Daim

Jag hade glömt hur god denna gamla klassiker är! Mmm-m.











Träning

Igår gick jag med stavarna igen för första gången på typ 3 månader. Det var så skönt. Det må vara töntigt med stavgång men det är väldigt effektivt och skönt. Bara så ni vet. Idag ska jag iväg på aerobic igen, det känns inte fullt så kul eftersom jag igår då jag stavade fick ett jäkla skavsår på min fot... Nåja, får väl bara ta av mej skorna på aerobicen om det blir för plågsamt med dem på.

Känns skönt att ha kommit igång med träningen riktigt ordentligt igen. Man segar så mycket på sommaren.

En lista

I brist på bättre tidsfördriv gör jag denna lista. Den känns rätt så bekant så jag kanske har gjort den tidigare.

KLÄDER
Skor: Jag har mina Ecco-skor in i det sista, dom är så sjukt sköna.
Sneakers: Converse.
Jeans: Har inte jeans så ofta
T-shirt: Har oftast toppar av olika slag. Men kan ibland ha någon med tryck från Gina.
Underkläder: Svarta och vita från Lindex. I bomull

ACCESSOARER
Väska: Jag använder oftast min röda köpt på Åhlens, love it.
Plånbok: En stor och mörkturkos, köpt i England
Klocka: Använder dagligen min Lacoste-klocka 
Halsband: Har oftast olika silverhalsband. Vanligtvis ett tjockt kors som jag fick då jag var Dragsfjärds lucia.
Armband: Silver. Thomas Sabo.

TEKNIK
Tv: Samsung.
Stereo: Har ingen. Lyssnar på musik i datorn
Mobiltelefon: Nokia
Mp3: Kommer inte ihåg vilket märke.
Dator: Det är M som sköter det här med datorer.

BADRUM
Tandkräm: Någon helt vanlig, typ pepsodent
Tvål: Bliw
Parfym: Jag har många.. Men jag använder mest DKNY Be Delicious
Hudkräm: LdB
Schampo & balsam: Nivea
Hårprodukt: Har massor.
Medicin: -
Vitamin: Äter frukt och grönt alla dagar.
Huvudvärkstablett: Ipren eller Burana

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka. Med fläder smak
Vin: Vitt
Bröd: Varierar.
Choklad: Marabou
Glass: Papagallo och Ben&Jerry's. Tycker dessutom om Valios vanliga lakritsglass.

HEMMA
Säng: Ikea
Lakan: Köpta på Hemtex
Espressomaskin: Känns som en fullkomligt onödig trendpryl...
Kylskåp: Vitt...
Porslin: Omena från Pentik. Vardagsporslin från IKEA

FÄRDMEDEL
Bil:
Ford Mondeo 2.5 Giha (eller mamma&pappas Saab 9-5)
Flygbolag: Det som erbjuds
Taxibolag: Åker typ aldrig taxi.
Cykel: Lämnade min egen cykel kvar i Skövde. Just nu cyklar jag med M's fammos gamla fillare.

MEDIA
Magasin: Läser sällan
Tv: Grey's, Desperate m.fl.
Dagstidning: Husis
Sajt: Många...

ÖVRIGT
Bank: Nordea.
Bensinstation: Den med lägst pris
Gym: Just nu inget. I Skövde var det Friskis&Svettis

Tröjan

Detta är tröjan jag fick på posten förra veckan. Den är en perfekt hösttröja, jag har redan använt den massor både inomhus och utomhus. Den kostar dessutom bara 19.90 euro, ett fynd!


I Helsingfors

Sitter på Scandic Continental och bloggar. Kom precis till hotellrummet, M och jag har varit och kollat på Wanted med Angelina Jolie. Vi har haft en rolig och fin dag fylld med stads- och butiksvandring. Inte mycket har shoppats men vi har haft desto mysigare. Jag ångrar dock bittert att jag inte tog mina Ecco-skor för jag har nu så förbenat ont i fötterna.

