Sveriges nästa Idol = Amanda

Gillar, som jag redan berättade, inte Idol, MEN har ändå, i brist på annat, kollat på det ibland och måste säga att Amanda är underbar. Hon har en så skön, raspig röst som man bara vill höra mera av. Och nu är hon i final vilket betyder att också jag kommer att sitta bänkad framför TV4 nästa fredag. Nice.


White Chicks

Denna underbart roliga film går på TV3 ikväll kl. 21.30
Missa för allt i världen inte den!

image339


Denna scen är så rolig, skrattar varje gång jag ser den :-)



Lägenheten

Lägger upp bilder som visar hur lägenheten ser ut nu då jag gjort julfint.

image336    image337
Lägger också upp en bild på mej :-) I bakgrunden kan man se lite av sovrummets julpynt, eller man kan se  ljusstaken...
image338

Jul i vårt hus!

Idag ska det julpyntas. M ska snart iväg och tvätta bilen och då ska jag sätta igång. Väldigt stereotyp arbetsfördelning, hah :-) Nåja, efter detta har jag/vi en del ärenden att uträtta och sen blir det skön hemmakväll med hembakad pizza och LOKA fläder/citron (den är jättegod!).

Oops I did it again?

Man kan inte annat än hoppas att dessa uppgifter om Brittan är påhittade....

image331
(Bild lånad från www.expressen.se)



Ny juletidslayout :-)

Nu är min blogg också den julfin :-) Allt är inte rikigt klart ännu, och nu orkar jag inte sitta framför datorn längre men jag ska fixa det snart.
(Bloggen kommer att se ut så här under december)

Gym igen!

Nu ska det gymmas igen. Har inte blivit mycket av det de senaste två veckorna p.g.a skolarbeten....

image330

Wishlist

Hej Tomten
Detta önskar jag mej i år:

image329

Säsongsfinal...

... av Grey's ikväll. Spännande!

men först Friends, som vanligt :-)



Update: Gud vad Grey's har blivit rörigt. Jag är inte säker på att jag gillar totalvändningen serieförfattarna har gjort, hmn...

Ingen bra rubrik på lager

Astidigt väckning idag eftersom vi började lektionen i engelska ovanligt tidigt, det var dessutom en dubbellektion så den var också ovanligt lång. Men nu är jag hemma och har t.o.m hunnit med en sväng på stan. Julklappsshoppingen påbörjades, om man inte börjar i tid och lämnar allt till sista minuten blir det så dåliga och ogenomtänkta klappar, och det vill man ju inte! Dessutom köpte jag en paljettopp, det trodde jag aldrig! Toppen är festlig och paljettlig men ändå inte så paljettlig att man förväxlas med julgranspyntet, jag gillar den jättemycket. Köpte lite annat tjafs också, örhängen och lite smink till exempel.

Det regnar där ute nu, synd. Vi som har haft så vintrigt och fint här. Nåja, snön kommer väl tillbaka.
Nu ska här städas


Bilder på lite av "tjafset" och toppen

image333    image335


Tomteskolan

Min lillesyster berättade att julkalendern "Tomteskolan" skall visas på FST under december. Denna julkalender var min favorit, efter Sune förstås. Vilken kalender som ska gå här i Sverige har jag ingen aning om faktiskt, dom är så dåliga nuförtiden, tacka vet jag alla gamla klassiker som var underhållande får alla, oberoende ålder.

På tal om TV; det verkar bli ett väldans intressant avsnitt av Desperate Housewives ikväll.

En till...

Det blev ännu en lång dag med rapporten. Var nog inte så klara som vi trodde igår men idag är vi det så: Grattis till oss :-) igen...

Idag fick vi äntligen våra tentaresultat och jag som var rädd för att få ett U fick, hör och häpna, VG! Känner mej mycket stolt över mej själv :) Roligt då det går bättre än förväntat i en tenta, underbart. Hittills har denna vecka varit jättebra, jag lyckades bra på tentan och har dessutom blivit beviljad stipendier så plånboken är mindre tom nu. Och snart är det jul. Not a cloud in sight, med andra ord (nja.. eller några små kanske men dom väljer jag att ignorera...).

Nu är det matdags.




