Dags för sömn

Är jättetrött och ska gå lägga mej efter att jag har ätit lite turkisk yoghurt (mera specifikt Willys´ turkiska yoghurt, den är godast) med kiwifrukt på.

Så här tidigt har jag inte gått och lagt mej på evigheter, jag brukar vanligtvis sitta uppe till efter midnatt, kanske håller jag på bli gammal...

En angenäm natt tillönskas eder alla

image212

Sötis

Lilla Selma kröp in under skrivbordet och ligger nu och värmer mina kalla fötter.
Ps. Hon snarkar.

image211

Så skönt

image538


Då det är kallt och mörkt ute finns det inget bättre än att sitta och kolla på gamla resebilder.

Över!

Så var tentan över, jippii! Jag har ingen aning om hur det gick och jag orkar inte bry mej.

När jag gick hem från skolan efter tentan höll jag på att frysa ihjäl, svinkallt var det och jag kan gott och väl tänka mej att aftonbladets prognos om inkommande snöväder stämmer, huuu.

Har precis ätit och nu ska jag kolla runt på "mina" sidor på nätet, sen ska jag se på Friends och senare ikväll är det Grey's, veckans TV-höjdpunkt.  Idag fick jag för övrigt en gåva på posten innehållandes halsband, örhängen och armband av märket Snö Of Sweden, dom var fina, speciellt armbandet.

Nu en stor kopp kaffe, och kanske lite glass

image200





Långsamt.

Sitter är och väntar på att klockan ska bli tenta-dags, men tiden går långsamt då man väntar på nått (obehagligt)... Får se hur det ska gå idag, jag är så konstigt nervös, brukar inte vara så här hyper över nått så banalt som en liten tenta, men idag är det annorlunda, konstigt.

Ikväll då jag kommer hem ska jag bara slappa, både fyskiskt och psykiskt :) Ingen energi ska slösas på tankar kring "field", "tenor" och "mode", inga! Jag ska kolla på Grey's och så ska jag lyssna på musik gjord av min syster J och hennes pojkvän V-P.

Nu ska jag fixa till mej och sen ska jag nog gå till skolan för att repetera lite.

Wish me luck!

image196


Gonatt

Nu ska jag gå lägga mej. Imorron är det dags för tentan, sen är detta lidande äntligen över (kanske en aning överdrivet, men...). Jag har, som ni märker, nämligen bestämt mej för att skriva den. Det får gå som det går. Tyvärr är det en eftermiddagstenta och jag kommer att sitter inspärrad i skolan från 14.30 till 19.30, eller nått sånt, jei... Jag hinner ju iaf hem i tid till Grey's, och det är ju tur eftersom det verkar bli ett spännande avsnitt.

Jag har idag bokat tåg till Sthlm igen, denna gång blir det dock inget besök där utan jag åker direkt vidare med färjan till Finland, hem. Ska bli så roligt att träffa familjen och få se hur vårt nybyggda hus ser ut, spännande. Synd bara att M inte kommer med hem, nåja, han väntar ju på mej här när jag kommer tillbaka ♥

Natt, natt!

Fint tyg, mindre fin design.

image193
(Bild lånad från www.ikea.se)


Solstorm

Den nya filmen "Solstorm", med Izabella Scorupco och Mikael Persbrandt, vill jag mer än gärna se. Filmen baserar sej på boken med samma namn skriven av Åsa Larsson. Jag såg Scorupco prata om filmen i "Efter Tio" på TV4 och det verkar onekligen väldigt lovande.

image189
(Bild lånad från www.expressen.se)

Nej Gud ändå...

Läser i expressen att en 77 årig gubbe i Gällivare tvingades visa leg på ICA då han skulle köpa lättöl.

Känns lite som en överdrift, gubben är ju trots allt 77...

image188
(Bild lånad från www.expressen.se)

Har expressen idétorka...?

Festfin

image187
(Bild lånad från www.ellos.se)

Beställde denna från Ellos precis. Vanligtvis brukar jag inte köpa nått från Ellos men jag hoppas att den här klänningen är lika fin i verkligheten som den ser ut på bilden.

. . . . .

Har inte så mycket av värde att skriva. Dagen har sett ut så här; Jag på bibban med näsan i kurslitteraturen
Intressant.

När jag kom hem efter en lång dag hade min söta M fixat god middag bestående av fläskfilé tillagad i ugn och potatismos. Jättegott! I torsdag "firar" jag och M för övrigt 3 1/2 år tillsammans. Samtidigt som jag knappt kommer ihåg mitt liv utan M tycker jag att tiden vi tillbringat tillsammans har gått så fort... Konstigt.

image186


Nu planerar vi en resa till Prag i december, om vi flyger iväg blir det alltså inte London som vi ursprungligen tänkte. Inget är beställt ännu, vi måste nämligen se till att vi har tid och någon som kan ta hand om Selma innan vi bokar. Vi har dock hittat både billigt flyg och ett fint, centralt och billigt hotell. Hoppas det blir av!

Nu dricker jag kaffe och äter glass, gott! Mina planer på att byta ut några koppar kaffe mot te går inte så bra. Te smakar så lite och jag har svårt att vänja mej vid det. Jag har hittat en tesort som jag tycker är OK, Kobbs "Lust och Fägring", ska testa fler av Kobbs tesorter, kanske har dom nån som är ännu godare.


Jag väntar på mitt H&M-paket, jag vill ha min gula jacka nu!





(Bild lånad från www.kobbs.se)

Varför...

... köpte jag en svart, vanlig och tråkig plattång då denna fina sak finns att köpa för samma pris?
 Jag hoppas tomten hämtar både plattången och fönen...


Tiden går för fort!

Nu var helgen förbi igen då, hur fort kan tiden gå?! Jag tyckte det precis var fredag och E kom hit med tåget, nu är hon redan påväg hem... Vi har haft en jättetrevlig helg. Igår kväll blev det utgång och trots att jag var lite neggo innan vi kom iväg hade vi jätteroligt. Jag och E dansade massor, det var så skoj! M gick runt och socialiserade, han hatar att dansa :)

Idag har det varit en bra dag, lite "dagen efter-segt", men trevligt. Vi käkade på den nya kinarestaurangen här i Skövde, god mat, inte övergod men helt OK. Det bästa med restaurangen var dock inredningen, dom hade verkligen satsat och lyckats väldigt bra.

Nu är det tyst och mörkt här trots att klockan i skrivande stund bara är 17.17... Mysigt på ett sätt, men ändå nästan lite deprimerande. Får nog tända lite ljus, doftljus.

