Helgen

Igår efter att M hade slutat jobba vid kl. 14 hoppade vi i bilen och körde mot Mylly. Vi passade på att snabbshoppa lite (M köpte en jacka och jag en bikini och en baddräkt) och sen då syster J slutade jobba handlade vi grillmat på Prisma och körde sen mot V-P´s fina sommarstuga. Vi grillade och badade bastu hela kvällen. Det var jätteroligt! Vi var tvugna att åka hem rätt tidigt eftersom M hade förmiddagsskift idag och började jobba redan vid sex. Nästa gång kommer vi att stanna en hel helg :-)

Idag har vi haft examenskaffe här hemma hos oss. Släkten var här och det var en riktigt rolig eftermiddag. Vi hade tur med vädret och dom som ville kunde sitta ute på terassen och njuta av den värmade solen. Nu har vi badat bastu, vi tog oss t.o.m ett dopp mellan bastubadandet (precis som igår i stugan). Nu ska jag dricka en kall cider och sen åka till lägenheten i Bruke. Imorgon är det jobb som gäller igen.

(Dom har lovat varmare och finare väder nu denna inkommande vecka. Hoppas, hoppas!)


Dåligt uppdatering

Jag har blivit dålig på att blogga! Har svårt att hinna med det när jag först jobbar och sedan ofta har en massa program på eftermiddagen, dessutom har vi inget internet i lägenheten...

Nåja. Under veckans gång har jag hunnit med en hel del, b.la. ett besök till stan och rean. Hittade en del fina saker; lite toppar, smycken, hudvårdsgrejs o.s.v. Dock hittade jag inte det jag sökte efter, nämligen ett par snygga solbrillor. Jag provade en hel massa olika varianter och märken men inget föll mej 100% i smaken. Jag ska leta vidare imorgon när vi igen åker till stan en  snabbis innan vi åker ut till V-Ps' sommarstuga. Kommer att bli en rolig kväll med bastubad och korvgrillning, precis som det ska vara på en finsk sommar.

De utlovade bilderna dyker upp här på blogg så snart jag hittar kamerasladden....

Undebar dag

Vilken fin dag vi har haft idag. Först lunch på Portti med M's pappa och farmor. Sedan några minuter av sol hemma på terassen, och efter det begav vi oss ut på böljan den blå med familjens båt. Det var för min del årets första båttur och det var så skönt. Vi tog i land på en klippa där vi fikade och njöt av solen. Så roligt att det faktiskt har varit sol och varmt idag, det känns som sommar igen. 

Nu har jag dessutom hunnit med att promenera med Selma och tvätta bilen. Så effektivt av mej. Imorgon är det jobb som gäller igen, mindre roligt. . . 

Vilken rolig kväll

Det var en lyckad kväll igår. Vi började  i M's lägenhet och fortsatte sedan till Kasnäs där vi träffade en massa gamla bekanta.
 
Nu ska jag ner till stranden och låta Selma simma av sej lite, kanske kommer upp lite fina bilder senare ikväll.


Glad Midsommar

Trevlig (regnig) midsommar! Ikväll blir det en sedvanlig tripp till Kasnäs där det bjuds på dans :-)


I got Carried away

Igår var vi på bio och såg SatC-filmen. Den var underbar. Måste dock erkänna att jag i början var lite tveksam, den kändes nämligen då nästan lite som en parodi på sej själv. Sen bara bättre och bättre och när den tog slut önskade jag att det skulle vara flera timmar kvar.

Åh, nu väntar jag på DVD:n så jag kan kolla på den om och om igen.


Grillfesten

Det var en trevlig kväll igår. Vi grillade (trots regnet), pratade och dansade. Idag lyser solen och jag förbannar min jäkla c-uppsats och de ändringar jag måste göra i den innan jag postar iväg min slutgiltiga version imorgon.

Imorgon är det jobb som gäller. Men innan det ska jaga ännu hinna med en långpromenad med doggen och bastubad.

Lördag

Har precis stigit upp, underbart med sovmorgon. Nu ska jag käka frukost och sen bege mej till butiken för att köpa allt vad jag behöver för kvällen.

Ska nog stanna i någon blomaffär också och kolla om dom har rosa pelargoner.

Simtokiga Selma

Här kommer några fina bilder på Selma.

  

På denna bild kan man riktigt se hur mycket hon älskar att simma.


På denna bild syns också Alma, mammas Golden.

Kvällen

Kom just hem från Portti där vi har käkat pizza med vänner. Vi hade jättetrevligt och jag ser nu fram emot morgondagens grillfest ännu mera. Jag världens godaste pizza, en A la Casa, och drack en mindre god cider (förbenade Golden Cap...). Nu har jag just badat i bubbelbadet och ska sätta mej framför TV:n en stund.

Imorgon ska jag handla mat och dryck inför festen. Svårt att veta vad man skall bjuda på bara...

Gonatti.

Ändrade planer

Idag skulle ju jag till Åbo för att kolla på SatC-filmen, men de jag skulle åka med var tvugna att jobba så hela keikkan inställd. Synd! Nåja. Jag och M beslöt oss för att åka till Mylly istället (och kolla när syster J jobbar på H&M), men det blev inget av dessa planer heller eftersom vi heller ville vara hemma och njuta av solen som faktiskt lyser från klarblå himmel idag.

Senare blir det en pizza på Portside tror jag.