Vinter och sällskapssjuk hund

Idag har det varit riktigt vinterväder här i Skövde. Snö, kall blåst och minusgrader. Försökte ta några bilder på snöyran idag på förmiddagen men de blev inte så bra (jättedåliga om jag ska vara ärlig) men nu ser ni ju i alla fall vilket utsikt vi har :-)

image325 image326

Lägger dessutom upp en bild på Selma när hon "hjälper mej" med att plantera blommor
( ps. Ignorera mina mysiga, men ack så fula, hemmakläder). Selma låg sådär hela tiden medan jag planterade blommorna, en sällskapssjuk liten hund.

image327

Finally

Rapporten är nu färdig. Grattis till oss :-)
Nja, eller nästan färdig, vi ska skriva typ innehållsförteckningen och sammanfattningen ännu, men sen...

Nu ska ja snart äta och sen ska jag göra absolut ingenting, bortsett från prommis med Semlan. Ikväll är Friends tillbaka i rutan igen efter helgen, inget annat bra på TV så kanske det blir en film, har ganska många som jag inte tittat på ännu. Får se.

Lägger upp några bilder på smycken jag vill ha från underbara kyssjohanna. Julklappstips :-)

Ps. Jag gillar speciellt ringen...

(Klicka för större bilder)




(Bilder lånade från www.kyssjohanna.se)

Otålig

Åååh, väntar på vårt tentaresultat. Har inte fått det ännu, trots att vi bara är tre (!) pesoner som skrev tentan den 31.10.

Ska snart in till skolan igen för att fortsätta med rapporten, den ska lämnas in i onsdag så snart är också detta slit förbi. Väntar på helgen då det är dags att ta fram adventspynt och göra lägenheten julmysig. Måste bara ta mej en liten funderare eftersom jag inte riktigt kommer ihåg vart jag har lagt pyntet...

Nu ska jag aktivera mej. Hej hej!

Tråkdag

Ingen vidare rolig dag idag. Sov länge och sen en sväng på stan för att spana in lite julklappar. Åkte också ut till Skopunkten för att se om dom hade några fina skor men hittade nada, blä... En "klänning" på Gina blev det i alla fall.

Ska kolla på TV nu sen blir det lite rapportskrivning, lovely...

Hallå?!

Varför visar inte TV4 slutet på filmen "The Family man" ?
Vi satt och kollade på filmen och väntade spänt på att få reda på hur den skulle sluta. Tji fick vi. TV4 valde att inte visa det för sina tittare, istället fick vi ta del av ytterligare lite reklam innan en ny film rullade igång.

Varför påbörja en ny film innan den den gamla är slut...?

Störande!

Patetiskt

Har spenderat lördagen i skolan med praktikrapporten, härligt värre... Just ätit middag och ska inom kort kasta mej på soffan och slötitta på dåliga TVprogram. Senare blir det nog någon film, hade tänkt gå på bio idag och se "Solstorm" men jag är för trött och känner bara för att stanna hemma.

Imorron bli det en sväng på stan, ska börja kika på lite julklappar. Jag har nästan klart för mej vad alla mina nära och kära ska få, men till männen i mitt liv (dvs. pappa och M♥...) är det alltid lite knivigt att komma på nått bra. Har dessutom fått min värdecheck på 150kr från H&M så jag kan "handla gratis", som min mamma brukar säga :)

Nu blir det soffläge!

... först två semesterbilder, det var länge sedan jag lade upp sådana sist

image318 image320
Dessa tog jag på Kreta 2006

Kort

Lång skoldag igen...
Nu korv med bröd och LOKA fläder/citron
Sen en promenad med M och Selma, ska kolla in Skövde i julskrud.

Coolt ? (med tyngdpunkten på frågetecknet)

Jag har likadant armband som Linda Skugge



Måste bara tillägga att jag stör mej på Skugges blogg, hennes resonemang (och åsikter) om det mesta och hennes enorma kaxighet. Jag läser hennes blogg lite ibland och varje gång blir jag bara irriterad och frustrerad, så jag ska nog sluta med det...

Äckligt

Det här är bara för asigt. Stackars människa!

image317
(Bild lånad från www.aftonbladet.se)

Skola, skola, skola

Just hemkommen efter en lång dag i skolan. Har suttit där och skrivit praktikrapport och det är minsann inte roligt... Nu ska jag snart äta och sen måste jag återgå till skolböckerna för att förbereda mej inför morgondagens lektion i engelska. Paul, vår lärare, har stenkoll på om man har förberett sig eller inte, vilket ju har både för- och nackdelar...

