av Josefin. Skönt. Nu blir det snart bastu och sen sängen. Imorgon har vi en liten get together för gamla gänget, ska bli så skoj! Dessutom kommer M hem för lite längre loma, hela fyra dagar. Jei!

Over and out.


Helgen kom och gick

Söndag igen då, tiden går så (för) fort. Sitter hemma hos mamma och pappa, övriga familjen är nämligen till Vuokatti och skidar så jag är hund och kattvakt. M har åkt tillbaka till brigaden och fast det bara är fyra dagar tills vi ses igen känns det väldigt tomt och ledsamt. Helgen gick för fort!

På fredagen badade vi bastu och tog det lugnt. M hade nog feber på natten för han svettades sjukt mycket och talade om en massa militärgrejs så som minor i sömnen. På lördagen var vi i Åbo. Jag köpte lite smått och gott; en tröja, örhängen, nya mjukisar och lite smink. Idag har vi inte gjort så mycket alls, men på morgonen när vi steg upp sken solen så vi passade på att äta frukost ute på terassen, ljuvligt.

Största delen av helgen har vi dock bara vaktat en massa djur känns det som. Här hemma finns just nu en liten golden valp, en stor golden och en vild labrador. Alla är snälla och duktiga men tre hundar är onekligen mycket. Dessutom har mamma och pappa tre katter som alla är mer eller mindre speciella och som är hungriga jämt och ständigt... Nåja, bra går det i alla fall :)

Nu blir det natt här.

Härlig dag

Underbart härlig vårdag idag! Har varit ute hela dagen. Nu är jag fått lite färg i ansiktet av solens första strålar och bilen är riktigt ren. Nu ska jag duscha och sen sova.

VÅR!

Ljuvligt. Våren är här. Solen värmer och jag har sett en fjäril! Idag ska jag tvätta bilen.

För övrigt så gott som frisk nu. Känner mej fortf. trött, äter antibiotika och har lite halsont men det är inget som lite solsken inte kan bota!

RSS 2.0