Lördag!

M är hemma och solen lyser. En perfekt lördag! Idag ska vi till IKEA, ska bli roligt, det var en tid sedan jag var där senast. Ikväll blir det säkerligen bastu och melodifestivalen.

Muffins

En tid sedan jag bloggade igen. Har inte hänt så där särledes mycket heller så . . . Har bakat muffins på beställning, och dom blev perfekta! Hemligheten är gräddfil istället för mjölk (aboslut inte vatten!) och ekologiska ägg.


Se så höga och fina dom blev!


... och så på med glasyr och strössel

Idag har vi varit på kalas till moffa, han fyller år. Har också hunnit med en sväng på isen, har ju varit ljuvligt väder, våren är verkligen påväg nu!

Krig!

Hah. Lindas blogginlägg om Ebba som jag skrev om tidigare visade sej ju bli Det värst bloggkriget i Sveriges historia.

Igår

Vi hade riktigt skoj igår! Först var vi hemma hos Emmi och pratade bort typ fem timmar, sedan gick Emmi och jag vidare till Börsen där vi dansade bort ytterligare några timmar. Jag var hemma någongång runt fyra och väcktes redan vid halv tio eftersom Josefins pojkvän är en riktig morgonmänniska som stiger upp typ sju :-)

Idag har vi varit på Ljusfest, en tillställning där härlig ljus av alla slag säljs, till vår moster.  Köpte ett stort ljus som doftar vanlij och rabarber-jordgubb. Nu kollar jag på Friends och ska snart sova, jobb imorgon igen.

Lördag

Äntligen lördag, skönt. Nu ska ja äta frukost sen ska jag på länk med Selma, och en sväng upp till Lemobro för att träffa syster som kommit hem från Sverige. Efter det åker jag till Åbo.

Brigadbesök

Idag har lillebror I och jag varit till Ekenäs och hälsat på M. I sov hela vägen till Ekenäs med när vi väl var framme blev han riktigt jännä och jag tror inte han var tyst ens en minut. Vi åt munk och drack kaffe på Sode och M berättade lite om det militäriska för lillebror. Vi hade riktigt trevligt men hann inte vara där så länge eftersom M måste tillbaka i vakt. Nästa helg kommer han hem igen, det är skönt. Ser dock ut som om han kanske stannar inne 3 månader längre än planerat, mina känslor kring detta är verkligen tudelade men efter att vi har klarat 9 månader skall vi väl klara 3 mån till. Får se hur det blir, kanske kommer han hem som planerat den 2 april.

Imorgon åker jag till Åbo, ska bli riktigt skoj. Först lite shopping och sedan krog med Jossan och Emmi.

Säsong 4

Hittade fjärde säsongen av Lilla Huset på Prärien på nätet idag och beställde hem den genast. Nu har jag 1,2,3,4,5 och 7. Dom sistnämnda köpte syster E och hennes M.J när dom var i Florida på bröllopsresa.

Muffins och kaffe

Jag har  varit duktig och bakat muffins idag och har precis provsmakat en tillsammans med en stor kopp kaffe. Mycket lyckade, om jag får säga det själv ;-)



Imorgon åker jag till brigade och hälsar på M. Blir nog en munk och en kopp kaffe på Sode.

Linda vs. Ebba

Linda Skugge, som jag för övrigt inte har mycket till övers för, skrivet sjukt roligt om Ebba Von Sydow på sin blogg. Hon tillägnar sedan ytterligare två inlägg Ebba, läs dom här och här. Tror Linda har retat upp sej lite på Modeprinsessan von Sydow.

Ärligt talat vet jag inte varför jag fortsätter läsa Linda Skugges blogg när jag vanligtvis inte alls håller med om det hon skriver och bara blir uppretad på de flesta av hennes uttalanden (och det är väl just därför hon skriver som hon gör, för att reta gallfeber på folk). Tycker hon är asjobbig. Nåja, tidsfördriv om inte annat.