Selma var btw duktig hos veterinären idag, men nu är hon nog lite avig och konstig, eller så inbillar jag mej...

Undrar...

... om inte min blogg ska få en fin vinter-/juldesign nu i december... Skulle kanske va lite skoj, omväxling förnöjer, som man säger.

Allmänt babbel

Idag har det varit en sällsynt lång(tråkig) dag. Jag sov hur länge som helst eftersom jag har sovit så dåligt de senaste nätterna och jag gjorde inget på hela förmiddagen (om jag skall vara helt ärlig gjorde jag nog inget stora delar av eftermiddagen heller...). Kom precis hem från en sväng på stan, jag hämtade ut ett HM-paket (igen) vars innehåll nu ska provas. Sen blir det middag och ikväll är det Grey´s på TV.

Imorron på eftermiddagen ska Selma till veterinären och innan det skall jag hinna med att vara aktiv studerande.



Update: Paketet från HM innehöll denna klänning, den är jättefin och finns dessutom till nedsatt pris på HM´s hemsida nu.

Selma

image314

image315

Julkänslor

Efter middagen, som idag består av nudelpanna, skall jag börja fixa med mina julkort. Jag tror jag har nästan alla pysselgrejer jag behöver och idag känner jag mig inspirerad eftersom jag har riktig julkänsla i kroppen. Det är konstigt att julhysterin drar igång tidigare och tidigare varje år, själv ska jag försöka spara det mesta (förutom julkorten som lär ta en evighet att laga) till december, den riktiga julmånaden, även fast det kliar i fingrarna på mej och jag har lust att dra fram allt pynt och tjafs redan idag :)

Idag kommer det en massa bra program på TV, alla på Kanal 5; Friends, Ugly Betty, Desperate och Christine.
En helkväll med min vän TVn med andra ord.

Trevlig kväll!

Äntligen

Nu är jag äntligen klar med utrensningen, blev en hel den kläder som skall skänkas/kastas bort, nu har jag t.o.m plats för lite nya kläder :)
 Nästa programpunkt på lista är; gym

Off I go!

Garderobrensning...

... det är dagens projekt! För tillfället får mina kläder ligga vikta i lådorna i skift, det finns med andra ord inte plats för alla mina kläder samtidigt, igen... Detta ser jag som ett tecken på att det är dags att göra en rensning. Denna gång ska ALLT som jag inte använder bort, allt.

Först ska jag dock äta en risifrutti och dammsuga, sen börjas det!



Ofrivilligt beroende

Trots att jag egentligen inte gillar Malin Wollins blogg kan jag inte låta bli att läsa den, ibland kan man hitta små guldkorn som förgyller hela dagen.

Måste testas

Detta recept måste jag bara testa, låter grymt gott.

Mmm...


Vanlig måndag

Helt vanlig måndag med skolarbete och grått väder. Håller på med dagens middag nu, efter mycket funderas bestämde vi oss för tortillas idag. Varför är det ofta så svårt att komma på vad man skall äta till middag?

I övrigt inget nytt att rapportera. Planerar en liten tripp till Göteborg i början av december med syster E, M.J och M.  Skäms nästan att berätta att jag faktiskt aldrig har varit i Göteborg... Det blir säkert roligt, och ännu roligare skulle det bli om syster J och hennes V-P bestämde sig för att komma hit då också... (Hint, hint...)

Nu säger M att maten är färdig så;
- Hej, hej!


Vinden har vänt...

... jag är en (bland många andra) vinnare
Jippii!

image310
"Plats nr. 13"

Fattiga riddare

Ska snart göra fattiga riddare, det är så underbart gott men jag har ändå inte ätit det på evigheter, det var nog flera år sedan jag åt det sist.
(Recept kommer senare)


Här kommer receptet jag följde:
  • 8 skivor vanligt ljust bröd
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 smk socker
  • 1 tsk kanel (jag använde nog lite mer än så)
  • 0,5 l mjölk
  • smör att steka i
Blanda samma mjölk, mjöl och ägg. Smaksätt med socker, salt och kanel. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem därefter i smör i varm stekpanna. Servera med sylt (och grädde)

image308

Skolarbeten, igen...

