Vaccinerad

Idag har jag fått min dos av vaccinet mot svininfluensa. Jag är lite tveksam till vaccinet men eftersom de flesta experter och överläkare rekommenderar att man tar det känner jag att jag gjorde rätt. Någon gång måste man ju sluta ifrågasätta och lita på att de sakkunninga personerna faktiskt kan sin sak, för själv kan man ju inte bättre i alla fall.


Igår och idag

Idag sov vi alldelse för länge, det beror nog på att vi kom hem så sent igår från Helsingfors. I Hesa tittade vi på Walking with Dinosaurs med lillebror. Eller jag tittade inte, bara M och I, själv satt jag och jobbade medan jag väntade på att det skulle ta slut:) I var jätteförtjust i showen och hur jännä som helst när han kom ut och skulle berätta för mej vad som hade hänt. Det var nog en fin födisgåva till världens finaste lillebror. Dagen var dock inte den lättaste eftersom vi körde en hel del: Åbo-Dalsbruk-Helsingfors-Dalsbruk-Åbo, hoho!

Ikväll blir det inflyttnigsfest med kompisar. Ska bli roligt! Dags att ta itu med städande och fixande inför kvällen!

Usch!

Mörkt, vått, regnit, förjäkligt! Äckliga väder! Hunden måste ut iaf så off I go!

(Tur att jag har nya, fina utebyxor (reafynd!) så jag varken behöver bli våt eller kall.)

Höstpromenad utan koppel och i betydligt trevligare väder.


Hem ljuva hem

Här kommer nu bilder på lägenheten. Allt är nästan på plats, bara tavlorna som saknas. Åbo som hemstad känns fortf. lite sådär men lägenheten är precis så som vi vill ha den, det är så skönt!

 

Vardagsrum (fåtöljen skall bytas mot en vit Ektorp från IKEA)


Vardagsrum och delar av hallen.


Köket med det nya köksmöblemanget.


Köket


Sovrummet


Sådär. Arbetrummet är ännu inte riktigt klart så bilder på det kommer senare.


Flickan som lekte med elden

Har nu äntligen sett denna film. Mycket, mycket bra! Det enda jag lite funderar över är Paolo Robertos roll i det hela, han är ju inte precis världens bästa skådis... Nåja, nu är det bara att vänta på att den tredje och sista filmen skall komma (1.1 2010).

. . . . . . . . .

Dåligt med bloggningen som vanligt. Fullt upp, massor händer, har inte tid osv.osv. Har hänt en del sen jag skrev sist som vanligt. Samma gamla visa mao :)  Det viktigaste är att älskade lilla W äntligen är här. Han är så liten, så söt och så duktig ♥ Sen är det ju kul att syster E också är här men hon blir nog tvåa nu efter att lillkillen har gjort entré ;-).

I helgen blir det inflyttningsfest för våra kompisar. Ska bli kul! Börjar få allt iordning i lägenheten nu också, bara lite tavlor och hyllor som ännu ska upp. Visar bilder bara jag tar mej tid att knäppa några.

Snart

Åh, snart kommer syster E och lilla W över till Finland. Äntligen får man hålla världens sötaste lilla kille, min fina gudson, i famnen igen ♥

Gym

Äntligen igång med gymmandet igen! Great! Har hittat ett fint gym precis bredvid vårt, perfekt!

Fira far

Tack världens bästa pappa för att du är just du. För att du alltid hjälper oss med allt från praktiska grejer till att ge oss goda råd och kärlek just på ditt egna speciella och härliga sätt.

Ha en fin farsdag och njut av DIN dag!


Fredag

Idag har familjen (eller iaf en del av den) och moffa varit här. Har visat lägenheten för dem och ätit god middag, mycket trevligt. Fast vi ofta tycker att vi har ganska stort här hemma blir det alltid trångt när min stora familj kommer på besök, men finns det hjärterum så finns det stjärterum. Nu blir det snart natt här hos oss, imorgon blir det hem till ön igen för att fira fina pappa ♥.

Älskar f ö vår nya tvättmaskin. Jag som alltid har hatat att tvätta har sedan igår kört typ 7 maskiner tvätt och tycker det är hur kul som helst :) Kan också berätta att soffan och vitrinskåpet passade in perfekt och att lägenheten nu ser ut precis så som jag hoppades och önskade att den skulle se ut.

På ön

Kom till Dalsbruk imorse och åker hem imorgon kväll. Hade möte på kvällen idag så det kändes onödigt att åka till Åbo när jag ändå skall vara här imorgon på morgonen igen. Lite synd att jag inte var hemma idag dock, vi fick nämligen våra möbler! Blir säkert jättefint med vår nya, vita soffa och mina fina folklore-aktiga färggalda gardiner. Bilder kommer.

Nu blir det natt. 


Ny design

Nu har jag ny design. Fortf. under construction så vissa saker kan se lite mysko ut.

Måndag

Så var det måndag igen då. Helgen har varit trevlig; middagsgäster och utgång på lördag, IKEA och lite annan shopping på söndag. Köpte soffa och vitrinskåp på IKEA, och så lite andra nödvändiga småprylar; kastruller, ljus, tallrikar, förvaringsburkar o.s.v. Sen köpte jag lite nya kläder på H&M, känns som det var en evighet sen jag handlade kläder senaste. Nu blev det iaf lite nya överdelar samt en asasnygg ny kappa. Jag har rensat ur min garderob riktigt ordentligt inför denna flytt, gjorde mej t.ex. av med 7 st (!) jackor.

Nu blir det middag här, Chili con Carne, gott (och den enda rätt jag är riktigt bra på att laga...)! Maten serveras till tonerna av härliga Lisa Ekdahl.

RSS 2.0