Korvgrillning

Efter jobb idag gick jag upp till mamma och pappa med Slema där vi sedan grillade korv till mat. Passade mej perfekt, jag är som ni vet inte en så ivrig kock. Nu ska jag, mätt och belåten, städa undan lite och sedan fortsätta min LHpP-maraton (LHpP= Lilla Huset på Prärien)


Jag idag påväg mot Lemobro


Middag ute i den friska vinterluften.


Doktorsavhandlig

Just som jag här på bloggen nuddade vid ämnet värnplikt och huruvida den borde vara obligatorisk också för kvinnor ska nu detta diskuteras på radion imorgon. I en färsk doktorsavhandling framkommer nämligen att värnplikten är den vanligaste formen av diskriminering mot män, vilket jag nog är benägen att hålla med om. Tänk om situationen vore omvänd, d.v.s vi skulle leva i ett samhälle där värnpilikten enligt tradition var obligatorisk endast för kvinnor medan männen inte alls berördes, tror ni inte att detta då skulle stämplas som diskriminering och fullkomligt ohållbart? 

Som jag skrev tidigare har jag ingen klar åsikt i frågan, det är så många olika saker som man bör beakta när man ska bilda sej en åsikt. Jag vet dock med mej själv att jag är glad över att inte måste tjänstgöra och att jag sannolikt skulle hata det om ett beslut om att värnplikten blir obligatorisk också för kvinnor togs, men å andra sidan vet jag också att det är väldigt orättvist att alla förväntar sej att männen lägger sina liv on hold för att minst sex månader rycka in i milin. Det är inte bara privatliv som berörs (jag talar av gedigen erfarenhet) utan också studie- och arbetslivet. Pojkarna/männen som rycker in uppoffrar en hel del för att i ett halvt år göra något som de flesta tycker att är fullkomligt slöseri med tid. Hur kommer det sej att vi kvinnor inte "utsätts" för något motsvarande, och, framför allt, hur kommer det sej att männen inte opponerar och ifrågasätter mer än vad dom gör? Har kanske allt i grund och botten att göra med traditioner?

 

Min lösning på problemet har länge varit att göra värnpikten frivillig också för männen. Varför inte satsa i ordentlig utbildning för dem som har intresse? Då skulle vi ha ett försvar bestående av motiverade, seriösa och intresserade män. Jag är kanske naiv när jag tror att de flesta män trots att det är frivilligt skulle "fara till milin", och att man genom att göra så här endast skulle sålla bort de omotiverade? Jag vet inte, värnplikt är ett svårt ämne och varje gång jag tror att jag bestämt mej för en åsikt säger nån något smart som får mej att betvivla och fundera igen.

Hur som helst är milin och värnplikt ett intressant ämne och jag har en massa tankar kring det. Jag tycker bl.a. att hela värnplikten och dess utforming borde reformeras om man vill hålla intresset uppe och minska avhoppen (hela 16 % av vinterns rekryter har avbrutit sin tjänstgöring). Jag tror det främst är fråga om att ändra ledarskapet. Militären är en liten nisch i samhället som på något konstigt sätt har lyckats kringgå all form av förändring. Är det inte ganska konstigt att ingen heller kräver att man också i milin skall följa regler och normer sen sedan länge har varit etablerade i samhället i övrigt? Sedan är det ju också många som påstår att det är pojkarna som rycker in som det är "fel" på; att dom är för slappa, att dom utanför milin har för många valmöjligheter och därmed är vana med att välja bort sånt som känns jobbigt och dom inte vill göra, att dom inte är tillräckligt uthålliga både fysikt och mentalt o.s.v. Men jag vet faktiskt inte, klart att det är jobbigt men jag tror faktiskt det långt har att göra med inställningen, den som vill klarar nog milin oberoende fysik. Det som militären borde jobba med är inställningen hos rekryterna. Se till att alla har en positivare syn på tjänstgöringen; led rekryterna med någon modern ledarskapsmetod och se till att anpassa också milin efter det övriga samhället.