Vet btw inte om jag tänker skriva den inkommande tentan, får se. Jag har ju pluggat ordentligt redan nu men trots all effort känns det bara som en massa flum och jag blir irriterad på det. Men som sagt; får se.

Nu blir det nog en helkväll med min vän TVn. Det kommer mycket bra idag; "Ensam mamma söker" går på trean kl. 20.00. På samma kanal börjar söndagsfilmen "Mona Lisas leende"  med Julia Roberts klockan 21.00. Dessutom kommer en av mina favvoprogram "Cold Case" på femman (kl. 22.05).

Vill dock uppmana alla att inte kolla på "Ranking the stars" på femman. Jag tror inte att  ett sämre program än detta kan produceras ens vid aktiva försök :)


Lyssnar på: Timbaland - Come & Get Me


Receptet jag lovade redan i fredags: Räksoppa

  • 3-4 lök
  • 1 nagel vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl grädde
  • 1½ dl vittvin
  • 2 tsktomatpuré
  • ½ tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • 400 g räkor

  1. Stek löken + vitlöken i olivoljan. Ska bara få lite färg.
  2. Tillsätt tomatpurén,saltet, grädden och vinet. Låt "puttra" lite
  3. Tillsätt räkorna, lämna inte dessa att koka utan strö över osten direkt och lägg sedan allt i ugnen; 200 grader 10min.

Till detta äter man ett gott bröd och dricker ett glas gott vitt vin.

Dåligt med uppdatering

Med besök här så hinner jag inte sitta mycket framför datorn... Idag har vi sprungit på stan och fikat på Rådhus Cafét, mysigt. Nu ska vi käka middag och sen blir det utgång. Jag känner inte riktigt för det men majoriteten vinner och det får bli utgång iaf, blir säkert bra.

P.S: Köpte inget på stan...

Fullt upp

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag av plugg och spring på stan. Ska strax börja städa lite, E´s tåg är här vid halv 9. Efter städandet ska jag ännu hinna med att laga en god räksoppa, den är så god att alla som läser bara måste laga den! Jag kommer att lägga upp receptet senare ikväll, när jag har tid.

Ett tips: Köp doftljuset "Lycka" på Åhlens, det doftar ljuvligt (ett stort ljus kostar 60kr, tror jag).

Äntligen fredag

Idag får vi besök! Min syster kommer hit över helgen, det ska bli jätteroligt. Vi har inget planerat inför helgen så vi får se vad vi hittar på, kan dock tänka mej att det blir en hel del bröllopsprat, iaf från min sida :)

Nu ska jag iväg till skolan igen, pluggmaraton. Måste också hinna städa lite innan E kommer, och så måste jag köpa mat, men sen blir det helg.

Trevlig fredag!

Ps. Solen skiner!



Börjar bli trött...

... på att vara aktiv och duktig. Kan inte tentan bara vara förbi? Det finns nämligen inget som är tråkigare än att sitta i sin ensamhet och vara aktiv studernade på bibban, inget! Nåja, nu är jag hemma iaf och snart är det dags för mat. Idag blir det kyckling och klyftpotatis, det är gott och jag är hungrig!

Jag vill åka till Ikea, inte för att jag är i akut behov av något därifrån men det är så mysigt att bara gå omkring och kolla, dessutom vill jag se julspektaklet som redan är i full gång. Får se, kanske hinner vi med en sväng till Jönköping nångång snart, misstänker dock att jag har lite övertalan att göra innan det sker, M är inte överförtjust i Ikea :)

Inget överbra på TV idag, men ska som vanligt kolla på "Du är vad du äter" (TV3) och "Skins" (Kanal5).



H a h !

Sol!

Solen lyser där ute. Jee! Ska iväg till skolan nu och plugga, igen... Inget annat inplanerat för dagen. Hoppas få mycket gjort så min syster ska kunna komma hit under helgen, det kan hon nämligen inte om jag måste läsa på tent, eller hon kan, men hur roligt är det om jag måste plugga hälften av tiden hon är här..?

Off I Go!

Hemma

Nu är jag hemma igen efter en heldag i skolan. Hade först lektion och sedan har jag suttit och pluggat. Nu sitter jag här framför datorn och äter lite choklad, väntar på att Friends ska börja.

Lyssnar på: Timbaland - Apologize



Jag och M i Kroatien. Love you!

image179


PS. Jag har res-abstinens.

Aj!

Vilken natt! Har haft grym huvudvärk sedan igår kväll, har det ännu, vaknade vid kl. 06 och hade sjukt ont... Kan inte käka mera värkmedicin nu, usch. Dessutom måste jag iväg till skolan 13.15. Vill inte, orkar inte.
Blä.

image174

Min favoritbild

image173

Denna bild tog jag i Montenegro och den är en av mina absoluta favoriter

Skön kväll

Otroligt skönt väder ute, jag kom precis in efter att ha varit ute på promenad med Selma. Det var perfekt höstväder, kyligt men ändå inte iskallt och lite, lite kvällssol. Jag har för övrigt inte pluggat tillräckligt idag så det blir nog en lång dag imorron....

Blir TV hela kvällen idag; Friends, Ugly Betty och Desperate Housewives.

"Hej! Mitt namn är Alexandra och jag är en TV-nörd"


Comeback

Som det sanna Spice Girls-fan jag en gång i tiden varit ansåg jag mej tvungen att kolla in deras nya singel, den suger... Inget spännade här inte, låten lyfter aldrig och den fastnar inte på hjärnan som jag tycker en bra låt ska göra. Egentligen är det lite synd, det skulle ha varit coolt om Spice Girls kom tillbaka bättre än någonsin, men dom hör väl helt enkelt hemma i 90-talet.



Inget intressant att rapportera.

Har inget nytt och intressant att skriva. Ska dricka kaffe nu.
 Ha en trevlig dag!

Walk the Line

Ska kolla på "Walk the Line" nu, en av mina favoritfilmer.


image172



Vill ha . . .


image171

(Bild lånad från www.ikea.se)

Denna fåtölj vill jag ha
. Färgerna passar perfekt i vårt sovrum och den skulle fungera bra som en liten färgklick. Önskar bara att den skulle ha lite rundare former eftersom den känns lite fyrkantig nu, men den är fin ändå.

Duktig student

Nu har jag varit duktig, jag har pluggat hela dagen! Det är egentligen ganska konstigt att jag känner sej så duktig trots att jag bara har gjort nått man (borde) ha gjort, i princip, konstant de senaste 14 åren... Nåja.

