Fascination

Jag förundras över hur deltagarna i Let's dance kan lära sej alla svåra danser på bara en vecka. Otroligt.

Leverans 3 och spontanköp

Idag fick jag denna fina klänning hemskickad från Ellos. Gillar den jättemycket, fint mönster och underbrara färger. Den är dock ganska vid så det lönar sej kanske att, som jag gjorde, köpa en storlek mindre än vad man vanligen har. I paketet fanns också en fin väst, den köpte jag dock mest för att komma över de 200kr man måste spendera för att få beställa.

Dessutom hade dom specialpris på fina tunikor på Gina, eftersom jag ganska länge har tänkt köpa en passade jag på nu då den var nedsatt.

Nu ska jag äta mat, lax och potatis med gräddfilssås, och dricka en cider. I min ensamhet...

Bra TV

Nu börjar "Criminal Minds". Jättebra program, missa inte!

Hundtvätt, sol och transaktionsanalys

Trots det underbara vårvädret har jag ännu inte varit ute någon längre stund eftersom jag har tvättat doggen hela förmiddagen. Jag fick ju Selmas nya schampo igår och testade det redan idag. Jag hoppas så innerligt att det ska fungera, och med tanke på hur omständig tvättproceduren var tycker man ju att det borde fungera. Dessutom var produkterna så dyra att jag nog börjar gråta om dom inte fungerar...

Nu ska jag först dammsuga här hemma och sen ska jag cykla till bibban för att läsa lite om transkationsanalys.

Jag ska nog ta min nya fina röda jacka.

Diskberg

Det här med att diska undan lite hela tiden för att undvika höga berg av disk gick sådär måste jag erkänna. Jag har precis spenderat 30min i köket med diskborste och diskmedel i högsta hugg. Att man aldrig lär sej.

Nu ska jag kolla på det nya programmet "Rent hus" som går på 4an.

Nya talanger

Jag börjar bli riktigt duktig på datorer! Photoshopkursen är snart slut och jag känner att jag kan hantera detta program alldeles bra för att vara nybörjare. Idag hade jag en lektion i Power Point så nu behärskar jag dessutom detta program till fullo. Och igår klarade jag av att fixa en bloggrej som inte ens M hade kunnat fixa tidigare. Grattis till mej!



Kvällens stora fråga; Ska jag gå till McDonald's eller inte?

Leverans 2

Idag kom också min nya jacka. Den är precis lika fin som på bilden! Jei! Också Selmas schampo och olja kom idag. Det har ju nästan varit julafton för mej här idag.

Leverans

Idag fick jag mitt armband. Det var trasigt, och dessutom inte alls lika fint som jag trodde det skulle vara så jag tänker returnera det. Armbandet blev med andra ord inte det perfekta välanvända smycke jag hade hoppats att det skulle bli.

Simhallshändelser

Idag var simhallen proppfull av människor, främst pensionärer (som simmar långsamt) men enågra personer under 50 simmade också omkring. Jag misstänkte från början att träningen inte skulle bli så effektiv idag, men exakt hur ineffektiv visste jag inte...

Jag försökte hålla mitt vanliga tempo men upptäckte ganska snabbt att det pågick någon konstig outtalad tävling de simmande emellan. Varje gång jag skulle simma förbi någon, gammal som ung, gasade denna iväg som en skållad råtta och jag kunde inte komma förbi så snabbt som jag borde utan blev istället kvar i mitten av banan och försvårade simmadet för de personer som kom emot mej. Jag blev så irriterad på detta att jag till slut simmade i alla andras snigeltakt och segade ner min träning.

Efter en stund ropar badvakten ut att alla motionssimmare måste trycka ihop sej på en ännu smalare bana. När badvakten sedan tillägger att detta är för att simskolan ska dra igång bestämmer jag mej för att avsluta träningen och gå upp.

