Ingen tid

Dagrna går så fort, så fort. Har inte hunnit blogga på länge igen. Gör massor men ändå ingenting, precis så som det ska vara om sommaren. Igår njöt vi av solen på förmiddagen och sedan begav vi oss till Kimito där vi tillbringade den tidiga kvällen under vinbärs- och hallonbuskarna. Jag har liksom fått för mej att bli mer eller mindre huslig och har inte bara plockat blåbär av vilka jag ska göra egen sylt, jag ska också koka egen vinbärssaft. På kvällen var jag ut på en cykeltur med systrarna och sedan satt jag och försökte få ihop ett snapsvisehäfte. Så gick den dagen.

Idag ska vi till Åbo. Hoppas få bord på den nyöppnade restaurangen Smör. Dessutom måste jag hämta ut mitt nya pass.

 

Sämsta bloggen

Den sämsta bloggen i världshistorien måste vara Kissies. Den skit hon kallar blogginlägg är full med stavfel och.. ja inte så mycket mer än det. Hur kan någon läsa den där bloggen och tycka att den är bra?! Själv kan jag liksom inte låta bli att någon gång surfa in på hennes blogg bara för att den är så pinsamt dålig att den nästan blir rolig...

Nåja. Nu har jag gjort exakt det hon vill; låtit mej provoceras.

Klädkaos

Min Gud! Håller på städar i mina garderober, det tar aldrig slut!Det är konstigt, jag har hur mycket kläder som helst men ändå hittar jag aldrig något att ha på mej...

Senare blir det blåbärsplockning och pajbakning.

I svampskogen

Igår tog M och jag gummistövlarna på fötterna, stuvade in Selma och lite byttor i bilen och körde mot Kimitos svampskogar.

Turen i bilder








Update: Åt just mycket god svampsås som min egen mästerkock gjorde på våra fina kantareller.


Film

En regning kväll som denna kan man inget annat krypa upp i soffan med älsklingen och kolla på film. Tror det blir Taken

Brüno

I onsdags var M och jag i Åbo. Efter en dag av shopping (allt från kräftskivetillbehör till kläder och smink inhandlades) gick vi på bio ochsåg omtalade Brüno. Filmen handlar om österrikiske Brüno som gör allt för att bli världsberömd. Visst är den rolig och Sacha Baron Cohen är fenomenal, men jag tycker att det i bland blev för mycket av det goda. D for över, helt enkelt. Det roligaste var nästan det gamla paret som satt bredvid M och mej. Dom visste nog inte riktigt hurudan film dom hade att förvänta och såg mer eller mindre chockade (läs: äcklade) ut hela filmen. Sen var dom också först ut ur biosalongen när eftertexterna började rulla...



På tal om film. M och jag har också sett Transformers 2 på bio. Kan kort och gott säga att den var lika bra som ettan.


ÖSregn + bilder

Regnet bara häller ner och jag är extremt trött och slö. Kan inte solen lysa?! Något som dock piggar upp denna gråa dag är faktumet att det faktiskt är fredag och att jag har min nya kamera. Igår fotade jag som en tok hela dagen, tog närmare 400 bilder, en del vettigare än andra (Nåja, nån gång kan man ju faktiskt behöva en bildserie som visar syster J när hon hänger tvätt...). Jag tycker kameran är jättebra redan nu, har dock mycket att lära mej ännu innan jag kan använda den till 100%.









Alla bilder är inte så värst snygga men demonstrerar väl hur skarpa och bra bilder kameran tar.


Blåbärsmuffins

Idag har jag bakat muffins till min älskling. Blåbärsmuffins för att vara exakt. Dom såg fina ut, smaken kan jag inte uttala mej om eftersom jag inte smakade på dem. Förmådde helt enkelt inte äta något efter vår goda sommarmiddag tidigare idag. Nu efter en lång och rask stavprommis kanske en slinker ner dock....

Sommarmiddag





Ny kamera: Check!

Äntligen äger också jag en systemkamera. Blev ett spontant snabbköp innan semestern till Grekland men har läst recensioner och hört mycket gott om denna. Dessutom var den plånboksvänlig i tider av semesterresa, flytt, bilimport o.s.v o.s.v.

Jes!

Har äntligen hittat Lilla Huset på Prärien säsong 6 på en webshop!

Knowing

Har sett filmen Knowing och tyckte att den var helt ok, absolut itne mera. Varken M eller jag är så mycket för skräckisar, inte ens sån här halv-skräckisar men själva filmen var välgjord och påminde inte alls så mycket om Cages National Treasure-filmer som jag trodde den skulle göra. Måste dock säga att filmen var lite rörig och att den nog inte väckte världens största intresse. Hade jag fått bestämma hade vi inte ens kollat på den till slut... Ingen toppen film helt enkelt.



Igår

Igår var vi till Pargas på Rowlit. Vi satt i hamnen och hade roligt; umgicks med vänner, njöt av solen och lyssnade på musik. Senare på kvällen gick vi till Harry´s och fortsatte det roliga. Gästhamnen och Harry´s är det enda jag känner till i Pargas, har typ aldrig varit någon annan stans. Nåja, en kul kväll var det iaf!


I båten


Nu är det mulet här och det känns nästan skönt att inte behöva stressa ut i solen för att man aldrig vet när den försvinner igen... Läser i en massa svenska bloggar att vädret på andra sidan är dåligt med regn och rusk så vi får hoppas det stannar där och att vi kommer undan med lite moln bara.

Sommarfika


Plättar med jordgubbssylt och grädde i kvällssolen på mamma och pappas terass

Sommardag

Igår var den perfekta sommardagen!

Sol, god mat (varmrökt lax!), simning, en liten fisketur ut på träsket (många napp!) och badminton (ärligt talat; jag är så bra!)


Fin ros i mamma och pappas trädgård

Sommar











Living in denial?

Stackarn som in i det sista vill tro så gott om sin dotter. H a h.

Ohi on 362

Nu är äntligen M hemma efter 362 dagar i det militära! Underbart!












Puh!

Min helg (och gårdagen) kan summeras med två ord: jobb och stress. Har sedan torsdagen jobbat på som en galning för att få allt att klaffa under Baltic Jazz. Bra gick det och arbetsmängden till trots har jag haft så roligt. Jag har fått visa vad jag går för och att jag klarar av det mesta inte bara för andra, utan också för mej själv! Jag har under helgen jobbat tillsammans med en hel hög fantastiska människor; Antti Sarpila (BJ´s konstnärliga ledare), alla musiker och frivilligteamet.Jag är glad och tacksam för att jag fick  jobbet som verksamhetsledare för denna unika festival, nu är jag helt säker på att jag valt rätt väg i livet.

Jobb!!!

Jobbar massor nu denna vecka eftersom Baltic Jazz -festivalen jag jobbar som verksamhetsledare för- går av stapeln den 3-5.7!


RSS 2.0