Såld!

Vår fina Ford Mondeo är nu såld. Lite vemodigt sådär, var ju vår första ordentliga bil. Kommer ihåg hur glada och stolta vi var när vi köpte den. Nåja, nu har vi ju vår fina nya bil istället, gillar nog den också :-)

Ögonstärv

Har haft ett konstigt tryck i ögat i några dagar nu. I söndags åkte jag till Salo och jouren där, läkaren (som tyvärr gav intrycket av att vara en uteliggare...) menade att jag hade ögoninfektion och skrev ut ögondroppar åt mej. Dropparna hjälpte inte det minsta så jag bestämde mej för att boka en tid hos en ögonspecialist på Pulssi. Det som skrämde mej mest var tanken på  för högt ögontryck... Idag träffade jag läkaren och hon kollade båda mina ögon grundligt. Det var gula lampor, blåa lampor, vanliga lampor, "försoringsglas", färgande vätska, vänande av ögonlock osv. osv. Läkaren konstaterade efter 20 minuters undersäkning att jag har någon sorts irritation (No shit?) och att hon inte kan säga vad den beror på (hittade inget skräp eller sår), men att jag inte skall fortsätta med dropparna jag fick av Saloläkaren. Hon skrev ut ny medicin och jag hoppas den hjälper.

Ps. Jag hade utomordentlig syn.

The big surprise

Här är den, vår NYA BIL. En Opel Vectra GTS 2.o turbo. Bilen har allt från xenonljus till snygg inredning och farthållare. Och så det bästa; turbo.I´m in love :)


Observera att den nu har vinterdäcken under, på sommardäcken har den betydligt snyggare fälgar.


Year One

Year One med Jack Black är en dålig, dålig film. Tycker jag, vill säga. Några roliga repliker (Observera! Inte ens scener) och Michael Cera och Christofer Mintz-Plasse var det enda denna film kunde stoltserna med. Inte sevärd!

Snart!

Jee, snart är det lördag! Tänker inte berätta det roliga ännu men på lördag då kommer en bild som beskriver allt.


Klippning

Idag har jag äntligen klipptid. Kan helt enkelt konstatera att det är för länge att ha fem veckor mellan mina klippningar, ser förskräcklig ut i håret! Nåja, ska nog bli en mera jämn page med kortare pannlugg denna gång + ljusa slingor. Kanske t.o.m lägger upp en bild sen då det är klart.

I´m back

Har haft så mycket på G under den senaste tiden att bloggen helt enkelt fått ligga nere ett tag, men nu är jag tillbaka. Kort resumé:

  • Flytten snart klar (och därmed allt som hör flytten till så som papperskrig och uppsägning av diverse miljoner  avtal.).
  • Tvättmaskin, möbler och annat inredningsgrejs inköpt.
  • Födelsedagsfiras i kvadrat avklarat
  • Resa till Sverige (Systersonen, mitt och M´s gudbarn, är den sötaste lilla bebben som jag någonsin sett! Underbart söt, men också så duktig; inget överdrivet gråt, mycket "prat" och stor personlighet redan som ytte-pytte. Saknar.)
  • En rolig grej som jag berättar mera om på lördag har äntligen blivit av!

Annars allt som vanligt. Händer hela tiden massor med småsaker som får det att kännas som om jag ibland står bredvid och ser på vad som händer i mitt liv. Note to self: Måste leva mera i nuet.


Reseberättelse del 4

23.8

Idag fick vi användning för nyinköpta Alonissos on foot när vi gick vår första kortare vandring. Vi gick till två stränder som låg relativt nära varandra, den ena hette Rousoum Beach men jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på den andra. Vägen till stränderna var underbar, helt ljuvlig! Det var den fantastiska naturen som vi fick uppleva nu som fick oss att inse att Alonissos nog skulle blir vår favoritö.




Om ni kollar noga ser ni att ödlan äter en gräshoppa


Framme vid Rousoum Beach.Och nej, jag har inte photoshopat bilden!




Här är den andra stranden som inte alls var lika fin som Rousoum men nog alldeles ok. Stannade inte länge utan gick i hettan hemåt...


...påvägen hem hittade vi en engen blå lagun. Alldes underbart ensamt, orört och tyst.



Efter en lång och härlig dag fylld med vandring, sol, bad och underbara vyer softade vi en stund på hotellet innan vi gick ut för att igen äta god middag. Underbara Alonissos!

Måndag igen

Tiden går fort! Under helgen har vi flyttat nästan alla våra grejer från Dalsbruk till Åbo, men p.g.a städbehovet i nya kämppän har vi inte hunnit packa upp just något. Städandet är så gott som klart nu, golven skall fortfarande moppas men sen... Äntligen! Gillar nya lägenheten massor och längtar tills vi flyttar!

Snart åker vi dessutom till Sverige! Jei, äntligen får också jag nyaste tillskottet i familjen. Ska bli så roligt, dessutom saknar jag också Sverige, det var ju trots allt över en månad sen jag var där sist :)

Flyttstädning

Igår var vi till åbo och påbörjade flyttstädningen. Herreminjävlar så smutsigt där var! Jag kan inte fatta hur någon har kunnat bo i den skiten! När jag tvättade fönstren blev vattnet så svart att det var omöjligt att se hinkens botten, samma gäller spisen (som var den smutsigaste spis jag någonsin sett!).

Jag är mycket besviken på förmdelaren som vägrar ta ansvar för detta! Vi ringde och klagade över hur det såg ut och dom sade att dom är medvetna om att det inte är rent men att dom måste be alla som ska flytta ut att städa bättre om dom inte godkänner lägenheter som ser ut sådär. Med jösses! Gör det då!

Det är klart att man städar själv också innan man flyttar in, men man ska inte behöva grovstäda och rensa bort gamla matrester både från kylskåp, frys, spis och roskisskåp. Dessutom hade fönstren inte sett vatten och trasa på typ 100 år.

Skäms både på dom som bott där och förmdelaren som inte såg till att det var rent!

Nåja. Nu har städandet påbörjats och lägenheten är så ren, ljus och fin. Älskar den! Dessutom har vi köpt nytt matbord. Senare ska ny soffa och fåtölj inköpas, dessutom behöver vi tvättmaskin och en ny TV. Det är billigt att flytta. Eller så inte.


RSS 2.0