Tänkte istället ta en lång skön bastustund och dessutom göra en hårinpackning i lugn och ro. Tji fick jag! När jag kom till duschrummet står två äldre damer och bråkar,strider och skriker med varandra like there's no tomorrow. Efter många hårda ord och arga blickar gick damerna till slut in i den ena bastun. Eftersom det finns två tänkte jag att jag slipper dessa arga tanter om jag går in i den andra. Det visade sej att där inne satt en ensam tjej som petade på ställen jag gärna inte hade sett henne peta på. Situationen blev pinsam, både för henne och mej, och hon tog sin handduk och gick. Jag satte mej ner i vad jag nu trodde skulle vara en tom och tyst bastu. Det visade sej dock att väggen mellan de båda bastuna (plur.?) var mycket tunn och allt jag återigen hörde var de två stridande damerna som fortfarande var lika arga på varandra. Jag gick ut ur bastun, sköljde ur hårinpackningen långt innan den verkat färdigt, tog mitt grejs och gick för att byta om.

Får nog komplettera med en promenad med stavarna ikväll :-)

Träning

Nu ska jag gå till simhallen och köra ett litet pass.

Saknad

Saknaden efter älsklingen är som värst när det blir dags att krypa till kojs; när allt är mörkt och tyst och man ligger nerbäddad och funderar på allt, och lite till. Nåja, snart är han här igen!
...försöker jag intala mej själv.

Boklös

Hittade ingen roman jag ville ha på rean, de som föll mej i smaken hade jag nämligen redan läst... Hittade en hundbok då jag bläddrade igenom reatidningen som jag faktiskt tänkte köpa (en uppdaterad bok om hundraser i Sverige), men den var redan slutsåld, synd! Dessutom hittade jag en kokbok, jag köpte dock inte den idag men jag ska nog köpa den imorgon om den finns kvar, verkade jättebra.

Köpte lite fina ljus på Åhlens och en fin duk och en ljuslykta på Indiska i alla fall. Skönt med lite nya fina färger i lägenheten igen. Idag blev det blått och vitt.

Nu väntar jag på mitt fina armband från kyssjohanna och på ett hundschampo (och en olja) som jag -för många pengar- beställde på nätet. Jag hoppas innerligt att schampot är bra så Selma skulle sluta fälla. Det konstiga med pälsen är att den glänser och är vacker men behagar trots detta inte stanna kvar på hunden.

Bokrea

Nu ska jag iväg och kolla in årets bokrea. Hoppas jag hittar något läsvärt. Efter det blir det gym och sen har jag lektion från kl. 19-21, usch!

Dagen

Började dagen med en värdelös lektion i Digital bildbehandling, och fortsatte den med möte och en sväng på stan. Har också hunnit med hundrastning (små promenader och en timme i rastgården) och en lång fika med en kompis på stan. Skönt att ha program hela dagen lång, då hinner man inte sakna sin älskling fullt så mycket...

image591
I vårt fotoalbum står det "Två flugor i en smäll" under denna bild. Personligen tycker jag det är jätteroligt, men det kanske bara är jag... (Grekland, 2007)

Nu ska jag gå duscha och borsta tänderna med min 100 kronors tandkräm (det stod 69 på förpackningen...!) och sen ska jag sova. Imorron startar bokrean, ska bli skoj att gå runt och kolla på alla fina böcker (synd att du inte här hemma för att upprätthålla vår fina tradition M). Min bokrea slutar dock vanligtvis med att jag kommer hem med antingen hund- eller kokböcker, men i år ska jag spana efter någon riktigt bra roman.


Katherine Heigl på gala

Brukar inte vara så intresserad av Oscarsgalan men i år stack verkligen Katherine Heigl ut, väldigt vacker är hon.

image589

Liten och söt

   image586 image588
Selma som liten och söt valp


Neeej!

Kanal 5 funkar inte nu heller vilket betyder att jag missar både "Cold Case" och "Criminal Minds".

Tråkigt

Jag har så tråkigt... Har kollat så mycket på Friends att det knappt är roligt mera. Har städat, tränat och promenerat med Selma. Vad mera kan jag göra. Just ja, skolarbete...