På vägen hem från skolan stannade jag i stan en stund, hämtade ut medicin på Apoteket och tog en snabbis förbi H&M. Här i Skövde hade de 50% rea på "massor av höstkläder" (vilket nog var aning överdriven reklam...). Jag köpte inget men såg en tvättäkta vardagstransvestit. För mej som kommer från landet är det mycket intressant:) Han bar högklackat och kvinnojeans och kollade in en liten "minikjol" på damavdelningen. Intressant :)

Nu blir det snart mat här hos oss. Jag kanske ska baka jag en liten kaka ikväll, men bara om jag fortfarande har inspiration efter maten.



Selma. På den första bilden poserar hon med sitt nya reflexhalsband. På den andra bilden står hon och kikar ut genom fönstret eftersom pensionärerna i vårt grannhus är ute och spelar boule


Nystart

Måndag igen. Denna vecka ska jag plugga, hela veckan, måste läsa i kapp allt jag har oläst inför tentan som vi har i början på nästa vecka. Tänkte faktiskt ta mej till bibban för att läsa någon timme idag, far till skolan tillika med M då han börjar 13.15 och kommer hem med honom också. Inget annat intressant inplanerat idag, en helt vanlig måndag med andra ord.



Några bilder tagna i Bristol/Bath våren 2007


Hemma igen!

Jaha, då var jag hemma igen då, har haft en jätterolig helg! Älskar hela min stora och underbart roliga familj! Synd att M inte var med denna gång, det var ju under detta familjebesök allt intressant hände, b.la. förlovningen! Nu känns det ganska tomt och tyst då vi endast är två personer, men man vänjer sej ganska snabbt. Är trött och ska nog inte göra något mera ikväll, blir kanske en sväng till McDonald's och sen TV.

Vill bara visa vad jag köpte på H&M i Sthlm, har spanat på den jättelänge men inte köpte den tidigare, nu gjorde jag det, och är jättenöjd. Köpte lite annat också men denna är min favorit därför blir det bara bild på den.

(Bild lånad från www.hm.se)

Nu ska jag umgås lite med M och sen kanske det blir McDonald's
Ikväll är det btw Cold Case på kanal 5, kl. 21.45.

Lördag

Dagen har spenderats på stan och vi har återigen haft mycket trevligt. Köpte lite smått och gott men är mest glad över min nya basker i lejongult och en svart tavla på vilken man kan skriva massa "Kom ihåg-grejs".  Snart ska dom andra se på bio, "Råttatouille", jag ska inte följa med eftersom jag inte är så intresserad av att se filmen på svenska, eller överlag egentligen. Jag ska bli hemma och fixa kvällsmat, tror det blir någon paj...


En heldag

Full fräs hela dagen. Kom precis hem efter en dag av shopping och bowling. Har varit skoj, tänker dock inte skriva några detaljer om bowlingen eftersom det gick åt pipsvängen för mej. Men, men det viktigaste är ju att man deltar...

Shoppade lite idag, hann inte titta så mycket efter saker åt mej eftersom jag agerade smakråd åt min lillesyster, ibland kan det vara lika roligt, vilket det var idag. Lite saker fick jag nog med mej hem och jag är jättenöjd med dem, dock ångrar jag att jag lät bli att köpa ett par fina läderhandskar i grått... Kanske åker jag tillbaka och köper dem imorron, kanske... 
 
Nu blir det snart tacos och lite TV tror jag, men först ska jag ta ett bad, så skönt!

Fredag

Då var det fredag igen då. Med en lillebror i lägenheten blev det (tyvärr) tidig väckning, men det är kanske tur på ett sätt, nu blir dagen mycket längre. Idag blir det shopping och senare ikväll ska vi bowla. Jätteroligt ska det blir, hoppas jag vinner bowlingen ;) Jag är nog lite för tävlingsinriktad för mitt eget bästa, hah.

Skön fredag tillönskas eder :)


PS. Älskar dej M ♥


Grattis

Syster  E och M.J har förlovat sej. Många, många GRATTIS till er!

Jippii, jag får gå på bröllop nästa sommar.





Framme!

Nu är jag framme i Sthlm. Jätteroligt att träffa familjen igen. Resan gick bra, fast måste erkänna att jag var lite nervös eftersom jag var tvungen att åka tunnelbanan ensam, men det gick bra och jag kom fram utan probs.

Nu blir det snart natt är :)

Nyklippt!

Nu är jag nyklippt, mycket nöjd med frisyren, en uppdaterad modell av det gamla kan man kanske kalla den. Lite längre än vanligt är det också för ovanlighetens skull.

Nu måste jag äta någonting, hann inte med frukost innan frissabesöket och har nu gått omkring på stan och fixat ärenden så det är hög tid att äta. Köpte tågbiljett också, start från Skövde mot Sthlm kl. 16.47, hem kommer jag kanske redan på lördags kvällen, får se.


Min nya jacka

image163
(Bild lånad från www.hm.se)

Yes, idag fanns den i min storlek, endast 298 kr och dessutom 10% rabatt. Hoppas den passar!

Nu ska jag packa inför min lilla utfärd till Sthlm, sen sova. Imorron ska jag till frissan kl. 10.30, ska bli skönt att få ordning på kalufsen igen.

Reklam

Den nya reklamen för Schweppes är så rolig tycker jag. Hur lyckas dom så bra med endel reklamer medan andra är så grymt dåliga? Den bästa genom tiderna är nog "Hej Kaj, hallååå Bojje", den var skitrolig!



Ditt och datt

Började dagen med lektion i engelska, det var faktiskt en helt okej lektion denna gång, men jag saknar Paul iaf... Vi har snart tenta i den här kursen (gud så tiden går fort...) och jag kan inte påstå att jag har studerat så flitigt under kursens gång så jag får nog plugga ordenligt till den.

Jag åker till Sthlm imorron med ett eftermiddagståg, eller jag skall iaf försöka få plats på ett, och kommer tillbaka till Skövde på söndagen. Undrar vad vi ska hitta på (nästan) hela stora familjen en helg i Sthlm?! Ska bli roligt, trots att min M ska bli hemma. Ett visst sällskap kommer på besök hit till Skövde också och jag kan lugnt säga att det känns skönt att jag slipper vara här då, mycket skönt.

Nu ska jag äta en chokladboll och läsa tidningen, efter det ska jag iväg och handla mat, måste också via Lagerhaus för att köpa en väggkrok med sugkopp till köket. Vi köpte lite köksgrejs där igår men glömde bort att vi behöver en sån så nu ska ja fixa det. Efter detta blir det gym igen, hopps det inte är så mycket folk där idag.

Nu blev det kväller

Kväll igen! Har varit en bra dag idag, skostrulet till trots. Läkarbesöket gick också bra men jag skall dit igen i torsdag för att få ett recept utskrivet.

