Det brann i knutarna

På söndagen brann ett stort lagerhus i Åbo. Från balkongen såg jag allt. Skrämmande och fascinerande på samma gång.

En av mina bilder publicerades faktiskt i ÅU ;)

 


Vårtecken

Gångbanan utanför vår lägenhet är nu sopad, det är ett underbart vårtecken!

Is this real life?

"You have four eyes". Hah!


Usch!

Denna video är så äcklig!

Inga foton

Stör mej lite att jag inte fotograferat så mycket denna vinter trots att det har varit så vackert vinterväder. Jag har en bra kamera som blir nästan oanvänd nu när vi bor i stan, känns inte så inspirerande att ta ut den och fotografera hundbajs.

Januari 2009




Botaniska trädgården

När vi är på Kreta hoppas jag vi får tid att besöka botaniska trädgården. Verkar jättfint!


För ett år sedan

Den 22.3 2009 skrev jag såhär. Det är roliga (eller roliga är nog fel ord, men iaf...) är att jag också nu känner att jag har en aning ont i halsen. Ska gå sova nu i hopp om att inte bli sjuk. Gonatt!

Än finns det hopp

Vilken underbar nyhet att det äntligen sagts "ja" till Obamas vårdreform. Heja Obama! Vilken tur att en förnuftig, framåtsträvande, våghalsig man kom till makten, nu tror jag att USA åtminstone har möjlighet att nå sin fulla potential.


Lite

Förra veckan tillbringades till största del i Dalsbruk, det var riktigt trevligt! Imorgon är det måndag igen; måndag och ny arbetsvecka.

Inget nytt att rapportera. Jag är trött på snön och längtar till Grekland! Snart!

Snö, igen...

Usch! Nu snöar det igen! Stora flingor seglar ner och täcker marken alldeles för snabbt, jag som trodde våren var påväg.

Ensam

Idag åkte M mot Imatra igen, detta betyder att det är över två veckor tills vi ses igen, usch vad tråkigt! Nåja, när han väl kommer hem igen är det bara några få dagar tills vi åker på semester!

Vår

Tulpaner hör våren till!


I väntan på Kreta

Kato Stalos, 2006


LÖRDAG

Sköna lördag! Idag tog vi sovmorgon, sedan åkte vi till IKEA (köpte lite smått plock) och Mylly (köpte en långärming och en kofta). Nu fixar M mat (potatisgratäng och biff av nöt) medan jag surfar runt lite. Senare blir det länk och sedan intar vi soffläge och kollar på film.

Funhouse - skip the street and feel the beat!

Idag ordnar lillasyster Nathalie tillsammans med sin vän Jennifer ett stort musikarrangemang på Kimitoön. Evenemanget ordnas i samarbete med Radio x3m´s program "Gör det själv"och heter Funhouse - skip the street and feel the beat; ett fyndigt namn. Dom har ordnat artister och en massa annat roligt, t.ex. open stage.

Nu hoppas vi dom vinner tävlingen - Heja, heja!

Funhouse - skip the street and feel the beat!

Idag ordnar lillasyster Nathalie tillsammans med sin vän Jennifer ett stort musikarrangemang på Kimitoön. Evenemanget ordnas i samarbete med Radio x3m´s program "Gör det själv"och heter Funhouse - skip the street and feel the beat; ett fyndigt namn. Dom har ordnat artister och en massa annat roligt, t.ex. open stage.

Nu hoppas vi dom vinner tävlingen - Heja, heja!

Shutter Island

Idag såg jag och Jossan Shutter Island. Ett ord som beskriver filmen bra tycker jag är engelskans "intense", man var på helspänn hela tiden och nästan längtade till slutet för att man skulle få veta hur allt egentligen hängde ihop. Filmen var spännade, intressant och välgjord, jag skulle ranka den som DiCaprios bästa.

Ps. Jag klurade ut hur det hela låg till ganska tidigt men hann hitta på flera andra teorier under filmens gång, precis som det ska vara.


Vänligen, plocka upp!

Hela vintern har jag gått omkring och varit irriterad på alla förbannade hundägare som inte plockar upp efter sina hundar! Jag förstår att man kanske inte plockar upp om hunden går en halv kilometer ner i diket, men hur resonerar en hundägare som inte plockar upp efter sin hund som bajsat (ett jättelass) på en trappa (true sory...)?! Eller mitt på gatan?! Det är äckligt och fruktansvärt oansvarigt, hur asigt kommer det inte att bli senare i vår?