Rubriken syftade till doktorsavhandligen jag nämnde i början av men jag märker nu och rubriken är lämplig också med tanke på denna texts längd... :-)


Tisdag

Ska gå lägga mej, är helt slut och behöver verkligen komma i säng i tid idag. Vill bara passa på att informera alla intresserade att M klarade marschen, jei! Han gick alltså över 70km för att få en grön barett istället för den blåa han har nu, onödigt kan tyckas ... :)

Längtar redan till helgen, detta trots att M inte kommer hem. Jag ska nämligen till Åbo och ut på krog med Jossan och Emmi, det var en evighet sen sist! Dessutom kommer syster E hem från Sverige, alltid roligt!

Ps. Har jobbat så mycket framför datorn den senste tiden att mina fingertoppar är alldeles ömma. Normalt...

Kämpa på!

Idag går M den s.k. barettmarschen; en liten promenad på sisådär 70km! Dessutom på tid och med eventuell vattenöverskridning. Tur att värnplikt inte är obligatorisk också för kvinnor (fast det borde den kanske vara med tanke på hur orättvist och föråldrat det är att bara män måste "in i milin". Vi ska inte gå djupare in på det när jag i ärlighetens namn inte ens en klar åsikt i frågan)...

"As a restaurant for their lives"?

Johnny Cash och June Carters Where did we go right är min och M's låt. Jag har trott att jag kan texten utantill men när jag för någon dag sedan läste igenom den på nätet visade sej att den mening jag sjunger As the rest run for their lives egentligen är As a restaurant for their lives. Jag har nu lyssnat igenom låten om och om igen (och rådfrågat M som håller med mej) och jag tycker fortfarande att dom sjunger As the rest run for their lives. Vaddå As a restaurant for their lives? Betyder ens det något? Vad tror ni? Vad sjunger dom riktigt? Inte kan det väl vara As a restaurant for their lives?


Gårdagen

Vi firade Alla ♥:ans Dag i Åbo med middag och bio. Vi åt på restaurangen Frank Benelli´s; en restaurang som serverar italiensk och amerikansk mat. Vi käkade urgod förrätt bestående av italiensk plockmat som t.ex. parmaskinka och oliver, och till huvudrätt åt jag kyckling fylld med nån sort ost och till det pestopotatis (M åt en klassisk amerikansk cheese burger). Dessutom träffade vi på Emmi och hennes M, det var trevligt att byta några ord.

Efter middagen gick vi på bio. Vi såg Revolutionary Road, en film med Kate Winslet och Leonardo Di Caprio. Riktigt bra film! Jag blev mäkta förvånad över att Di Caprio faktiskt kan skådespela, jag har nog aldrig tagit honom riktigt på allvar tidigare men i denna film var han jättebra! Winslet var också duktig och filmen var en riktigt tankeväckare och den berörde tyckte jag. Sevärd också den.

Dessutom fick jag detta fina halsband från Guldviva av M. Jag älskar det!

Grattis M!

Idag fyller min hjärevän år! Vi firar med hans släkt i lägenheten och sedan åker vi till Lemobro där syster J firas, hon fyllde år i fredags. Dagen började med god frukost och paketöppning. Av mej fick M en t:skjorta från GANT, en bok om Obama och en ram med en bild på oss två i. Jag håller som bäst på baka hallonmuffins som vi ska bjuda till kaffet. Vi har också semlor/fastlagsbullar som mamma har hjälpt mej baka.

Kärlek


M och jag. Snart har vi varit "vi" i fem år. Fem år!

Australia

Jag har sett filmen Australia och i ärligehtens namn tyckte jag inte att den var så bra, men min besvikelse kanske har att göra med att jag hade rätt så höga förväntningar. Den var inte dålig heller men den var något rörig och kanske aningen konstnärlig för min smak. Dessutom kunde jag inte annat än stirra på Nicole Kidmans läppar, när blev dom så där fylliga? Har inte hon haft pytte läppar? Nåja, petitesser.