M är nu framme i Filippinerna. Msn är en underbar uppfinning, vi kan hålla kontakten alldeles gratis även fast han är väldigt långt borta. Imorron ska dom sola och bada där borta, jag är inte alls avundsjuk...

Armband

Efter att ha sett detta armband först på kyssjohannas hemsida och sen i otaliga bloggar kunde jag inte låta bli att köpa det också jag. Jag tycker armbandet är ganska dyrt men förväntar mej att det blir välanvänt och på så sätt värt pengarna.

image584
Bild lånad från www.kyssjohanna.se



Nu ska jag snart iväg å simma och sen ska jag träffa en kompis och henns labrador i rastgården. Har också lite skolarbeten som jag måste ta itu med. Orka...

PS. Saknar dej M!

Melodifestivalen

Låt mej säga så här; den enda som var bra i kvällens Melodifestival var Björn. Och han är inte ens med i tävlingen.

Min jacka

Idag såg jag min nya jacka komma gående. Den såg lika fin ut i verkligheten som på bilden på nätet. Hoppas bara att den är fin på mej också.

Att diska

Det finns inget värre än att diska. Turligt nog brukar jag inte behöva göra det så ofta eftersom M vanligtvis tar hand om disken. Men nu är ju inte han här... Bäst att diska undan lite hela tiden så man slipper stora berg av disk.

Hos oss är det ombytta roller:-) Tänk om detta skulle vara vad som väntade M då han kommer hem...
image583

Friends

Istället för SaTc blev det Friends. Måste nog medge att jag säkerligen äter bänkad framför TVn också, hatar att äta ensam...

No!

Kanal 5 och TV3 fungerar inte p.g.a den där jäkla stormen. Vad ska jag göra nu..?! Får väl pocka fram dvdboxen med SaTC.

Var just ut med Selma och då jag kom in i trapphuset igen såg jag hur mycket hår Selma fällt också där. Som den ansvarsfulla personen jag är gick jag in lägenheten och kom ut igen med moppen under armen. Kände mej fullkomligt patetisk. Vem städar i trapphuset en lördag? Nåja, det var ju inte mer än rätt att jag röjde undan håren.

Nu ska jag till stan en snabbis, måste köpa något att äta. Och tandkräm!

Lördag

Idag är det lördag igen. Den första ensamma natten har gått helt bra, jag vaknade dock några gånger under natten p.g.a stormen. Har pratat med M som klockan 10 gick ombord på flyget som tar honom till Amsterdam där han ska mellanlanda. Han ska sen vara där två timmar innan nästa flyg som tar honom non-stop till Filippinerna lyfter. Känns underligt att vara ensam här hemma och veta att man ska vara det under en längre tidsperiod, tur att jag har Selma. Vad gör ensamma människor som inte har hund (eller katt)?

Tänkte gå simma idag men misstänker att simhallen är överfull med mäniskor eftersom det är helg så det får bli en vanlig promenad med Selma och sen en stavis ensam. Blir nog en sväng till stan också (måste ju fördriva tiden med något) och ikväll ska jag kolla på Melodifestivalen och kanske någon film.

Ledsen i ögat

Trots att jag försökte övertala M om att stormen som härjar här i Skövde idag är universums sätt att visa att han inte borde åka har han nu börjat sin resa mot Filippinerna. Känns tyst och tomt i lägenheten och jag saknar honom redan. Det kommer att bli två väldigt långa veckor...

Nu ska jag kolla på Let's dance och tycka synd om mej själv.

Träning

Nu blir det snart stavgång ut till gymmet och ett pass där innan jag stavar hem igen. Inget annat inplanerat, M åker ju idag så jag ska nog bara vara med honom. Efter att han åkt iväg (19.30) ska jag kolla på Let´s dance, så glamoröst...