Vill också fortsätta gnälla genom att säga att jag, som alltid plockar upp efter Selma, saknar hundlatriner i Åbo. Det finns helt enkelt ingenstans att lägga bajset när man väl plockat upp det. På vanliga roskisar står det ofta att dit får inte hundbajs läggas, så vart ska jag lägga det då?! Ta hem och spola ner? Att det inte finns ordentliga roskisar leder till ett annat hundbajsrelaterat problem, nämligen att folk nog plockar upp efter hunden men sedan kastar påsen i naturen i brist på annat.




Dagen

Idag har det varit soligt vårväder, det blir man så glad av! Har mest jobbat men också hunnit med två längre promenader, en med doggen och en med stavarna. Gick inte till gymmet idag eftersom det var så vackert ute, måste passa på att vara ute då det är mänskligt väder. Syster J och jag tänkte gå på bio men sköt upp det till imorgon, då blir det Shutter Island, kul! Nu Judging Amy (det såg jag nästan alltid på i Skövde. Saknar Sverige!), sen ska jag lägga mej i sängen och fortsätta läsa i böckerna om vandring på Kreta.

Tidsfördriv

Nämn något som gjorde dig glad igår: solens värmande strålar!
Vad gjorde du kl 08 imorse: det vanliga morgonkrafset; dusch, smink, hårfix
Vad gjorde du för 15 min sedan: var ute med hunden
Det sista du sa högt: "puss, hej"
Det senaste någon sa till dig: "puss"
Vad har du druckit idag: vatten och kaffe
Vad var det senaste du åt: sallad
Vad var det senaste du köpte: sallad
Vad är det för färg på din ytterdörr: blågrå
Vad är det för väder hos dig nu: samma skit som vanlig; snöigt vinterväder
Godaste glassmaken: Finns många goda
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nja...
Sover du tungt: ibland
Drömmer du mardrömmar: mest konstiga drömmar, sällan riktigt hemska eller riktigt roliga
Trivs du med ditt jobb: Jo!
Favoritklädsel: "hemmakläder"
Favoritlåt just nu: Har ingen specifik med lyssar mest på Johnny Cash nu
Vad ser du om du tittar till höger: ett fönster
Vad gör dig glad just nu: vår kommande Kreta-resa
Vad ska du göra härnäst: kolla på Grey´s Anatomy
Höger eller vänsterhänt: höger!
Humör just nu: helt ok!
Favoritgodis: choklad kanske
Kläder just nu: svarta utebyxor, en randig blus och illröda sockor :)
Sommarplaner: första halvan jobbar jag som en tok, andra halvan semester!
Hur många kuddar sover du med: två
Spelar du något instrument: nej
Morgon eller nattmänniska: ja, inte är jag nån morgonmänniska inte...
Vad är viktigast för dig: just nu det vanliga med att alla nära och kära ska få vara friska, behålla jobben osv. Sen är det rätt viktigt för min mentala hälsa att det blir vår NU!
Är du kittlig: ibland
Snarkar du: nope
Stjärntecken: tvilling
Äckligaste insekten: bryr mej inte så mycket om sånt
Stökigt eller välstädat: absolut välstädat.
Längtar du mest efter just nu: Kreta och våren, och lilla W förstås.

Svenska TV-kanaler

Jei! I veckan borde vi få de svenska TV-kanalerna vi har beställt! Finsk TV är fruktansvärt dålig, förstås kommer de vissa bra program men merparten är tyvärr inte bra. Nåja, nu behöver iaf inte jag lida mera.

Snart Kreta

Jag surfar mycket runt på kalimera.se och planerar vår resa till Kreta. Jag har dessutom köpt en bok om vandring på Kreta och fått två böcker om blommor vid medelhavet. Älskar alla förberedelser och planerandet inför resor, det är en del av upplevelsen. Vi hoppas på fint väder och många nya intryck som man kan leva på länge. 


Fest

I helgen har vi firat M´s nya jobb och födelsedag med en fest för våra vänner, en lyckad lördagskväll/natt blev det. Vi började hemma hos oss och fortsatte på Börsen, det var riktigt roligt från början till slut för en gång skull (vanligtvis hinner fiilisen försvinna medan man köar ute i kylan...). Nu är det vardag och jobb som gäller igen, 4 1/2 dag kvar till helgen...


Oscar

Sandra Bullock vann en Oscar för sin prestation i den underbara filmen The Blind Side, det tycker jag hon var värd.


RSS 2.0