Valentine's Day

En mysig Alla ♥:ans Dag önskar jag alla.

Medan somliga åker till Dragsvik med sin kärlek får jag idag hem min kärlek därifrån, om så bara för en ynklig dag... Nåja. Man tager vad man fåver, som endel säger...

Inställd föreläsning

Skulle egentligen vara på en föreläsning nu men den blev inställd så istället ska jag koka kaffe och kolla på Friends. Kan inte fatta så snabbt denna vecka ha gått, nu är det snart fredag igen. Tyvärr kommer inte M hem imorgon utan först på lördagen och sedan åker han tillbaka till brigaden redan på söndagen. Bajs. Dessutom kanske han sitter fast igen följande helg. Dubbel bajs. Moget, jag vet.

Kaffe var det.

I städartagen

Har städat hela dagen. Nu ska jag snart ut med Selma som väntar på sin långlänk eller springtur på isen.

Vackert

När jag slutade jobba idag for jag och Selma genast ut på isen. Det var så otroligt vackert där idag, men jag hade inte kameran med. År det inte typiskt, jag som alltid släpar runt på den. Nåja. Det var tjock dimma och himlen var vid ett tillfälle alldeles neonrosa, hur fint som helst!

Lägger upp en annan bild tagen på träsket istället

Idag var det ingen sol men dimman var väldigt "mäktig". Kanske Nathalie
 har lagt upp bilder?

Några bilder på Selma också.



  

Änglahund Alina

Dagen som började så fint och soligt har blivit grå och ledsam också den. Idag var vi tvugna att säga hej då till vår fina whippet Alina. Hon var sjuk och trött och vi vet att hon har det mycket bättre nu men det är så ledsamt i alla fall. Vi är fem syskon i vår familj och alla har vi mer eller mindre vuxit upp med fina Alina som hade hunnit bli över 14 år gammal. Vårt hem kommer nog att känns mycket tomt en lång tid utan henne.

Men som lillebror sade "Så bra, nu får mommo någon som hon känner till kompis i himlen" .

SOL

Åh, efter evigheter av mulet slaskväder är nu himlen blå och vacker igen. Ljuvligt. Vårfiilis.

Massor fixat!

Så skönt att äntligen ha en hel massa av alla måsten strukna från min to do-lista. Jag har fixat och donat nästan hela dagen och med hjälp av snälla pappa är nu det mesta avklarat. Skönt. Nu blir det kaffe, förhoppningsvis med nån sort av dopp :-)

Imorgon är det måndag igen. Ny vecka. Nya tag. Nästa helg är det kalas som gäller, big time. Både Jossan och M ska firas. Dessutom är det ju Alla ♥:ans dag och M lär ha någon sorts överraskning åt mej :-) Och jag är inte alls nyfiken, inte alls . . .

Lillebror says

Jag visar en bild på en söt liten flicka och säger "Nåmen se va söt. Tycker int du å d?". Lillebror ser på bilden lite snabbt och säger sen "Nä".  Jaha, säger jag och frågar vem han tycker är söt då. Han funderar en stund och svarar sen "Apor".

Kväll

Nåja. Hemkommen från Åbo, något fattigare men med många fina presanger till nära och kära i påsarna (okej, en hel del köpte jag också till mej själv...). Kom precis till lägenheten efter att har bastat och kollat på Melodifestivalen hemma hos mamma och pappa. Måste säga att Emilias bidrag var mycket bra och att jag verkligen inte kan tåla Alcazar. Herregud dom är så dåliga och flamsiga och jobbiga och . . . You get the point. Nåja, många verkade ju gilla dem iaf och smaken är ju bekant som baken. Gillade också Af Ugglas låt men hade svårt att kolla på henne när hon framförde den. Så jobbigt med viftande armar och sprattlande ben. Men låten var annorlunda och riktigt bra.