Att få en komplimang

Idag när jag hade lektion mötte jag en av mina lärare som jag inte träffat på en tid. Hon hälsade glatt och tillade att jag var väldigt fin idag och att hon tidigare då hon sett mej hade undrat "vem den söta tjejen var". Jag tyckte nästan situationen var lite pinsam eftersom jag är så dålig på att ta komplimanger men jag tackade och blev förstås väldigt glad av vad hon sade.

Så roligt att få höra en spontan och ärlig komplimang från ett oväntat håll, it made my day.

PragInfo

Denna sida besöker jag ofta nu eftersom den är full med små tips och idéer inför vår resa till Prag i april.

Att förtränga saker och ting

Trots innerliga försöka att förneka och förtränga fatumet att M ska åka iväg och lämna mej ensam i två hela veckor är nu snart den dagen här. Imorron åker M iväg till Filippinerna och jag blir alldeles ensam här hemma. Känns inte alls roligt. För många är två veckor ifrån varandra ingenting men vi är inte vana att vara ifrån varandra och jag skulle faktiskt föredra att han stannade hemma :-)

Nåja, det ska väl gå bra fast det känns surt just nu. Jag va ju faktiskt ensam i England tre veckor förra våren och det gick alldeles utmärkt. Dessutom har jag mycket att göra nu med seminarium, inlämningar, hemtentor och c-uppsatsen.

Faktum kvarstår dock; jag önskar att han inte skulle åka iväg...

Schyffert

Jag fick tag på biljett till Schyfferts föreläsning
Jippii!

Hårboll

Vår labrador Selma fäller som aldrig förr. Jag pratar alltså nu om fruktansvärda mängder hundhår som tar sej in i varje litet skrymsle av lägenheten. Jag ska testa med att byta foder och hoppas innerligt att det blir bättre av det, att dammsuga 100 gånger per dag börjar nämligen kännas lite tråkigt nu... Blir det inte bättre får vi nog åka till veterinären för att kolla att det inte är något allvarligt fel på doggen.

image577



Ny vårjacka

Efter lite beslutsångest kom jag fram till att denna jacka nog passar bra som vårjacka åt mej. Beslutet underlättades av den 25% rabatt jag fick hos H&M :-) Jag gillar verkligen färgglada jackor och har svårt för att köpa svarta (tråkjackor), därför fick det denna gång bli en röd...

image576
Bild lånad från H&M

Inspirationsbrist

Jag försöker febrilt komma igång med skrivandet av min c-uppsats. Jag kan informera er om att det går sådär, jag saknar allt vad inspiration heter.
Orka...

Nu blir det istället en stavprommis, med bra musik i Mp3:an flyger jag nästan fram.

Gym!

Nu ska vi iväg och gymma. För mej blir det rygg, mage och armar idag.



Tillbaka! Tänkte bara meddela att jag verkligen börjar se resultat nu när det gäller styrketräningen. Min kroppsform ändras och jag orkar lyfta betydligt mera än i början. Enligt M "tar" jag förvånansvärt mycket i bänkpress:-)

Can't help but wonder: Varför började jag inte med detta tidigare?!

Hornborgarsjön

Lägger upp en bild från förra våren då jag och M åkte till Hornborgarsjön en fin vårdag.

image574

Härligt

Vädret här i Skövde kunde verkligen inte vara bättre. Det är så underbart vårväder och vår termometer visar hela 9 grader (vet dock inte om den stämmer). När jag var ut på en promenix med Selma fick jag alldeles för varmt trots att jag bara var klädd i tröja och dunväst. Kan det verkligen vara så att våren är här för att stanna?

Idag har jag varit i skolan och på bibban. Lånade lite böcker som jag måste läsa inna jag på allvar börjar skriva c-uppsatsen. Stannade i stan påvägen hem och köpte lite smink, allt mitt gamla börjar ta slut och dessutom ville jag annars också uppdatera necessären inför våren.

Jag såg idag att min favorit Robert Gustafsson kommer till Skövde för att signera sin nya DVD ikväll. Det får vi inte missa!

Underbara Rudolf

Jag skrattar varje gång, varje gång!