Åt middag för en stund sedan, idag blev det fisk, potatis och äggsås, gott var det! Som bäst håller vi på tvätta, usch, det är så jobbigt, tur att M inte tycker det så han gör, om jag skall vara ärlig, det mesta, snällis!

Skall åka till Sthlm nu i helgen men det ser dåligt ut på tågfronten eftersom många rutter är slutsålda. Jag kanske skippar lektionen i engelska som vi har på fredagen och åker redan på  torsdagen då det finns lite flera platser kvar. Nåja, får se hur läget ser ut imorron.

Snart ska jag kolla på Friends och äta ananas, senare blir det Desperate Housewives.

Satsumas

Dom är så goda just precis denna tiden på året, söta och lite sura, men inte för sura, prefekta. Jag äter massvis av satsumas och har kommit fram till att dom med tunt skal är godast, så ni vet.

image161

Idag skall jag dock variera mej lite och äta färsk ananas.

Jäkla Din Sko

Åh, kom precis hem efter en liten minisväng på stan. Hittade ett par perfekta höstskor i grön mocka, så fina va dom. Gladeligen gick jag till kassan för att betala och kassatanten sprang iväg för att hämta det andra paret, hon var borta konstigt länge och när hon väl kom tillbaka sa hon att min sko saknar det vänstra paret. Jahapp, bara att lägga kortet tillbaka i plånboken och gå hem.


En sak till...

...det finns inget roligare än Sunes jul, inget!




Tidsfördriv

Kom precis hem från praktiken, blev en kort dag idag, skönt. Nu har jag inget, förutom läkarbesöket, att göra. Solen skiner där ute, skönt. Skall försöka få med M till stan eftersom det inte så roligt att gå ensam, kanske han kommer om jag lockar med en fika :)

Skall också göra lite skoluppgifter inför lektionen i engelska imorron, men det få bli senare ikväll.

image159



Nu är det jul igen, eller?

Att det redan är jul på Ikea har väl ingen missat? Jag har kollat in utbudet på hemsidan och det verkar lovande,  mycket fina saker. När det gäller julen är jag väldigt traditionell och i år finns det också ett utbud för oss freaks, inte bara en massa hypermodernt o-juligt pynt :)

Nåja, nu lämnar jag julen i fred åtminstone tills det blir november.

image155image156image158

Kvällen

Nu är det rent och fint i lägenheten. Doftar så gott av Grumme (såpan), min favorit bland alla rengöringsmedel, eller min favorit efter klorin... Tror jag är klorinmissbrukare, använder nämligen det till nästan allt då det gäller städning :) Nu har det dessutom kommit ut en ny klorinprodukt, "Klorin mousse", jag har såklart testat den och tycker den är jättebra, lite svagare än vanligt klorin men ger ändå samma extremt rena känsla. Hmn, intressant, eller vad?!

Imorron ska vi till vår praktikplats igen, skall göra ännu en intervju men sen är vi snart klara och kan påbörja rapportskrivandet. För övrigt har jag inget inplanerat imorron, eller jo; jag skall iväg på en rutinkontroll hos läkaren och så blir nog en sväng på stan.

Nu ska jag kolla på Friends, det enda bra programmet på TV idag. Måndag är helt enkelt en dålig TV-dag.




H&M

Så var dagens jobb avklarat, jag kom precis hem från skolan och en sväng på stan. Hämtade ut mitt H&M paket och innehållet verkar lovande, skall prova kläderna ännu men iaf. Nästa punkt på dagordningen är att ta itu med golvmoppandet, men först måste jag äta nått, hann knappt med någon frukost då vi började lektionen så tidigt.

Innehållet i mitt H&M paket. Är något skeptisk till det röda läppstiftet men behåller det iaf, dumt att skicka tillbaka endast ett yttepytte läppstift :) Blusen på första bilden köpte jag i lila (fanns ingen bild på nätet) och den sista tröjan fick jag gratis. Topparna är enligt mej dom absolut bästa man kan köpa på HM; sköna, billiga och håller bra. Paketet innehöll också lite kläder till M men bilder på dem lägger jag inte upp.


(Bilder lånade från www.hm.se)




Man kan inte hinna med allt

Blev inget moppas idag, jag hann inte så jag får göra det imorron. Kunde inte heller hämta ut mitt H&M paket eftersom det visade sej att mitt utlämningsställe inte har öppet på söndag, så det är också nått jag får skriva på morgondagens "att göra-lista"... För övrigt har dagen varit lika slö och slapp jag förutspådde på morgonen, men jag har varit duktigt och hunnit med att göra lite skolarbete också!

Nu ska jag gå lägga mej, tidig väckning imorron också, lektion redan klockan 9.15, bläh!



....men först några bilder tagna i Montenegro


Sista minuten, as always.

Nu måste jag verkligen sätta mej ner och grundligt gå igenom kursutbudet på högskolan. Har fortfarande igen aning om vilka kurser jag skall läsa under vårterminen och sista ansökningsdagen är den 15.10, dvs imorron!



Update: Sådär ja, nu har jag ansökt om plats på massa kurser. Som första prioritet, förutom ex-jobbet i engelska, har jag Digital bildbehandling, men jag har också sökt andra kurser, bland annat Organisation och ledarskap.

Träning

Extremt bra träning idag. Vet ej varför, tyckte inte jag gjorde nått annorlunda, men skönt känns det nu iaf. Varför började jag inte gymma tidigare, älskar det!



Sköna söndag

Blev en lång sovmorgon idag, skönt! Resten av dagen kommer inte heller att vara så stressig. Ska gå en sväng till stan för att bland annat hämta ut ett H&M paket som kommit och efter det ska jag iväg coh gymma. Måste skriva lite på ett skolarbete och städa lite i lägenheten. Jag ska, inspirerad av "emppu" och ofräscha golv, också försöka hinna med att moppa.

Nu börjar dagen på allvar :)

Kväll igen

Så lider denna dag också sakta mot sitt slut. Har varit en trevlig dag. På vägen hem från kattutställningen stannade vi i Maxi-huset. Jag ville in till Skopunkten för att prova några skor jag sett på innan, dessutom behövde vi handla lite smått inför kvällens middag, som för övrigt bestod av Tortillas. Mycket gott! Till maten drack jag, för en gångs skull, nått annat än mjölk, jag drack en cider, Rekorderlig cider med smak av krusbär, den är så grymt god.

Tillbaka till Skopunkten; alla skor jag hade kollat in var grymt fula på foten så jag köpte inga, synd. M skulle också han försöka hitta skor idag men han kunde inte heller hitta några fina. Däremot köpte han, inspirerad av mej, ett par fina handskar i skinn.