Nu ska jag kolla på film här ännu.

Lördagsplaner

Nu åker jag och Nathalie till Åbo för att gå på stan lite med Jossan. Får se vad jag kommer hem med, har iaf en hel del presenter som måste köpas; Jossan fyller år, M fyller år och så är det ju Alla ♥:ans Dag snart.

Ha en trevlig lördag!

Tjuv

Har glömt att berätta om Selmas lilla rövartåg här om kvällen. Jag och Jossan satt och kollade på Friends när vi hörde ngt från köket, och tro det eller ej men det var Selma som hade tjuvat osten! Selma stjäl aldrig (med undantag från en juleskumstomte och några tulpaner)! Nåja, nu hade hon iaf naggat osten i kanterna lite och när vi kom in blev hon alldeles förstelnad eftersom hon helt klart visste att hon hade gjort fel. När jag fyade henne gick hon skamset och ställde sej bakom vår fåtölj i vardagsrummet där hon alltid står i tron att ingen ser henne om hon gjort något som hon inte får. Selma må vara vild och klumpig men någon tjuv är hon inte därför blev både jag och Jossan riktigt förvånade då vi märkte detta. Hihi.

                                                         Selma bredvid tulpanerna hon hade ätit upp

Blåmärken

Har ett enormt blåmärke på mitt ben. Har ingen aning om varifrån det kommer men jag antar att pulkåkningen har något med saken att göra.

Torsdag

Kom just hem från jobb, är trött och seg men ska ändå ställa mej och kocka snart, blir Chili Con Carne idag. Jag är verkligen ingen bra kock men denna rätt är jag faktiskt riktigt bra på att laga. Dom hade äntligen höjt värmen i mitt kontor så det var skönt att komma hem och för en gångs skulle inte vara iskall och halvt nerkyld.

Undrar vad jag ska hitta på i helgen? Antagligen åker jag till Åbo och hälsar på Jossan (det är vad jag brukar göra när M "sitter fast")... Nåja, nu blir det iaf ett avsnitt Friends innan jag börjar laga mat.

Ps. Fazers nya choklad Fazer Exclusive; Milk chocolate with Pistachios and a hint of salt är sjukt god. Testa!

Onsdag

Igår firade vi pappas födis. Jossan kom hem från Åbo och innan vi drack födelsedagskaffe med pappa var vi på isen med lillebror och Selma. Vi åkte pulka och det var som vanligt riktigt roligt. Man blir verkligen som ett barn igen i pulkabacken :-).

Idag har jag bara varit på länk med Selma (på isen som vanligt, man måste passa på medan den ännu håller. Selma älskar att få springa lös). Nu ska jag laga lite mat, eller jag ska koka potatis och till dem ska jag äta rökt lax . Tycker lax är så himla gott fastän jag annars inte är så jätteförtjust i fisk (hatar alla jäkla ben...).

Dagen

  • Jobb.
  • Möte.
  • Säga hej då till M som far tillbaka till brigaden.
  • Desperate Housewives.
Mycket intetsägande måndag mao.

Första februari

Dagen började med lunch med M's släkt på fina Strandhotellet. Efter det åkte jag upp till Lemobro för att åka pulka med lillebror. Vi gick ner till isen och letade upp ett passligt pulkberg, sedan åkte vi så länge det var ljust ute. Det var jätteroligt trots att mina stövlar läckte och jag blev survåt om fötterna. Påväg hem drog Selma I's pulka och det tyckte nog lillebror att var dagens höjdpunkt eftersom det gick så fort :-). Ikväll har jag också hunnt med ett besök hos moffa och en stavpromenad. Nu ska jag kolla på Friends medan jag väntar på att M ska komma hem, han har varit i Kimito och kollat på revyn Triangeldramat som jag såg tidigare i veckan.

RSS 2.0