Kakrecept

Hittade detta recept i Skugges blogg. Jag ska nog testa det, låter ju jättegott (och lättlagat).


  • 1 pkt mix för citronkaka (t ex Icas)
  • 1 burk inlagda päron (+ 1 dl av spadet)
  • 50 gram smält smör
  • Lägg päronhalvorna i botten på en ugnsform. Häll över den torra mixen. Ringla över en dl av päronspadet och sedan det smälta smöret (ca 1 dl). BLANDA EJ!!
  • In i ugnen 175 C ca 40 min. KLART!!
Låt pajen svalna en stund så ytan blir härligt krispig och servera den sen med en klick vispgrädde.

Sällsynt seg söndag

Idag har jag inte fått något gjort. Eller ja, jag har ju faktiskt moppat golven och gjort färdigt en deluppgift i digital bildbehandling som ska lämnas in imorgon (innan kl. 12). Nu ska jag snart äta och sen ska jag ut och stava. Känner mej dock alldeles seg och skulle inte vilja göra något. Tror segheten och tröttheten beror på att jag har tränat ganska hårt de senaste veckorna...

Svenska skolan

Under denna rubrik kunde jag skriva långa haranger, men jag tror att jag låter Liza Marklund tala för mej.

Snopet

Kändes säkert lite snopet för Carola (och Andreas) att inte gå vidare direkt till Globen. Tror nog dom förväntade sej det.


Hihi

Jag känner verkligen igen denna känsla, det går inte att låta bli att skratta hur gärna man än vill! Stackars personer som blir åtskrattade i Tv...


Resident Evil: Extinction

Eftermiddagen har spenderats framför TVn och denna film. Helt klart värd att se för den som är lika efter som jag och inte har sett den ännu.


Nyklippt

Idag hade jag tid hos frissan och håret blev igen lite uppstädat. Alltid lika roligt på slutet då håret fönas och formas i en ny spännande frisyr.

Nu ska vi ut me Selma, blir nog rastgården. Sen borde jag hinna in till stan och köpa ny foundation, min nuvarande är riktigt snart slut.



Såg btw gulsippor idag bredvid rastgården, blommande gulsippor (för dom heter väl så, de gula blåsipporna?)!

Oj,oj

Nu är jag alldeles trött i kroppen efter nästan en timme av stavgång (till och från gymmet) och 45min styrketräning. Det var ganska kallt ute men med solsken och utslagna blommor i dikesrenen kändes det ändå vårligt. Nu har vi ätit lite pancakes som mellis och ska snart bege oss ut på stan en sväng, mest för att handla dagens middag.

Har dessutom vår nya bok om Prag att läsa och foton att sortera in i album. Både boken och fotona kom nämligen redan idag, snacka om snabb leverans från adlibris och fujicolor.

Fin födismorgon

Steg upp tidigt (runt klockan åtta) och gjorde  i ordning en stor frukost åt födelsedagsbarnet. Det blev fylld baguette, födelsedagsmuffins och pannacotta pancackes med blåbärsgrädde (med vanlijkesella). Denna frukost var en favorit i repris från M's förra födis, och han gillade den lika mycket detta år som förra.

Vi åt frukost i sängen och M öppnade sina paket. Av mej fick han en läderjacka, en halsduk, ölglas och en bok om styrketräning. En fin morgon har vi haft och födelsedagsfirandet fortsätter i eftermiddag, men nu blir det gymträning (jag stavar ut till gymmet eftersom vädret också idag är underbart)!

Ps. Det är inte roligt att bo i ett område där merparten av invånarna är jättegamla, hemmagående och uttråkade. Alla pensionerär här verkar nämligen tycka att det är fullständigt normalt och okej att piska sina mattor på innergården innan klockan åtta på morgonen. Det är det inte!

Hemlisar på G

Eftersom M fyller 22 år imorgon sitter jag nu inne i sovrummet och pysslar med lite hemlisar; slår in paket, lagar kort och är allmänt hemlighetsfull :-)



I vårsolen

På väg ut och njuta av de första värmande solstrålarna.

image567

Kärlek på Alla hjärtans dag

image563

Nu!