Vi ska fortsätta vår filmkväll med att kolla på What happens in Vegas här på hotellrummet. Blir nog ett glas kall cider också.



Äntligen fredag

Så skönt med fredag! Sov dåligt också inatt och när jag steg upp fick jag rusa ut med Selma som hade så akuta magbesvär att hon nästan drog omkull mej i trappan. Nåja, slutet gott allting gott. Idag kommer också M hem igen. Jei. Vi har lite lägenhetsfix som måste ordnas idag, och imorgon åker vi till Helsingfors.

Semestersaknad

Saknar Spaninen. Solen, havet, värmen, maten,vinet. Sitter och kollar på bilderna och drömmer mej bort. Nåja, M och jag har ju vår lilla "stadsweekend" i helgen att se fram emot iaf :-)



Aerobic

Ska snart iväg på aerobic. Torsdagens pass skulle egentligen vara step-aerobic men eftersom stepbrädor inte fanns att få tag på blir det vanlig aerobic också på torsdag tills den nya motionshallen är färdig. 

Idag fick jag ett paket på posten som innehöll en fin väst och en underbar tröja från H&M.

Sömnlös natt

Inatt kunde jag verkligen inte sova. Jag kollade på klockan ännu 03.07, hemskt. Jag har horribla minnen av sömnlösa nätter och jag hoppas verkligen inte att mina sömnproblem tänker uppenbara sej igen...

Nåja. Nu frukost. Kaffe, smörgås, juice och yoggis. Sen ska jag iväg och fixa lite ärenden, ska b.la. till banken. Hur ofta är man egentligen där nuförtiden? Jag går till banken typ en gång/år nu då man kan sköta allt via nätet.

Skinnhandskar

Jag är fortfarande lite besatt av snygga handskar. Dessa från Lindex är söta.

Höstdag




Den första bilden är tagen i Dalsbruk. Dom två andra tog jag idag vid mamma och pappas hus. (Klicka för större bilder)

På tal om huset. Titta så fint det har blivit nu då det är målat och allt.















Mera resor

Jag vill resa hit också. Det lär vara jättevackert.

Mitt i veckan

Så är det onsdag då, mitten av veckan. Mittwoch. Snart helg igen! Har inget speciellt inplanerat idag. Blir nog långpromenad med Selma. Ska byta musik i min emppari, förutsatt att jag hittar den där lilla sladden som behövs...

Fruktansvärt

Skolskjutningen i Finland är nog något jag egentligen borde skriva om. Men jag tycker faktiskt det är så fruktansvärt att jag inte orkar ens så mycket som engagera mej. Denna gång handlar det inte bara om utanförskap och brister i skolhälsovården, utan också om enorma misstag i polisväsendet. Hur kan det komma sej att polisen igår förhörde denna man och bedömde honom som ofarlig? Hur kan dom ha missat hur allvarligt störd denna unga man måste ha varit? Det är förskräckligt.

Stark?

Mitt försök att stänga balkongdörren slutade med att jag stod med handtaget i handen. Jag tror bestämt att jag söndrade det... Jobbigt.

"Sommaren 2009 är här"

Apollo har nu släppt några av sommarens resor. Jag vill resa hit. Och hit. Och hit. Någon som varit i Sissi, låter ju underbart!

Tisdag

Har inget intressant att skriva. Alls. Ska iväg på aerobic snart. Väntar på helgen. På M. På vår helg tillsammans borta från alla måsten och stökiga lägenheter...


A♥M

Måndag

Har varit ute på en lång länk med Selma, promenerade i rask takt till tonerna av Johnny Cash. Jag var riktigt varm då jag kom hem igen för solen lyser och värmer ordentligt. Nu sitter jag här och lyssnar på Digilistan och surfar. Måste snart ta tag i en massa papper som jag måste fylla i och posta iväg idag. Jag tycker sånt är asjobbigt och skjuter gärna på det så länge det går. Men nu, nu måste jag fixa det.