Nu skall jag läsa min nyinköpta tidning, Plaza Kvinna, och äta Fazers choklad med bär. Jag gillar egentligen inte Fazers choklad, den är för "mäktig" för mej men denna måste jag bara testa, hoppas den smakar gott. Senare blir det film, vi kollar antagligen på nått som går på TV så det blir nog "Murder by Numbers" , den går ikväll på kanal 5 klockan 21.30.

image143image144

Dagens program

Nu bär det av mot kattutställningen. Ska bli intressant att se vad det är för spektakel, jag har aldrig varit på en kattutställningen innan (som jag kommer ihåg iaf).


Dags för fika!

Det blev ingen rulltårta, istället lagade jag en kryddkaka som blev färdig för en liten stund sedan. Nu blir det snart nygräddad kaka med en kopp kaffe, mmm.



Recept på kryddkaka

(Samma enkla grundrecept som för mina muffins)

  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 11/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken, låt koka upp. Häll smörmjölken i äggsmeten. Blanda vetemjöl med bakpulver, tillsätt kardemumman och kanelen, tilsätt mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form och låt gräddas 1 ca. 35-40 min på 175 grader.

Viktiga beslut

En av alla stora frågor nu är vilka kurser jag ska läsa under vårterminen.... Jag skall skriva ex-jobbet men måste också läsa 15 valfria högskolepoäng. Finns massor att välja mellan, frågan är vad jag vill läsa...


Som jag anade

Dagen har varit lång, jag kom precis hem. Jag steg upp jättetidigt, i mina mått mätt, och vi åkte iväg för att intervjua utbildningschefen på vår praktikplats. Intervjun blev jättelång och då den var slut var vi (tyvärr) tvugna att åka till skolan för att genomlida en lektion i engelska. Efter lektionen, och en snabb lunch, bar det återigen av mot praktikplatsen där vi fortsatte med ytterligare en intervju. Ganska jobbigt med en massa fläng men det vi håller på med är iaf intressant, alla har det inte så  lyxigt....

Efter att skoldagen var avklarad fortsatte jag på det duktiga spåret och åkte iväg för att gymma.Träningen var bra trots att gymmet var fullt med folk. Det brukar vara ganska folktomt den tiden jag var där idag, men inte denna gång.

Ikväll skall jag baka en rulltårta och försöka hitta nån bra film att kolla på. Nu är det snart dags för mat, idag blir det mos och köttfärssås (gjord på matlagningsgrädde) + riven morot, en perfekt kombination!

Ps. Hittade handskarna i rätt storlek idag, jee :)

Idag har jag lärt mej...

... att det är roligt att rada in fotografier i album, men att det kan bli för mycket av det goda.

Jag ger upp!


image140

Äntligen!

Jippii, idag var min foton klara! Hämtade dom precis så jag har kvällens program utstakat, det ser ut såhär;
  • Rada in massor med foton i album (med massor menar jag närmare bestämt 279 st)
Tur att jag tycker om att pyssla me sånt här, jag är annars inte så pysslig av mej, har för kort stubin... Bilderna blev för övrigt otroligt fina och det var nästan värt att vänta på dem överlänge, men bara nästan. Nästa gång blir det nog old faithful Fuijicolor igen :)

Jag har hittat en ny favoritduschcreme, LdB's Shower Silk. Den doftar underbart gott, nästan som godis faktiskt. Just nu kostar den ca. 20 kr på H&M. Jag kan också tipsa om Herbal Essences shampo för torrt, färgat eller skadat hår. Det fungerar bra, doftar gott och kostar just nu också ca. 20 kr på H&M. Ett bra shampo till budgetpris.
image138image139


Imorron blir det nog en väldigt lång och jobbig dag, med tidig start dessutom. Ska ut på praktik och göra lite intervjuer, blä... Sedan har vi engelska igen, vilket är ännu mera blä. Efter föreläsningen måste vi antagligen ut till praktikplatsen igen för att fortsätta med ytterligare en intervju. Oj, oj, oj, fullspäckad dag. Nåja, jag är ju trots allt student och nått måste man väl göra för att förtjäna statens pengar, hah :)

Nu ska jag påbörja kvällen stora projekt.

So long!





Jag vill!

Jag vill tillbaka till Kroatien. Ett underbart resmål, så vackert, så grönskande. Otroligt. Jag vill resa hit.

Jag vill, jag vill, jag vill.



Bilder tagna på Makarska Rivieran, Kroatien.

Sen middag

Ska äta snart blir en god ostpaj med skinka och sallad därtill, till detta ett stort glas iskall mjölk, den bästa matdrycken som finns :)

 image126image128

Trött och seg

Usch, är inte kry idag, alls. Har inte mått bra på hela dagen och stannade hemma från skolan. Lektionen idag blev annars inställd fick jag höra senare. Över 50% var nämligen sjuka, över 50% betyder i detta fall 2 personer, hah.. Vi är ju bara tre som går kursen. Imorron måste jag bara vara frisk igen, mycket att göra och planera, framför allt då det gäller vår praktik.

Väntar på att M ska komma hem, inte skoj att vara ensam då man är krasslig. Blir mycket roligare om nån är hemma och pysslar om en :)

Ikväll är det Grey's på TV, gud vad jag väntar, det var ju så spännande slut på förra avsnittet!

Kattutställning

Blir inget besök från Sthlm i helgen eftersom syster E nu har fått halsfluss vilket smittar, synd! Vi hade ju en heltrevlig helg planerad men vi får helt enkelt ta det nån annan gång.

Jag och M kommer istället gå på en kattutställning vilket inte är närmelsevis lika kul som systerbesök, men det får duga. Jag vill så gärna ha en katt men det är inte en realistisk möjlighet, men drömma kan man alltid och det passar ju utmärkt att göra det på en utställning. Jag är mest sugen på att se rasen British Shorthair. Dom är bara så söta, speciellt de med grå päls ("British Blue"). En katt precis i min smak.

image123


En egen katt är ännu bara en dröm, men Selma är ju faktiskt min. Skall nog vara tyst och hålla tillgodo med det vad jag har, en söt liten labrador :)



Lilla Selmis


Innan jag kryper till sängs lägger jag upp två bilder på Selma

... som sitter vid dörren och väntar på att få gå ut.



Gillar listor, här kommer en liten "höstlista"


Vad ska du göra under hösten: Jag ska gå i skolan, försöka vara en aktiv liten student. Hoppas på en resa till London men tiden ser inte ut att räcka till så jag får nöja mej med en liten tripp över till Finland. Denna höst ska jag verkligen försöka ta vara på allt bättre, har en tendens att bara se fram emot saker hela tiden, glömmer nuet, och det vill jag råda bot på.