Ingenting

Finns inte så där allt för mycket att skriva om. Kom hem från jobbet för en liten stund sen och nu har jag precis ringt till en tant och bekräftat att lördagens festligheter blir av. Nu ska det ätas och sovas :)

Btw. Resan i september har blivit ombokad, istället för Turkiet blir det Alcudia på Mallorca. 

Första dagen

Idag var min första dag på sommarjobbet. Kändes helt ok faktiskt, men visst måste jag erkänna att en sovmorgon inte hade suttit fel...  Nu har jag och M just varit ute på en promenad med Selma och jag ska snart ta ett bubbelbad.

E och M.J har åkt hem till Sthlm och syster N åkte med för att börja sitt sommarlov med några veckor i storstan. Bara jag och M är kvar på ön, J och V-P är nämligen också dom hemma i sin lägenhet. Någongång under veckan ska jag åka in till Åbo med en kompis för att kolla på Sex and the City-filmen, som jag längtar! Och i helgen väntar en rolig fest med "gamla schake". Med andra ord har flytten till Bruke inte medfört enbart tristess.


Finland

Då var vi i Finland då.

Kom igår på morgonen och tillbringade hela långa gårdagen ute i solen (och nej, här är inte lika varmt som i SKövde, men det beror nog på att havet ligger så nära här), jag tvättade bl.a bilen. Vi var också en sväng till vår strand och Selma blev gudaglad över att få simma. På kvällen åkte vi till Västanfjärd och träffade några av våra kompisar, vi satt på en uteservering och pratade lite gamla minnen, trevligt.

Idag är det min systers konfirmation. Först blir det ceremoni i kyrkan och efter det skall hela släkten hem till oss.

Hemfärd

Nu packar vi det sista och sen bär det av mot Sthlm och Vikingline.

Nästa inlägg skriver jag från Finland, och lilla Dalsbruk (gud vad jag hoppas att vädret är lika underbart där som är i Skövde).

Min dag

  • Möte med min examinator
  • Packa, packa, packa, packa, packa . . .

Imorron vid lunch åker vi till Finland. Kommer att bli en helvetsfärd; 30 grader och stekande sol, en fullpackad bil och en stackars varm, flåsande labbis. Jei.

Äntligen

Opponering - Check

Fick bra feedback idag och borde inte ha varit så nervös som jag var innan jag gick upp. Måste göra några ändringar innan jag lämnar in en slutgiltig version men överlag fick jag mycket positiv feedback. Speciellt glad är jag över all beröm jag fick för mitt sätt att skriva. Skönt att det är över nu, underbart.

Ny scarf och Selma

Denna köpte jag på Indiska för 79.50. Ska ha den på systers konfirmation.





Har inte lagt upp bilder på Selma på länge så här kommer nu två.

 

Sover så sött med vår "säng" som dyna.

Torrt

Inte bara gräsmattan utanför vårt hus är snustorr, mina blogginlägg blir också dom bara torrare och torrare. Det finns dock inte så mycket jag kan göra åt saken. Allt jag/vi gör har med flyttningen eller våra c-uppsatser (opponeringar) att göra, och det är minsann allt annat än roligt...

Nåja. Har i alla fall just suttit ute i solen och filat på morgondagens opponering. Nu ska jag käka lite lunch, sen blir det en liten glass och efter det en sväng till Lindex.

Knaster.

Sista veckan

Nu har sista veckan i Skövde börjat. Har massor att fixa med innan hemfärden och det känns som om vi aldrig kommer att bli klara med alla måsten. Jag har ju dessutom, förutom allt flyttningsmojs, en del att jobba med inför opponeringen jag har på onsdag. Voivoi, jag som redan mentalt hade tagit sommarlov.

Igår var vi till Biltema för att köpa lite grejer till bilen. Det fanns massa braiga bilgrejer och jag hade gärna köpt nästan allt :-) Vi kom i alla fall hem med nya kapslar (åh, jag längtar till den dagen då vi kan köpa riktiga lättmetallfälgar), massa rengöringsprodukter, förvaringsficka till bakluckan och en sorts påse som ska suga upp dålig lukt. Denna köpte vi eftersom Selma sitter i baksätet och då sprids ju onektligen en viss hundlukt...

Nu ska jag packa ner mina kläder och på samma gång ska jag passa på och sortera bort lite gamla paltor. Ska också hinna med en sväng till stan. Jag har ett paket som ska hämtas ut och så måste jag returnera en tröja jag köpte förra veckan.

Lita på rosa!

Jag är positivt överraskad! Igår spillde något smarto rödvin på M´s vita linnebyxor. Noo. Nåja, idag tvättade vi dem (ett under att tvättiden var ledig) med Vanish fläckborttagargel och, tro det eller ej, allt är borta. Inte ett spår av vin någonstans. Från och med idag ska jag alltid ha denna produkt hemma.


Puh

Kvällen igår var jätterolig. Alla var packade och glada. Det var nog lite sorligt att tänka att det var sista gången vi festade på Kåren med alla högskolekompisar. Nåja, life goes on.

Idag är det sjukt varmt här. Jag var just ute en liten stund men var tvungen att ge upp och komma in. Luften står stilla och det är 30 grader varmt. Visst är det underbart men så här dagen efter blir det lite för mycket :) Vi ska packa nu, och sen ska jag jobba lite med min opponering. Ska dessutom iväg till Maxi oxh köpa lite grejer som behövs när vi packar. Inget annat inplanerat.

RSS 2.0