Nu är alla papper ivägskickade. Herregud. Sju olika kuvert skickade jag iväg och jag har därmed postat papper för över 5 euro. Shit så dyrt det är med vanlig snigelpost. Jag mailar annars alltid, det är ju billigt och bra så man blir lite bortskämd...

Bilder från dagen

Här kommer några bilder jag tog idag då M och jag var ut med Selma.




Underbart!

Jippi! Vi får låna mobilt internet av M's milikompis. Detta betyder att jag har internet i lägenheten en hel vecka. Härligt!

Passar på att lägga upp en bra låt också:



Snart åker M iväg igen. Jag hatar söndagarna ännu mera nu då det innebär att krama om sin älskling och veta att man inte ser honom på en lång vecka. Usch.

Söndagssol och minisemester

Här sitter jag och kollar på SatC och M är på besök hos sin fammo. När han kommer hem ska vi gå ut i solen med Selma. Underbart höstväder idag, himlen är blå och träden lyser i olika granna färger. Hösten är vacker. Synd bara att det är söndag igen, helgen går så fort... Väntar redan till nästa helg. Jag och M ska åka till Helsingfors över helgen. Bo på hotell och ha det skönt. Skoj!

Bastubad och Sangria

Nu ska vi dricka lite kall och god Sangria (köpt i Spanien). Sedan blir det varmt och skönt bastubad.


Lördag

Inget extra inplanerat idag. Ska bara vara hemma och ha det skönt. Tänkte vi kanske skulle gå på bio men det visade sej att det inte går någon film vi vill se just nu. Har precis käkat frukost, så roligt att inte vara ensam.


Hemma

Nu är vi hemma. Åkte först till Ekenäs där jag hämtade M, därifrån åkte vi till Salo. I Salo shoppade jag en hel del fina kläder, b.la en klänning, en tröja, byxor och en halsduk i finfina höstfärger. När vi kom hem tog vi Selma på en prommis runt Bruke. Jag använde ett par av mina skinnhandskar för första gången i år. Älskar hösten när man får klä sej i varma, mysiga och fina höstkläder.

Nu natt.

Helg!

Nu ska jag snart åka till Ekenäs för att hämta hem M. Först ska jag dock handla åt Moffa. 

Ps. Jag har tagit fram mina vagabondisar. Gud vad jag älskar dessa stövlar. Köpta till halva priset dessutom. 

The Streets

Youtubade lite efter mitt senaste inlägg. Åh vad jag gillar The Streets.




Torsdag

Inget speciellt händer idag. Ikväll ska jag iväg på step-aerobic, ska bli skoj. Före det ska jag fixa med lite papper som jag måste posta, skicka iväg några mail och ringa några samtal. Imorgon kommer M hem igen efter 3 låånga veckor. Ska nog hitta på något roligt, bara han och jag ♥.

Nu ska jag ut och röja lite på gården. Men först några bilder från Spanien.


Dagen

Sovmorgon blev det idag. Skönt. Dagen har för övrigt tillbringats framför datorn. Jag har mailat ca. en miljon människor och ringt ungefär lika många. Jag har också hunnit gå en lång länk med Moffas fina tax Dina. Nu ska jag beställa lite kläder från H&M och sen ska jag åka hem till lägenheten och äta.


Jag saknar solen...

Aerobic

Idag ska jag och syster N iväg på aerobic. Ska bli roligt att hoppa runt lite efter snart ett år av i princip enbart styrketräning (och simningen förstås...). Kan säkert inte gå imorgon.

Ingen skola

Efter min första lektion på folkhögskolan igår bestämde jag mej för att inte plugga mera. Jag ska istället satsa på det jobb jag har blivit erbjuden och tackat ja till. Ibland måste man våga chansa och satsa också på det som känns lite främmande och osäkert.