Höstens plagg:
Jag är besatt av handskar, halsdukar, mössor, baskrar; accessoarer helt enkelt.

Höstens accessoar
: Se svaret ovan :)

Alltid i väskan:
Mobilen, pengar/kort, kamera, läppglans och nycklar

Höst för dig:
Mysiga, mörka kvällar. Härliga färger. Tända ljus.

Vad läser du helst:
Borde läsa kurslitteratur, vill läsa Anna Janssons nya bok "Pojke försvunnen" men håller (fortfarande) på med "Jag och extra allt" av Morgan Spurlock

Ett hösttips:
Deppa inte ihop för att sommaren är förbi, njut av allt det fina hösten har att erbjuda, tex. alla underbara färger. Tänd ljus!

Desperate

Tror mest jag ser på Desperate Housewives av gammal vana. Programmet har gått från att ha varit jättebra till att bli en enda stor intrig och nästan lite halv-dåligt. Allt sjukt som händer i denna serie kommer att bli dess fall, det är helt enkelt för mycket. Slutet på det senaste avsnittet som sändes på kanal 5 till exempel, kära nån! Hur invecklad kan man göra en serie? Men ändå kollar jag, man är liksom fast... :)

image118

Tips

Jag köpte denna produkt mest på skoj men det visade sej att den är jättebra. Kan också tillägga att priset är bra, tror att jag betalde ca. 8 euro (~80kr). Värt att prova!

image117
(Bild lånad från www.lumene.com)



Sommarsolig tisdag

Solen lyser för fullt utanför fönstret, otroligt fint väder. Skönt då allt annat är lite grått just nu.

Har varit i skolan en sväng idag också, planerade lite intervjufrågor och vad som skall skrivas i loggboken. På väg hem från skolan stannade jag i stan för att köpa mina handskar men dom var slut, oh no! Ska se, kanske hittar jag ett annat alternativ som jag kan nöja mej med, om inte så finns dom ju på nätet iaf. Annars inget spännade, skall antagligen iväg på gym idag, men först måste jag ringa lite viktiga samtal.

En bild jag tog vid Hornborgarsjön i våras

Puh.

Idag har jag varit duktig! Har jobbat på som en duktigt student skall göra hela dagen. Vi hade vår första riktiga praktikdag idag, vi åkte ut till Ryd och började dagen med att intervjua en person, och detta höll vi sedan på med hela dagen, inte samma person då, men iaf... Har inte haft så här lång dag sedan sommaren då jag jobbade från kl. 08.00-16.00. Duktigt, duktig.

Nu har jag precis ätit, nudelpanna, jättegott och, återigen, jättelätt att göra (recept hittar ni i slutet av inlägget). Snart skall jag koka kaffe och äta lite glass. Väntar på ett mindre trevligt samtal snart, måste erkänna att jag är lite nervös inför detta, men jag står för allt jag sagt och jag vet att jag har rätt så det ska nog gå bra.

Idag var jag in till fotoaffären här i Skövde, vi skulle få hämta våra foton idag, MEN icke. Dom var försenade och vi måste nu vänta till onsdag, kanske till fedag, innan vi får våra bilder. Jag vill inte vänta, hade sett fram emot sköna kvällar här hemma, älskar att rada in foton i album och skriva fina minnestexter. Nästa gång ska jag, som jag vanligtvis gör, använda mej av fujicolor, dom har skitbra kvalitet på sina bilder och det är jättesnabb leverans, typ 1-2 dagar; inte 2 veckor!

Passar på att visa bild på handskarna som jag har bestämt mej för att köpa från Lindex. Tycker dom är jättefina och speciellt med spännet som detalj, dessutom har dom ett överkomligt pris, 199kr.

(Bilder lånade från www.lindex.se)

Vill också berätta att jag igår såg ytterligare ett sommartecken, en blommande blåklocka. Såg så vacker ut bland alla höstlöv, men det är nästan lite freak att man i oktober kan hitta blommande blåklockor.



Recept på nudelpanna

Stek kött (vi använde kyckling) i olja och koka tillika äggnudlar. Blanda en klyfta hackad vitlök och wokgrönsaker med köttet, stek detta lite. Blanda 1/2 dl soya med 2 msk Chili-sås, lägg också i 2 msk honung. Häll detta över köttet och grönsakerna och tillsätt nudlarna, servera då allt är varmt.

image115





. . . .

Dagen har varit mindre bra, det måste erkännas. Hoppas morgondagen för med sej bättre humör och, kanske framför allt, bättre nyheter och uppgörelse.

Nu ska jag iaf kolla på Cold Case, en bra serie som går på min favoritkanal; Kanal 5.

Måste bara påpeka och programmet "Ranking the stars", också på kanal 5, var bland de sämsta TV-programmen jag någonsin sett, detta den bra-iga kanalen till trots.

And it's sad...

Varför drar hon sej inte bara tillbaka och skaffar hjälp. Tror verkligen att det är över för hennes del...

image113




Dags att aktivera sej?!

Tråksöndag... Klockan är snart halv tre och jag har fortfarande inte gjort nått, bara segat. Usch! Ska dock iväg till gymmet nu snart, någonting måste man ju göra. Inget annat inplanerat, men jag måste fixa en grej inför imorron då vår praktik drar igång med en intervju med en personalhandläggare. Jag vet ärligt talat knappt vad en sån gör.. Nåja, frågorna är skrivna så det ska nog gå bra.

Igår skrev jag ju om "The Terminal", filmen med Tom Hanks som gick på kanal 5. Den var bättre än vad jag kom ihåg. Jag tror nästan jag är kär i Viktor Navorski, han är så söt och sympatisk :) Om ni ännu inte sett filmen tycker jag att ni ska göra det. Jag tror jag ska köpa den, jag brukar köpa filmer jag tycker är extra bra och det tycker jag denna är.

Nu ska jag ut med Selma och efter det blir det gym.

Sicko

Om ni inte har sett kan denna film kan jag endast säga; Gör det! Filmen får mej att verkligen uppskatta sjukvården som vi erbjuds. Jag tycker att vi alla borde sluta gnälla, eller åtminstone tona ner gnällandet lite, läget kunde vara mycket värre, det bevisar Michael Moore på ett mycket tydligt sätt.

image112

Idag

Nu är vi hemma igen. Utflykten var trevlig men självaste Lidköping var inte mycket att se, men nu har vi iaf varit där och kan styka det från listan :) Skall försöka hinna med ett besök i Alingsås snart, men det blir säkert först om 2 veckor eftersom min syster E och hennes pojkvän kommer hit nästa helg och helgen efter det åker jag till Sthlm för att träffa hela stora familjen, ska bli så roligt!

