Sjuk Selma

Sent på kvällen tisdagen den 26.10 märkte vi att Selma beteddes sej aningen konstigt, dessutom spydde hon lite slem. Vi reagerade inte nämnvärt på detta eftersom det har hänt tidigare.  På morgonen på onsdagen var allt värre, ville inte äta, orkade inte gå, hostade och spydde blod. Jag ringde M som lyckligtvis hade skola i Åbo och han hoppade på cykel och var hemma på fem minuter. Vi gick genast till vetten som konstaterade att Selma hade blivit förgiftad av råttgift, detta var precis som jag befarat! Selma hade varit i Kimito medan jag var i Sverige och M på jobb, där hade den fått i sej en rätt stor mängd råttgift. Vi agerade snabbt och Selma klarade sej som tur, det var nämligen nära ögat - råttgift är lika farligt för hundar som för råttor. Hon behandlades hela dagen hos veterinären och vi fick uppdateringar om hennes tillstånd. Just nu medicineras Selma med K-vitamin, antibiotika och med medicin mot magbesvär som kan uppstå p.g.a de andra medicinerna. Och vi är bara glada att hon klarade sej med livet i behåll!


Sverige

Förra veckoslutet tillbringades i Sverige, i Nynäshamn. Vi var ett stort gäng: jag, mamma, Nathalie, I, moster, kusin och två kusinbarn, och så syster E och hennes lilla familj. Vi hade roligt, shoppade, njöt av Nynäshamn och åt och drack gott. Jag saknar att bo i Sverige och skulle så gärna flytta tillbaka, men nu har vi båda jobb i Finland så det är vad som får styra just nu.

Lunch på härliga Rökeriet; skagensmörgås och ett glas vitt vin.


En sockerbagare ...

Idag har jag bakat kanelbullar för första gången i mitt liv. Fina och goda blev dom, 10 poäng åt mej själv :-)


Höstutfärder



På förmiddagen på lördagen gjorde jag, lillebror och Selma en fin lite roddtur på träsket invid mamma och pappas hus.





Sedan åkte jag ut på sjön med föräldrarna. Vi pilkade en stund men fick endast en liten abborre.

 



Criminal Minds

Har blivit totalt beroende av serien Criminal Minds. Följde den då vi bodde i Sverige men slutade då vi flyttade tillbaka till Finland. Nu har jag hittat den igen och snart plöjt igenom de fyra första säsongerna. Det är den absolut bästa kriminalserien som finns, ibland lite förutsägbar men inget som stör. Tycker hela gänget av skådespelare är bra men måste medge att Dr. Spencer Ried är min favortit, härligt awkward men ack så skärpt.

 

Dr Spencer Ried (Matthew Gray Gubler)

RSS 2.0