Gott Nytt År!

Ha en underbart rolig nyårsafton!

Nyårslista

Kul att Emmi bloggar igen, ännu kuligare att hon hade hittat en finfin lista som jag kunde norpa.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Japp, en hel del.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Tror inte jag gav några nyårslöften. Om jag gjorde det har jag nog inte hållit dem.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.
4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? Äventyr och lite spänning i tillvaron. Vardagen har blivit alldeles för vardagsaktig och tråkig. Och älskade M♥  förstås.
5. Vad var din största framgång 2008? Min allra största framgång är nog mitt nya jobb. Tänka sej att jag fick ett jobb som är direkt relaterat till min något flummiga utbildning. Underbart!
6. Vad spenderade du mest pengar på? Resor och kläder.
7. Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag skulle ha njutit av varje dag mera, fångat dagen och levt i nuet.
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag borde ha spenderat mindre tid och energi på människor runt om mej som bara förstör och gör mej arg, ledsen och bitter. Måste lära mej att strunta i energislukande personer, att inte bry mej .
9. Hur tillbringar du nyår? På en stor fest i Ljungborg. Precis som när man var ung ;-) Synd att M inte kommer att vara med och fira nyår detta år.
10. Vem saknade du? Älskade M som sedan juli tjänstgjort på Nylands brigad.
11. Finns det någonting du ångrar med 2008? Finns nog alltid saker man ångrar, men det får man leva med.
12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan? Båda, men på olika sätt. Under första halvan bodde M och jag i Sverige, vi studerade och var tilsammans nästan 24/7. Saknar vårt liv i Skövde. Men nu, under den andra delen, har jag ett jobb och får praktiskt använda mej av allt jag kan och lärt mej.
13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet? År 2009 kommer att bli ett bra år! Den inställningen ska man alltid ha när något nytt, vad det än må vara, är på intågande. Se det poitiva, och var glad och lycklig!

På tal om filmer...

Oj oj, det finns massor med filmer jag vill se nu, vissa går på bio nu andra har inte kommit hit till Finland ännu. Jag tycker att det varit dåligt på filmfronten en längre tid men nu har det vänt. Jag ska försöka hinna se så många som möjligt, älskar att gå på bio.

Dom här filmer ska jag se snarast:

- Australia
- Twilight
- Seven Pounds
- Marley and me
- W.

Yes Man

Idag har jag varit på bio med systrarna. Vi såg Yes Man med Jim Carrey; en alldeles underbart rolig film! Jag gillade verkligen den lite sarkastiska underton som genomsyrade filmen och jag skrattade så tårarna rann vid ett tillfälle. Och vem kan motstå Carreys minspel? Rekommenderas!


Slut på ledigheten

Nu är det slut på julledigheten, imorgon är det jobb som gäller igen. Så snabbt tiden går, snart har vi ett nytt år här igen. Jag som just har lärt att skriva 2008 när jag skriver ut datum. År 2008 har varit ett år händelserikt år och jag/vi har varit med om mycket. Vi har rest en del under året. M åkte till Filippinerna i februari, vi åkte tillsammans till Prag i april och jag tillbringade en vecka i soliga spanien i september. Vi har båda skrivit våra examensarbeten och fått vår högskoleexamen. Vi fick båda högsta vitsord på våra arbeten och kan känna oss stolta över detta. Vi har p.g.a att M måste göra lumpen i Finland flyttat tillbaka hit efter tre år i Sverige, detta gjorde vi i juni. I juli påbörjade sedan M sin 9 månder långa militätjänstgöring. Han har nu snart  tillbringat 6 månader på Nylands brigad och har därmed  tre månader kvar. Under sommarmånaderna sommarjobbade jag på ett kontor och när hösten kom hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Jag letade jobb som en galning men det såg länge ganska mörkt ut. Jag hade nästan redan ställt in mej på att bara gå hemma när jag blev erbjuden jobbet som verksamhetsledare för Baltic Jazz, och jag är så glad att jag fick detta jobb som jag verkligen trvis med!

Jag saknar vårt liv i Sverige och Skövde och jag saknar M♥  varje dag, men varje händelse och fas i livet ska gås igenom för att man ska komma vidare till nästa fas. Jag tror att nästa fas kommer någon gång under nästa år, år 2009.

Om julen

Dålig uppdatering, jag vet! Ska passa på att skriva om min julhelg nu medan jag sitter här i lägenheten och lyssnar på P3's Christer (bästa radioprogrammet) i repris.