Konstigt väder har det varit. När vi åkte från Skövde sken solen och man behövde inte ens ha en jacka på dej, nånstans halvvägs till Lidköping blev det dock världens dimma och helt mulet... På vägen hemåt började solen skina trots att dimman fortfarande låg ganska tät, vackert på ett konstigt sätt.

Resten av kvällen skall spenderas här hemma, jag tror jag håller på bli sjuk, har precis försökt kurera mej med satsumas och Häagen-Dazs "Strawberry Cheesecake", hjälpte föga... Hoppas jag inte blir sjuk! Skall kolla på "The Terminal" idag (kl.21.05 21.30), jag har sett den förut men jag tyckte att den var jättebra så jag vill se den igen.

Bilder från dagen i Lidköping
(Klicka, som vanligt, på bilden för större format)

Våfflor med vaniljglass och sylt

Nu ha vi ätit våfflor, mmm-m. Dom var mycket goda, och jag behövde inte ens grädda dem, vilket är jobbigt, det gjorde M. Vi åt dem med glass och jordgubbssylt, den ultimata kombinationen. Om ni, som jag, gillar våfflor kan ni besöka våffelhemsidornas okrönte konung för mängder med recept, tips och information.

Nu skall här kollas på film. Imorron åker vi  till Lidköping, hoppas det blir en rolig utflykt och att vädret blir lika vackert som dom på TV4 säger att det skall bli :)

Ljuva sommar

Lägger upp lite sommarbilder som jag tog denna sommar. Får en att längta efter sommaren även fast hösten också är mysig, på sitt sätt...


Tatuering

Jag funderar på en andra tatuering, vet bara inte vilket motiv. Jag är ganska säker på placeringen, jag vill ha den på min handled, på vänster handled, undersidan. Jag har funderat på många olika alternativ, allt mellan konkret och abstrakt men kan inte bestämma mej. Svårt, svårt, svårt. Suggestions?

Bild på min nuvarande tatuering, den sitter på min högra axel, jag gjorde den då jag var 17.
(Ni får hålla till godo med en liten bild)



Dagen som gått

Då var det fredag igen då! Skönt. Idag har det varit full fräs ända sen jag steg upp. Började dagen med att försena mej till föreäsningen, men bara med 5 min så det var inte så farligt. Efter lektionen hade jag och en kompis ett litet planeringsmöte. Vi skall ut på praktik och planerade lite intervjufrågor. Ärligt talat pratade vi nog mest om en massa annat... Brukar bli så. Efter "mötet" mötte jag upp M i stan och vi käkade lunch. Efter fläskmedaljong med champinjoner och senapssås bar det av mot Indiska. Jag fick, hör och häpna, med mej M denna gång och vi köpte lite grejer att piffa upp lägenheten med; kuddar, ljuslykta, duk och serveringsfat. Allt i lila, allt förutom ett kuddfodral. Jag lägger upp bilder lite senare.

Nu skall jag fixa lite här i lägenheten, tvätta Selma och senare ikväll ska jag grädda våfflor, dvs inviga mitt nya våffeljärn, jei :)

Lyssnar på: James Blunt - Give Me Some Love

Ha en trevlig fredag!





Den utlovade bilden på dagens inköp.


Lumene Blueberry Curl Mascara, och lite annat.

Denna vill jag testa, verkar väldigt bra. Bara mascaran jag använder nu är slut skall jag köpa denna. Någon som redan testat kanske?

Kvällen har annars varit lugn. Jag har gjort mitt skolarbetet, kollat på TV och allt det andra vanliga. Imorron blir det skola på morgonen därefter ett litet planeringsmöte inför mera skolarbete och sen skall jag fixa dom redan många gånger nämnda ärandena. Skönt med fredag, hoppas på bra väder nu i helgen så vi kan påbörja vår Västra Götaland-sightseeing.

Kollade lite på "Du är vad du äter" idag. Jag kan inte fatta hur man kan gå ner 30kg på 8 veckor...?! Han måste ha ätit bara skräp innan alltså, bara skräp.

(Bild lånad från www.lumene.fi)



Fortsätter lägga in mina favoritbilder från våra resor och dylikt.
Dessa knäppte jag i Grekland, i en liten ort utanför Chania.



Middagstips!

M's tur att välja mat idag och det blev flyllda pitabröd enligt min lillesyster recept, mycket gott. Och enkelt! Receptet går ut på att man fyller värmda pitabröd med det man vill :) Vi hade kyckling, tomat, rödlök, majs, riven ost, sallad, gurka och creme fraiche.

Efter träningen åkte vi till Maxi för att fylla på i skafferiet igen :) Hann inte med alla ärenden idag men imorron ska jag ta tag i dem. Jag är btw på bättre humör nu, vet ej om det var träningen eller middagen som gjorde det, skönt är det iaf och jag är glad att jag steg upp ur sängen trots allt :)

Ikväll är det "Du är vad du äter" och "Skins" på TV, inga höjdarprogram men jag brukar kolla iaf :)

NU ska jag fixa min skoluppgift, sista minuten, as always. Nåja, jobbar bäst under lite tidspress.

Kanelbullens dag!

Efter träningspasset kan jag fira Kanelbullens dag med gott samvete :)

image90

Åh...!

Har haft en mindre bra start på dagen och skulle helst inte göra något alls idag, men jag måste... Nu ska jag iväg och träna och sen ska jag fixa massa ärenden jag borde ha gjort redan tidigare idag. Därefter har jag ännu ett skolarbete att göra klart. Bläh.

Sådana här dagar vill man bara stanna i sängen och vänta på morgondagen

Lyssnar på: M.I.A - Jimmy

Älskar denna bild som jag tog i Kroatien. Molnen är så vackra; moln är allmänt vackra.




Lindex

Jag handlar nästan aldrig på Lindex men måste säga att jag gillar deras webshop. Den har en snygg layout som återspeglar butikerna väldigt bra. Dom har också ett bra utbud. Jag gillar speciellt underkläderna, mycket fint till bra priser. Ytterligare ett plus i kanten är att det dessutom finns ganska många olika storlekar representerade. Thumbs up!

För övrigt är jag själv mest sugen på ett par handskar.



Måste också säga; Gud vilket spännande avsnitt det var av Grey's ikväll. Vem grät inte en skvätt... ?! Kan knappt vänta till nästa vecka. Inte kan hon väl bara dö sådär? Nej, nej, nej...

Höst, eller?

Var precis ute med Selma på en promenad. Jag hittade en blommande lupin, eller rättare sagt, två blommande lupiner. Inte sjutton brukar väl dom blomma i oktober..?!

Vart är världen påväg..?


Överraskning!