Mera kissor

Här kommer två bilder till på kattungarna


Kolla in tungan på den uppe i vänster hörn :)

Dom sover alla i en liten hög. Så söta.

Skola

Imorgon börjar jag skolan igen. Hmn. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Nåja, det blir säkert bra bara man kommer igång.

Läst på semestern

Under veckan i Spanien hann jag läsa tre riktigt bra böcker.

  • En spricka i kristallen (Cecilia von Krusenstjerna)
  • Martina-koden (Martina Haag)
  • Tillsammans är man mindre ensam (Anna Gavalda)

Jag gillade speciellt En spricka i kristallen.


Kattungar

Vår katt Lovi har fått fem små kattungar. Så söta.


Favoritbilder

Här kommer två av mina favvobilder från semestern.


Underbart limeträd i Gamla Alcudia

En kväll i Alcudia. Ljuvlig himmel.



Nog med bilder för idag, men säkerligen kommer det upp flera imorgon. Med digikamera tar man ju onekligen en hel del foton...

Blommor

Jag var smått besatt av att fota blommor under veckan i Spanien.

Här kommer några. (Klicka för större bilder)



Hav och strand





(Klicka för större bilder)

Tillbaka i verkligheten

Nu är vi tillbaka efter en vecka i solen. Vi har haft väldigt skönt och inte funderat på mycket mera än om vi ska sola vid poolen eller på stranden och på vilken restaurang vi ska käka. Stranden var absolut underbar! 14 kilometer lång med finkorning sand och långgrunt vatten. Lovely. Jag har lärt mej tycka om Sangria, åkt bananbåt för första gången i mitt liv (dom borde faktiskt varna en för hur svårt det är att komma upp på själva båten :P),köpt mitt första pärlsmycke och besökt drakgrottorna. Måste dock säga att jag inte gillar Spanien lika mycket som Grekland. Maten är bättre i Grekland, folket är trevligare och de ställen jag har besökt är mera genuina och mindre "turistanpassade". Nåja, en trevlig vecka har vi iaf haft. Vi är bruna och kommer nog att överleva vintern med denna resa i minnet!

Bilder kommer!


Semester!

Nu går jag och lägger mej. Om 4 timmar ringer väckarklockan och vi startar mot Spanien. Inget bloggas på en vecka med andra ord.

Hej då! 

Snart!

Nu är det inte länge kvar tills vi åker iväg till solen. Imorgon på natten startar vi, klockan 03. för att vara exakt. Jag längtar så. Önskar bara att jag ska bli frisk, jag är nämligen fortfarande förkyld...


Slipping through my fingers

Har denna låt på hjärnan. Hela tiden. Typ.


Lite bilder från helgen

Här kommer några bilder från helgen i Sverige.



  



1. M och jag efter världens godaste middag på Mango's
2. Vår bil, fullkomligt fullproppad.
3. M kör vår fullproppade bil. Lite modern nomadkänsla över hela flytten.
4. Vårt hotellrum. Skööna sängar.
5-7. Sthlm fotat från Viking Amorella. Påväg över till Finland.

Mysteriet är löst

Hur min bloggdesign ser ut  beror på om man använder Explorer eller Mozilla. Designen är gjord i Mozilla. Dom som använder Mozilla ser med andra ord den rätta designen, ni andra får en lite modifierad version av det hela.

Hade igen aning om att detta kunde hända. Fast det kanske är helt vanligt och något alla andra redan vet...? Nåja. Nu vet också jag.


Två grader!

Herregud! Idag då vi körde hem från Åbo var det två grader ute. Två grader! Hösten (kanske man ska säga vintern?) anlände direkt då det blev september...



Ps. Jag är sjuk. Måste kurerar mej hela veckan så jag är frisk då vi flyger iväg mot värmen i fredag. Längtar! Nu ska paketbilen tömmas och sen ska vi hämta Selma som varit på hundpensionat medan vi har varit i Sverige.

RSS 2.0