Hela dagen måste tyvärr ägnas åt skolarbete... Har två uppgifter som skall lämnas in på onsdag, jag har inte börjat på någon av dem. Nåja, tröstar mej själv med att jag jobbat bäst under lite press. Den ena uppgiften är dock ett grupparbete så det lär gå ganska snabbt att fixa, hoppas i allafall :)

image307

Spontanshopping

Min sväng på stan resulterade i lite shopping på Gina tricot. Har inte köpt något där på långa tider men idag kom jag hem med en tröja och två tunikor. Köpte dessutom en liten överraskning åt M, nagellack (Viva la Diva på Åhlens, det bästa lacket enligt mej, 85kr) och ytterligare lite småsaker jag måste ha för att kunna dra igång projekt "göra egna julkort".

Nu ska jag börja med dagens middag, vet inte ens vad jag ska laga ännu men jag kommer väl på något. M är fortfarande ute och leker krig, d.v.s. spelar airsoft.

Vackert

Så otroligt fint väder där ute, sol och några plusgrader. Ska ta mej en sväng på stan nu medan M är iväg och spelar airsoft. Ikväll är jag för ovanlighetens skull sugen på att kolla på en skräckis, får se vad det blir.

Filmtips!

Nu går filmen "As good as it gets" ("Livet från den ljusa sidan") på SVT1.
Herregud jag älskar denna film!

image306

Paljettkjol...?

I nästan alla bloggar jag läser finns ett inlägg om paljettkjolen, alternativt paljettklänningen, eller andra paljettplagg...Personligen tycker jag dom är asfula, alla. Men smaken är som baken...

image304image305
(Bilder lånad från www.hm.se)

Politik som berör och upprör

Kan inte bli annat än upprörd då man hör att den finska riksdagen idag har stiftat en lag som tvingar sjukvårdare att jobba trots uppsägning....

Hela denna historia började med att politikerna i förra riksdagsvalet lovade vårdarna högre lön. Detta har, i enlighet med politikernas gamla vana, inte verkställts, vilket förstås upprör de hårt arbetande och fruktansvärt underbetalda vårdarna. För att verkligen nå ut och göra klart att man menar allvar och kräver högre lön hotade/hotar man med massuppsägningar eftersom strejk i denna bransch inte leder någonstans. Ingen lösning i frågan har nåtts, med andra ord har sjukvårdarna inte blivit garanterade högre lön (trots att Finland idag är rikare än på länge) och massuppsägningen står inför dörren (den träder i kraft natten till tisdagen). Vad gör politikerna då?! Jo, dom stiftar en lag som säger att trots att man har sagt upp sej måste man jobba. Detta är absurt. Förvisso ligger det ju sanning i att patienterna blir lidande som följd av massuppsägningarna men hallå... Skulle politikerna hållit sitt löfte, skulle dom värdesätta de som verkligen bör värdesättas då skulle denna situation vara nonexistent och ingen skulle bli lidande.

Det är så sjukt, som slavarbete ungefär. Om sjukvårdarna, trots lagen, väljer att stanna hemma efter uppsägningarna bötfälls dom, eller i värsta fall, sätts i fängelse. Detta sker alltså på 2000-talet i Finland! Förstår inte politikerna och alla andra som väljer att bestrida vårdarnas önskemål att de inte bara handlar om att värna om de som jobbar inom vården idag utan också om att värna sjukvårdens framtid. Om inte lönen höjs kommer det inte att vara många själar som vill jobba med sjukvård i framtiden och vad ska hända då?!

Jag säger bara; Höj lönen och sluta tjafsa!!!

Mera om situationen i Finland kan ni läsa bland annat här

Alexandra <3 IKEA

Nu är vi hemma igen efter en heldag på IKEA. Trots att vi inte skulle ha nått speciellt köpte vi en hel del saker att piffa upp lägenheten med, bl.a. nya lampor till våra fönster, en matta, ljus, glas o.s.v. o.s.v. På IKEA lyckas alltid en massa saker på något magiskt sätt hamna  i kundvagnen :)

Nu ska här ordnas och "inredas"

Trevlig kväll!

Julkort och hundgrejs

Gjorde ett snabbt besök på Coop Forum för att köpa grejs som jag behöv då jag ska knåpa ihop mina egna julkort. Blev en massa små söta julsaker och så hobbylim och glitterpennor. Handlade även nytt halsband och koppel åt söta Selma som väntade så snällt ute i bilen.

