Semester

Imorgon lyfter planet mot Teneriffa och Los Cristianos. Sol & värme och fyra bra böcker är vad som ska underhålla mej den inkommande veckan.

Jul!

Så var julen nästan föbi för i år. Har haft en fin jul hemma med familjen i ett snöigt Dalsbruk. Lilla W firade sin första jul men sov tyvärr när tomten, som hämtade massor med fina grejer, kom på besök. Jag fick en underbart vacker diamantring i guld av min älskade M, love it! Förutom ringen fick jag muminmuggar, Iittala vinglas, köksredskap, acessoarer (bl.a underbara skinnhandskar), DVD-box, pengar och mycket annat. Tack alla snälla!

Nu ska vi snart ut i pulkabacken sen är det dags för årets sista julmiddag.


Sista dagen

Idag är det sista dagen här i Sverige, har haft trevligt! Lilla W´s dop gick jättebra, han sa inte ett pip under hela dopgudstjänsten! Förutom dopet har vi shoppat och njutit av det fina vintervädret.

Sverige!

Åh, ikväll åker vi till Sverige, ska bli så roligt! E och M.J´s lilla sötnos skall döpas så det blir en festlig visit. Ska nog klämma in lite shopping och insupning av allt de svenska också ;)

Bakar!

Håller på bakar som bäst! Muffins, rulltårta och bondkakor, dessutom passade jag på att koka lite sylt medan jag stod i köket. Min husmoderliga sida verkar hålla i sej, vilket åtminstone M uppskattar. Dagens bakverk får han dock inte äta, dom ska vi mumsa på imorgon när vi firar lillebror som fyller 7 år (egentligen är han en liten stjärngosse född på luciadagen, dvs. den 13.13, men vi firar en dag för tidigt).


Härligt

Finns det något härligare än att efter en mörk decemberdag bada sin egen bastu med den man gillar allra mest?

Självständighet

Idag är det inte bara andra advent, vi firar också Finlands självständighet. Överallt vajar den blåvita flaggan och vanliga dödliga som ej fått inbjudan till presidentens bal bänkar sej framför TV:n för att kolla in när Finlands elit besöker presidentens slott.




Jul i vårt hus

Julfint vardagsrum


Nöjd och glad Selma med stort julhundben

 


Bio

Nu ska jag och M iväg på bio. Jag har valt filmen och vi ska se Couples Retreat. Hoppas den är bra!


Filmen var precis som jag önskade att den skulle vara; lättsam och rolig. Den var inte jättebra men en underhållande romantisk komedi ändå. M var ytterst skeptisk till mitt val av film i början men t.o.m tyckte att den var helt OK.



Sommar i december

Härligt! Den 27.12 åker vi iväg till solen och värmen, en vecka i Teneriffa och Los Cristianos. Ska bli skönt med lite avkoppling, bad i härligt mjuka vågor, deckare i solstolen och nya intryckt. Teneriffa är kanske inte världens mest exotiska plats men det gör mej absolut inget, sol och värme är vad vi behöver och det hoppas vi att Los Cristianos bjuder på en vecka från och med den 27:nde.

 

Här kan ni läsa lite om Los Cristianos och här kan ni se var vi ska bo.

Har jag glömt att berätta?

Jag är inte blond mera. Förra veckan bestämde jag mej för att våga färga håret brunt. Jag hade tydligtvis lite röda pigment som gjorde att färgen slog över till lite rött men det gör inget, jag gillar det!

 


SOL!

Titta så fin utsikt vi hade från vår balkong igår då solen lyste och det var blå himmel OCH minusgrader.
U n d e r b a r t!



Idag ser det ut som snön är påväg, några små flingor dalar som bäst ner utanför fönstret. Hoppas det blir en riktig vinter i år, med början nu!


Advent

Länge sen jag skrev igen, har blivit världens sämsta på att uppdatera bloggen. Har så mycket på G hela tiden att det inte hinns med helt enkelt. Nåja, nu är det december och nedräkningen till jul har börjat på allvar! Jag älskar julen, men mest av allt älskar jag alla förberedelser så jag är verkligen i mitt esse nu då det ska göras julmysigt i lägenheten, julkort skall fixas och julklappar inhandlas. Kom precis hem från syster J, där fixade vi tillsammans lite julfint också i hennes fina etta, mysigt. Nu ska jag lägga mej på soffan och börja kolla på Desperate Housewives tredje säsongen, har just tittat klart på ettan och tvåan.

Förutom julmusik går denna låt varm hemma hos oss just nu. Mycket bra!

 


RSS 2.0