Julen har firats hemma hos pappa och mamma i Lemmo. Alla (utom V-P) har vi varit hemma hela julhelgen och haft det väldigt mysigt. Jag har denna helg, av många olika orsaker, verkligen lärt mej uppskatta och värdesätta mina föräldrars vackra och hemtrevliga nybyggda hus. Där är man alltid välkommen och huset är alltid  vackert och mysigt. Nåja, tillbaks till julen. Jag fixade som vanligt efterrätten till julmiddagen. Den består sedan många år av bärparfaiter och detta år serverades hallon- och jordgubbsparfait. Jag fixade också sillsalladen, en sillrätt och så gjorde jag i ordning juldukningen. Det bästa med julen är att se hur glad och jännä lillebror I är. Han kunde varken äta eller sitta stilla på julaftonen. Men när julgubben äntligen dök upp var det nog inte bara lillebror som blev överraskad över den stora mängd paket "tomten" hämade till alla oss. Jag fick så många unerbara julklappar; inredningprylar, muggar från Iittalas nya serie Taika (så vackra tycker jag), påfyllning till min samling av muminmuggar, Body Lotion från Body Shop, necessär, accessoarer, dvd-filmer,böcker och en hel del annat. Min favvoklapp fann jag i ett av älsklingens pakek till mej. Det paketet innehöll en underbart fin väska från Friis&Company. Men jag fick massor med underbara och fina saker, som denna bild på mitt julklappsberg nog illustrerar ganska bra.


I juldukningen använde jag mej av apelsiner med nejlikor, granris och ljus. Jag tycker dukningen blev väldigt fin.

 
                                                                               

♥Julpuss♥


Annandag

Så var också denna jul förbi. Har haft en jättefin julhelg; givit och fått massa fina klappar och ätiti gott. Nu har M åkt tillbaka till brigaden och det känns rätt såt omt om sanningen ska fram. Nåja, blir bastubad och film ikväll, här i Lemmo, hos mamma och pappa. Bilder från julhelgen kommer upp bara jag är i lägenheten igen.

Fjärde advent

Söndag, och fjärde advent. Festen igår var skoj, nu äter vi sen frukost och ska sedan bege oss till Västanfjärd för att hämta hem bilen. Senare blir det adventsmys och julklappsinpaketering.

Lördag = partaj

Idag ska vi iväg på fest. Så kul! Det var alldeles för länge sen vi festade till det sist. Så blir det när pojkvännen är borta hela långa veckan (ibland flera veckor i sträck...), man vill bara mysa när han sedan äntligen är hemma (två ynkliga dagar). Idag ska vi i alla fall ut bland folk, detta M's krasslighet till trots. Nu ska vi iväg till butiken och sedan ska vi nog åka till M's mommo och moffa med en liten julgåva.








Nu är det klippt

Välbehövlig städning av frillan är genomförd. Underbart att se normal ut igen :)

Fredag (igen)

Oj så tiden går, nu är det fredag igen och jag sitter och lyssnar på Fredagshälsningen här på jobb (just nu spelas Amy Diamond, jei för mej...). Igår kom M hem och han får vara hemma över hela julen och måste inte tillbaka före den 26.12 på kvällen. Tyvärr är han sjuk och inte det muntraste sällskapet, stackarn. Vi hade tänkt åka til Åbo idag och shoppa det sista inför julen och kolla på bio men det ställer vi in nu p.g.a. feberig skruppi, åker någongång under helgen istället. Jag ska i alla fall till frissan idag och det är tur eftersom jag har ett akut behov av att klippa och slinga håret, tror aldrig jag har sett lika hemsk ut i håret som jag gör nu. Usch!

Trevlig helg! Njut av den sista adventstiden, snart har vi de hemska och tråkiga januari, februari och mars här igen.

Renbäddat

Eftersom jag fryser som en hund på nätterna här i lägenheten tog jag fram vårt stora duntäcke när jag bäddade rent. Nu ska jag snart gå lägga mej i en varm säng med rena, frasiga lakan.

Julfiilis

Om inte julklappsinpaketering gör susen för julkänslan funkar alltid denna underbara reklam.


Blä

Jag får rysningar då jag lyssnar på Amy Diamond, dock inte av välbehag. Usch. Nu har hon nån ny julsång som spelas på radio och jag blir lite döv varje gång jag tvingas lyssna.

Julmys

Efter en sväng till Åbo igår har jag nu alla julklappar inhandlade. Idag ska jag mysa till det med glögg och julmusik medan jag packar in dem. Hoppas på att få lite julfiilis då, den känslan har nämligen lyst med sin frånvaro denna adventstid (kanske beror det på det asiga vädret. Just nu är kl. 12.45 men ute är det mörkt, vått och hemskt...). 

Forgetting Sarah Marshall

Igår kollade vi på filmen Forgetting Sarah Marshall. Den var faktiskt helt bra, dock inte fantastiskt.

Lucia!

Idag har vi firat lillebror och haft en fin luciadag. Kom för en stund sen hem från Dragsfjärds kyrka där årets lucia kröntes. Det var högtidligt  och årets "lucior" kan verkligen sjunga!

Fredagsnöje

Sitter och lyssnar på Fredagshälsningen på Radio Vega medan jag jobbar. Skrattar åt programledaren som uttalar typ alla namn helt fel., hon säger t.ex. Doris men "å", så det blir Dåris. Hah.

Fredag!