Stavpromenad i strålande solsken!
- Vårkänslor!



  

Alla hjärtans dag

En bra dag önskar jag Er alla! Dagen började fint med frukost på sängen och små överraskningar :-)

image559

Beställning

Nu ska jag sätta mej och beställa hem lite foton. Jag vill ha alla mina bilder i papperskopia så jag brukar framkalla med jämna mellanrum. Senast jag beställde foton gjorde jag det via en fotoaffär här i Skövde, det tog evigheter att få dem så idag blir det nog att göra det via nätet och Fujicolor.

Middag på Mango's

Hade en jättetrevlig kväll på restaurangen. Klockan 18 mötte vi upp våra kompisar och deras son utanför Mango's. Vi åt urgod mat, jag åt plankstek med mos och kantarellsås, och vanlijglass med hjortronsylt till efterrätt. Vi pratade och skrattade och hade allmänt trevligt i den fullsatta restaurangen. En perfekt kväll har det varit.

Vi satt och käkade i över tre timmar så jag missade början av Grey's premiären, men jag får ta och se reprisen som visas på lördag (?).

Sportlov?

Måste vara sportlov eller något här i Skövde, hela simhallen var proppfull med skrikande och hoppande barn. Underbart. Nåja, fick trots allt mitt pass avklarat galant eftersom miniatyrmänniskorna höll sig i rätt sida av poolen.

Nu lite städning. Senare blir det nog lite stavgång, härligt vårigt väder idag också nämligen.

Intresseklubben ...

  • skola
  • gym
  • skola
  • TV
= min dag.

Imorron blir det först simning och skolaarbeten, sen middag ute på Mango´s med två av våra kompisar. Vi tjuvstartar firandet av Alla ♥:s dag och M's födis eftersom paret vi ska ut med åker bort senare i veckan. Blir skoj!

Förberedelse

Köpte denna bok på adlibris.se så att vi ska kunna utnyttja vår tid i Prag till max. Lärde oss läxan att alltid vara förberedda och åtminstone lite pålästa då vi reste till Budapest.

Det var efter ganska intensiv beslutsångest vi valde Prag som vårens resmål. I slutet stod valet mellan Prag och Azorerna (som sägs vara otroligt vackert). Det var jättenära att det blev Azorerna men vi bestämde oss för att resa dit då vi har mera tid.

Jag älskar att resa och se världen. Jag är glad att mina föräldrar reste med oss då vi var små, trots att vi alltid varit en stor familj, och jag känner mej väldigt lyckligt lottad som också idag (som studerande) har möjlighet att resa. Jag och M har som mål att resa minst en gång om året, de senaste åren har det dock blivit mer än en gång och det har varit absolut underbart.

image556 image558
Bilderna är tagna i (surprise, surprise) Köpenhamn

Bokat!

Äntligen bestämde vi oss. Det blir en resa till Prag i april. Allt är redan bokat så nu är det bara att vänta. Hittade billiga flygbiljetter och jättebra boende. Ska bli så skoj!

image553

Presentjakt

Idag, efter ett pass på gymmet, ska jag ge mej ut på presentjakt. Det är ju trots allt snart Alla ♥:s dag och min M fyller 22 år dagen efter. Har många idéer så vi får se vad det blir.

TV

Äntligen är Grey's Anatomy tillbaka i rutan. I onsdag klockan 21.00 börjar programmet sändas igen på kanal 5. Hoppas bara det inte blir "för mycket" så programmet blir löjligt. Får se.

Update: Såg att "Top Model" också har premiär i onsdag. Synd att dessa båda program ska sändas samtidigt. Gillar av någon konstig anledning ANTM, men endast och enbart den Amerikanska versionen med Tyra, svenska Top Model är till exempel jättedåligt.

I kväll kan man se Wallander: "Byfånen" på TV4 (kl. 21.00) och en av mina favvoserier, "Cold Case", på kanal 5 (22.25).