Har länge tjatat om att jag vill ha ett våffeljärn, våfflor är det godaste som finns! Vad kom inte min M hem med idag då; Japp, ett våffeljärn. Så snällt.

Älskar överraskningar, också dom av mera teknisk karaktär :)


image86

Onsdag!

Dagen började på ett brutalt sätt då dörrklockan ringde redan lite innan 08.00, det var några gubbar som kom för att fixa något med husets porttelefon. Efter det bar det iväg mot skolan, jag fick förstås bråttom, hur kommer det sej att jag alltid får det då jag ska iväg nånstans..? Nåja. Presentationen gick iaf bra, jag var inte så nervös, vilket kanske beror på att vi endast är 3 st som går denna kurs, hmn.. Känns nästan patetiskt att gå till lektionerna :) Efter lektionen gick jag och en kompis till stan, gick där en liten stund... Jag kom hem med Rosa Bandet, en ljuslykta (Indiska 30kr) och en munkjacka (= hupparifinlandssvenska; H&M 198kr)

Nu ska jag fixa nått att äta, efter det ska jag iväg och gymma. Senare blir det nog bara en promenad med Selma och sen TV-kväll för hela slanten, Grey's ikväll, juh!

Bild på vad jag köpte idag, inte så bra bild dock... Ps. Jag är inne i en lila period nu:)

Lyssnar på: Sean Paul feat. Eve - Give it to You

Så var också denna dag slut

Sådär ja, nu va denna dag slut. Skolarbetet är klart och DH är slut. Skall gå lägga mej snart, men först en varm dusch, svinkallt här i lägenheten. Får nog skylla mej själv för det, har vädrat typ hela dagen idag...  Inget intressant att rapportera förutom att jag har lagt in en beställning på H&M i vilken merparten av kläderna inte var till mej. Intressant :)
image82
Gonatt!



Aktiv studerande

Idag har jag i princip endast pluggat. Har jobbat med min artikeljämförelse och börjar snart bli klar. Imorron ska vi ha en 15 min lång presentation där vi ska förklara vad vi kommit fram till. Jippii, vad skoj... Not.
Nåja, skola är ju skola och man måste orka med sånt här också, förhoppningsvis leder det till jobb nångång i framtiden.

Idag har solen visat sej nästan hela dagen här i Skövde vilket ju är typiskt eftersom jag har varit tvungen att sitta hemma framför datorn ...

Nu ska jag ut en sväng med Selma. Senare ikväll ska jag kolla på Friends, och Desperate Housewives missar väl ingen..?!


En bild på Selma "in action"

Mera finsk design

Förut gillade jag inte Marimekko alls, idag tycker jag att vissa av deras saker är riktigt snygga. Finns många saker jag gärna skulle ha här hemma nu; ha här hemma eller i min garderob :)

Började intressera mej för Marimekko i våras då jag hittade mina "päronskor" (lägger upp bild på dem senare) i en butik här i Skövde. Sedan dess har jag hittat många fina saker, bl.a. vill jag ha denna klassiska väska. En praktisk och snygg väska, som håller i evigheter, efter vad jag har hört iaf.

Personligen gillar jag inte Marimekkos stora mönster i starka färger, men om man ger dem en chans ser man att det finns många godbitar i deras kollektioner. Själv gillar jag Tina Karvonens och Fujiwo Ishimoto tyger och jag skulle inte säga nej till rikigt fina Marimekko sängkläder . Jag tycker också att dom har jättefina köksprylar, speciellt alla fina brukar att förvara kaffe och té i, själv samlar jag på serien Unikko (i grått).

Här kan ni se mina mina "päronskor", som ni ser är dom flitigt använda.
(Vanligtvis har jag strl. 41, denna sko är ytterst liten och jag måste köpa 42, pinsamt men sant :) )




Lyssnar på

  1. Lars Winnerbäck feat. Miss Li - Om du Lämnade Mig Nu
  2. Peter Jöback - Stockholm i Natt
  3. Martin Stenmarck - Sjumilakliv
  4. Mange Schmidt - Jag talar ut
  5. James Blunt - Annie

Homer - SpiderPig; inte att förglömma :)


Muffins

Jag har bakat muffins! Vaniljmuffins med chokladkross. Mest gjorde jag det för M, han älskar muffins, men nog ska jag smaka åtminstone en :) Ska dricka kaffe och äta varma muffins nu, mmm-m.

Vill också passa på att tipsa om dom otroligt söta "muminmuggarna" från Arabia. Själv samlar på jag förstås på dem, jag är ju trots den svenska adressen finlandssvensk i själen :) Mycket söta är dom iaf, finlandssvensk eller ej. Finns även annat än muggar i Mumin-sortimentet, men jag satsar på muggarna :)








                                        Några av dom fina muggarna, finns många, många fler.
                                                           (bilder från www.arabia.fi)



Update:
Vi har nu ätit muffins, dom var jättegoda, därför lägger jag upp receptet här

  • 2 ägg
  • 2dl socker
  • 50g margarin
  • 1dl mjölk
  • 3dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Önskad mängd blockchoklad
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt detta koka upp. Rör nu ner smörblandningen i äggsmeten. Häll i mjölet som först blandats med vaniljsockret och bakpulvret. Rör ihop blandningen försiktigt och tillsätt därefter grovt hackad blockchoklad (jag använde ljus blockchoklad, men mörk går nog bra) och häll sedan smeten i små muffinsformar. Grädda ca. 12min på 225 grader.

På önskelistan


image71
(bilder lånade från www.ting.as)

Såna här skålar vill jag ha, men jag hittar inte liknande nånstans. Många som har sådana och jag är väl för sent ute, dom är väl inte inne längre, hihi :)


Måndag igen...

Jaha, då böjar en ny vecka igen då, som jag redan sagt, tiden går så fort... Veckan kommer för en gångs skull ägnas åt skolarbeten, och idag är inget undantag. Jag skall iväg till biblioteket nu, leta reda på lite tidningsartiklar och sen är det bara att sätta igång och jämföra dessa...

Vädret här i Skövde är fortfarande grått och tråkigt, men kanske väderprognosen för veckan ser bättre ut, jag vet inte...

För övrigt väntar jag redan nu på nästa veckoslut eftersom syster E och hennes pojkvän kanske kommer hit till oss då, skall bli roligt, om dom kommer. Kanske, kanske.

Nåja, bara att bita i det sura äpplet och sätta igång med skolarbetet!


Lägger in en av mina höstbilder, denna tog jag i Sthlm. Älskar färgerna, så fina att titta på nu då allt är grått.

Lyssnar på: Peter Jöback - Stockholm i Natt



RSS 2.0