Härliga fredag! Idag kommer M hem och han får ha "långledigt" (hemma också på måndag), jei! Under helgen händer mycket skoj. Min fina syster Nathalie skall vara med i Dragsfjärds luciafölje, hon kommer att vara den vackraste tärnan ever, bortsett från syster E som också har varit en vacker tärna. Både jag och Jossan har varit Dragsfjärds Lucia, vilket också vår mamma har varit (för många, många år sedan ;-)). Vi har med andra ord en gedigen luciatradition i vår familj, och jag tycker själv att lucia är en underbart vacker högtid. Nåja. Under helgen fyller också lillebror år. Eftersom jag inte vill att han ska bli stor tänker jag låtsas att han fyller tre år trots att han egentligen redan blir sex. . . 

Marley and Me

Denna film vill jag se.


På önskelistan

Dom här fina örhängen från Guldviva önskar jag mej av tomten. Riktigt söta är dom.


Bild lånad från www.guldviva.com

Ps. Dom finns på VikingLine ;-)

Julkortsproduktion

Igår var jag hemma i Lemobro och fixade julkort med lillesyster, lillebror och mamma (pappa hade fullt upp med att rada in foton från b.la. år  2004 (!) i album). Vi borde ha haft mera material och ett större bord men bra blev det i alla fall. Här kan ni se lite av vår produktion.

Vanlig dag

Helt vanlig dag idag; arbete, matlagning, städning (måste fixa lite inför julen i lägenheten) och promenad med Selmis. Ska nog också fixa med lite julkort och julklappar. Måste slå in lillebrors födispresang också. Tänk att han blir sex år, vår älskade lillebror! Tiden går så fort. . . Usch.


Hemma igen

Nu har vi hemma igen, har t.o.m hunnit med en arbetsdag sedan vi kom tillbaka till Finland. M är hemma idag så det få bli ett kort inlägg. Har haft en jättefin och rolig helg! Har umgåtts med systrarna, shoppat (har nästan alla julklappar köpta nu), ätit gott och jag har njutit av att vara i Sverige igen.

Lägger upp två bilder också.

Systrarna

  "Det är jul i gamla stan"

Julrim

Kollade på Fredag hela veckan igår och fick då höra detta i alla situationer gångbara julrim.

Julen är god
Tomtar är röda
Det röda är blod
Tomtarna är döda

Haha.

I Sverige

Dåligt med uppdatering men vi är iaf framme i Sthlm nu. Vi har det så roligt alla systrar (och M.J förstås). Nu ska vi iväg och fortsätta shoppingen som påbörjades igår :)

Trevlig helg!

Ps. Saknar och älskar dej M♥

Off we go

Ikväll åker vi till Sverige för att besöka syster E och M.J. Saknar dock M och önskar att han kunde få komma med, som det ursprungligen var planerat.. Bajs. Nåja. Kul ska det bli iaf!

Ps. Ganska freak att en bussbiljett till Åbo kostar lika mycket som en båtbiljett Åbo-Sthlm tur&retur.

På önskelistan

Högt på min önskelista står Chanels underbara parfym Coco Mademoiselle. Den doftar ljuvligt!

Har dock redan ett antal parfymer;

♦ DKNY - Be delicious
♦ Versace - Bright Crystal
♦ Dior - Miss Chérie
♦ Lacoste - Touch of Sun
♦ Calvin Klein - In2u Her

Kanske jag int borde önska mej flera . . .

Varför har jag inte tänkt på det här?

Jag hittade denna krönika på Aftonbladet för några dagar sen och blev helt förvånad. Hur kan det komma sej att dom här funderingarna har gått mej helt förbi? Efter att jag nu har tänkt lite mera på det hela tycker jag att hela resonemanget makes sense, men jag kan ändå tycka att man nu kan lämna diskussionen. Vi behöver inte förstöra den fina muminvärlden med en massa analyserande och diskuterande kring sexuella läggningar och könsroller, Mumin är ju trots allt en fin serie för barn (som vi vuxna kan hitta många intressanta dolda budskap i . . .).

Voine, voine Bush

Vilken tur att Bush ångrar allt skit han gjort. Nu försvinner nog finanskrisen, kriget tar slut och alla människor som fått sätta livet till som följd av det vaknar till liv. Not. 

Kanske Bush borde ha tänkt till lite innan han handlade. Bara kanske . . .

Gonatt

Nu ska jag gå lägga mej. M ringde just och informerade att han hade kommit fram till Ekenäs safe and sound så jag behöver inte oroa mej för det iaf.


Ensam

Nu har M åkt tillbaka till Ekenäs och jag är ensam igen :-( Dessutom uppstod det problem med vår Sverigeresa eftersom M måste åka till Åbo som militärpolis och dirigera trafiken på Finlands självständighetsdag, han missar med andra ord hela trippen. Vi blev väldigt besvikna och jag tycker så synd om M som missar allt skoj. Jag kommer att åka till Sve. med Jossan och Nathalie istället, och roligt ska det också bli, men jag kommer att sakna min älskling ♥.

RSS 2.0