Scarf

Idag då jag, för ovanlighetens skull, gick in i Vero Moda hittade jag denna fina scarf. En ny favorit bland många andra halsdukar.


Krokusar

Idag på vägen hem efter en liten sväng på stan och i ICA hittade jag och M dessa stackars små krokusar. Dessutom såg vi träd som knoppades och snödroppar. Alla måtte vara väldigt förvirrade...
image550

"Före detta fruars klubb"

Denna roliga film kom just på TV4, underbar! Goldie Hawn, Diane Keaton och Bette Midler är en oslagbar trio. Också Sarah Jessica Parker är med på ett hörn.

image549

Fredagsunderhållning

Let's dance! Äntligen något sevärt på TV på fredagskvällen. Jag gillar detta program mycket mera än Idol. Och man kan ju inget annat än tycka om Tony Irving; "Hans rompe skaket som faen" (eller vad var det han sa i kvällen program?!). Jag hejar på Karl-Petter (han är så söt) och Mat-Tina.
image545
image546
(Bild lånad från www.tv4.se)

I hundgården

Efter gymmet spenderade vi en timme i rastgården. Vi mötte upp en kompis som också har en labrador för att låta hundarna leka av sej tillsammans. Medan vi var där kom också två andra hundar, en liten pudel (exakt en sådan jag vill ha någongång) och en jätteintelligent blandis. Hundarna lekte som aldrig förr och vi stod och tittade på och frös eftersom det regnade och var allmänt ruskigt väder.

Nackdelen med att ha hund när vädret är som det varit hela denna "vinter" är att man måste tvätta hunden hela tiden, så även idag efter lekstunden i rastgården. Det är tråkigt och hundens päls mår inte alls bra av det, men man kan ju inte ha en enorm labbis hur smutsig som helst i en yttepytte tvåa heller...

Här kommer lite bilder från idag (inte så bra kvalitet).
Observera lervällingen till mark...
Klicka för större format!


Fredag hela veckan

Känns verkligen som om det är fredag hela tiden, nu är den här igen. En vecka sen vi åkte till Finland är det också, tänkt så tiden går snabbt. Saknar verkligen Caribia och spa- och hotellivet.

Snart åker M till Fillippinerna, då blir jag ensam här i Skövde, dödstråkigt kommer det att bli. Men det är ju bara två veckor så jag ska väl överleva, kanske det t.o.m blir lite skönt att få vara ensam och bara rå om sej själv (knappast, men jag försöker intala mej själv det...).

Nu ska jag fixa i ordning mej och lägenheten och sen blir det gym. Borde planera och strukturera mitt ex-jobb men jag kommer inte igång med det, har ingen som helst inspis... Blä.

Dragsfjärden

Bilder tagna vid Dragsfjärden sommaren 2006.

image508

image509

Lyssnar på

Johnny Logan and friends - The Irish connection

image506



Vår i Skövde

Vackert vårväder där ute! Jag upptäckte dessutom två säkra vårtecken medan jag stavade på; snödroppar och fågelkvitter. Så skönt att våren snart är här.

Torsdag

Nu ska jag snart iväg på en stavpromenad. Sen måste jag till skolan, har digital bildbehandling. Har ingen lust att gå eftersom övningarna är så grymt tråkiga. Jag skulle mycket hellre sitta hemma och pyssla med uppgifterna men tillfällena är obligatoriska så det är inte en möjlighet.

Annars händer inte så hemskt mycket idag. Ska iväg och köpa klippkort till Arenan och så blir det nog en stavis till ikväll.

Nu ska jag byta musik i min emppari och sen bär det av.

Selma

Selma stannade i Skövde på hundpensionat medan vi var i Finland. Glädjen var total då hon kom hem igen. Här käkar hon morot, like there's no tomorrow.

   
Det är svårt att foto en svart hund, allt som syns är ögonen.

