Allt möjligt

En tid sen jag skrev igen...

Kräftskivan är förbi, en lyckad tillställning med snapsvisor, mat, skratt, dans och snapsviseskrivande (?!). Jag har inte tömt kameran på bilder ännu så jag smäller upp dem lite senare.

Just nu känns det verkligen som om tiden inte räcker till. Känns som om jag har massor att göra fastän jag inte rikitgt kan lägga fingret på vad det är som gör mej lite uppstressad... Inte kan det väl vara den stundande Greklandresan?! Kanske det, kanske. Nåja, jag åker iaf först över till Sthlm för att hjälpa syster E med att packa och flytta. E och M.J har nämligen köpt sitt första egna hus. GRATTIS :-). Några dagar senare kommer också M över till Sverige varfifrån vi sedan flyger vi till Skiathos för att därifrån genast ta båten över till Mamma Mia-ön Skopelos.

På Skopelos ska vi hyra bil och köra runt i jakten på den perfekta stranden. Det lär bli svårt att hittade den eftersom alla stränder lär vara extremt vackra. Perfekt! I sex dagar ska vi semestra i Skopelos innan vi drar vidare till Alonissos där det är tänkt att vi ska vandra. Från Alonissos åker vi til Skiathos där vi kommer njuta av mera vackra stränder. Under våra 14 dagar blir det nog också en hel del god mat och många, många foton.


Kräftis!

Idag blir det kräftskiva!




Kräftskiva

Har fullt upp just nu med en massa olika saker. Jobb, bär- och svampplockning (blir som en sjukdom...) och kräftskiveplanering, och så måste ju sommarens sista soliga och underbart varma dagar tas till vara.

Egen saft

Ikväll har jag kokat vinbärssaft! Dessutom har jag lagat hallonsylt och fixat en våffelbjudning åt familjen. Jag är huslig så det förslår!



Dripp dropp. Min första sats hemgjord saft.

Igår

Igår blev det inget restuarangbesök utan istället shopping och bio. Jossan, M och jag shoppade loss i stan (det mest fantasifulla inköpet var en tennisracket. Har liksom tänkt börja spela och övertalade därför syrran att också köpa en racket; kan ju inte gärna spela ensam...). Lite kläder och fina grejer till hemmet fick också följa med hem. Senare på kvällen gick vi på bio, vi såg The Hangover som var en riktigt rolig film! Definitivt sevärd!

Skogstokig

Gud så jag har varit duktig idag. Steg upp någorlunda tidigt, kokade sylt, lagade paj OCH bakade muffins. Allt innehöll bär som jag och M har plockat, och allt smakade dessutom riktigt bra! Efter min lilla maraton i köket hämtade vi lillebror från Lemobro och körde upp till Kimito där vi plockade hallon, blåbär, krusbär och svamp. Nu är vi alla rätt så trötta så bastubad kommer att sitta fint.

RSS 2.0