Simma

Efter en hel helg av simmande har jag nu kommit på hur mycket jag har saknat att simma. Jag har därför bestämt mej för att återuppta simningen som träningsform. Imorron ska jag iväg och köpa kort till Arena Skövde sen blir det simning åtminstone en gång i veckan, varvat med stavgång och gym.
image500
Jag simmar i Kroatien

Bilder

Här kommer några vinterbilder tagna på tomten hemma i Dalsbruk och lite bilder från helgens trevligheter.
Mammas vackra Golden, Alma
image499

Tillbaka i Skövde

Sent igår kväll var vi, efter en lång resa, hemma i Skövde. Helgen har varit underbar! Det var länge sedan jag hade så här roligt och avkopplande, synd att tiden går så fort bara... Nåja, får vara glad att jag/vi har fördelen att alls få uppleva och göra saker tillsammans hela familjen, det är inte alla som har det, av en eller annan orsak...

Back to reality nu igen då. Idag har jag skolarbeten att jobba med, missade en hel del medan jag var hemma vi Finland. Klockan fem har jag seminarium och innan det måste jag till bibban och läsa i kapp en massa jäkla tråkig text. Tur är ju att man i denna kurs kan flumma massor, det finns nämligen inget rätt eller fel. Behöver med andra ord inte memorera massa fakta, jei.

Nu måste jag ta itu med allt som måste göras idag. Men först bilden på min nyinköpta lacoste-klocka.



Annan bloggdesign igen eftersom den gamla såg jättekonstig ut i vissa datorer.


Spa!

Nu här hela familjen + alla pojkvänner här i Åbo på spa för att fira pappa. Dagen har hittils varit jätterolig och snart är vi påväg ut på middag.

Firandet påbörjades då vi mötte upp pappa och mamma här på vårt hotellrum. Vi sjöng och skålade i champagne för pappa, förstås var det också obligatorisk presentutdelning och några tårar. Vi fortsatte ner till simhallen där vi spenderade åtskilliga timmar med att åka olika "rutschibanor" och leka i vattnet. Här blir man som ett barn pånytt, härligt! Som jag redan skrev är vi nu snart påväg ut och äta, och imorron ska det simmas igen. Vi ska dock också gå på olika behandligar och, inte att förglömma, äta god hotell frukost :-)




Fixat!

Yes, jag fixade det! Fråga mej inte hur dock... Nu kvarstår endast problemet med layouten, men det får vänta till jag är tillbaka i Skövde efter allt firande.

Tack och gonatt för mej!

I Finland

Då var vi hemma i Finland igen då! Till havs blåste det som fanken och jag sov in total kanske en timme, och just nu, efter att ha ätit, är jag dödstrött. Jag bara längtar till kvällen då det blir avslappnande bastubad (det bästa med Finland, nästan...)

På båten hittade jag för övrigt äntligen klockan jag letat efter sedan greklandsresan i somras. En jättefin lacosteklocka. Vilken tur att jag inte köpt någon annan klocka trots att jag in i det sista trodde att jag letade efter lacosteklockan förgäves. (Bild kommer då jag är tillbaka i Skövde)

Idag är vi hemma i Dalsbruk och imorron åker vi alla till pappas "tillflytksort"  (han, och mamma, är redan där). I två dagar skall vi fira pappa och hans 50 år. Ska bli roligt! På tisdag åker vi hem till Skövde igen, med dagsbåt. Herregud det kommer att bli långtråkigt!

Har använt lite olika datorer längsmed resans gång och har upptäckt att min bloggdesign inte ser likadan ut överallt. Vissa detaljer var jag medveten om att kunde skifta från dotor till dator men nu har konstigheter jag inte hade en aning om uppenbarat sej. Hmn, får nog ta en titt på det senare.

Dessutom håller blogg.se på bråkar med mej och det går inte att få bort "kursiv", så jäkla irri! Nåja, jag publicerar inlägget (som jag skrev tidigare idag) nu i alla fall och försöker fixa nästa gång jag bloggar.

RSS 2.0