Tråkigt

Kommer inget bra på TV idag, inget förutom Friends.

image302

Köp Garderobsblomman!

Bara ett litet tips till alla där ute som inte har så gröna fingrar men ändå gillar att ha levande växter och blommor runtom sej. Jag tror denna växt saknar förmågan att dö, mina lever och frodas trots möglig jord och ytterst sporadisk vattning.  Jag måste till och med komma ihåg att köpa nya blomkrukor på IKEA imorron eftersom mina jättar till blommor har växt ur sina nuvarande krukor.

image301

Bla bla bla

Hemma och snuvig fortfarade, idag känns det dock mycket bättre och jag har t.o.m varit ut en sväng med Selma. Nu ska jag dricka en kopp te (kan inte dricka kaffe hela dagen lång, tyvärr...) och sen ska jag nog dammsuga och plocka undan lite här. Igår sov jag i princip hela eftermiddagen så det ser pretty much ut som en bomb exploderat här.

Imorron blir det äntligen IKEA, som jag har längtat. Jei!

Lyssnar på: Kate Nash - Foundations

Change of plans

Blir inget IKEA imorron på grund av min förbannade snuva och ändringar i M's schema. Har fortfarande stegring och snor ända upp i hjärnan och ut i fingerspetsarna, fräscht :)

Blev besviken på dubbelavsnittet av Grey's, handlade ju nästan bara om Addisons nya arbetsplats och faktumet att hon ska hoppa av serien, tråkigt.

Nu blir det natt i allafall här hemma hos oss
Gonatt!
image300

Dubbelt upp

Idag visas två avsnitt av Grey's Anatomy på kanal 5, missa inte!

image299

H&M

Nu har jag beställt hem lite kläder från H&M, kläder som ska bäras under jul och nyår. Hoppas dom är fina på mej också :)

Paketet kommer inte förrän i december, men det passar mej och min plånbok utmärkt
 (bilder lånad från www.hm.se)






Stackars mej

Nu har jag och min förkylning precis kommit hem från en lååång föreläsning på skolan. Om inte det vore för vår underbara lärare Paul, och mina näsdukar, skulle jag inte ha kunnat genomlida lektionen. Nu är jag hemma och tycker synd om mej själv... Ska äta en macka, eller två, och kolla på Sex and the City nu, bättre medicin finns nog inte.

image293

Bortglömd pärla

"New Adventures of Old Christine"
Hade glömt bort denna underbart roliga series existens ända tills kanal 5 idag började visa sprillans nya avsnitt. Jei!

image292

Joulusuklaa

Passade på att köpa min favoritchoklad, Fazers julchoklad, då vi åkte hem med båten igår. Godingen ska dock inte öppnas förrän "lillajul", en finsk tradition som inte finns här i Sverige, vad jag vet i allafall.

image291

Hittar ni denna nånstans här i Sverige måste ni testa, underbar!

TV-nörd

Ikväll är det Desperate Housewives igen. Fastän serien känns lite "over the top" kan jag bara inte låta bli att längta tills kvällens spännande avsnitt drar igång. Vad ska hända med Edie och vad håller Bree på med...? Oj,oj,oj...

image290

IKEA

I torsdag åker vi till IKEA om jag är frisk, för tillfället har jag nämligen stegring/feber och är allmänt förkyld.

Hoppas, hoppas jag är frisk!



Förvirrade värld

Dessa bilder tog jag hemma i Finland (Nov. 2007)
Att dom inte frys...

image276

image277



Tillbaka i Skövde

Nu var jag hemma igen då. Har haft väldigt trevligt hemma i Finland med hela stora familjen. Jag skall kanske lägga upp lite bilder på det nya huset i senare, jag har inte rikigt bestämt mej ännu :)

Påvägen från Stockholm snöade det och när jag kom fram till Skövde var marken också här delvis vit, jättefint. Det är dock svinkallt och rått där ute så jag stannar nog inne idag. Jag har dessutom blivit förkyld så att stanna i lägenheten känns som ett utmärkt beslut. Jag ska göra en skoluppgift som ska vara klar imorron, måste erkänna att det känns mindre lockande... Först av allt ska jag dock städa lite i lägenheten.

Sista dagen

Ikväll åker vi hem till Sverige igen, båten går vid kl. 21 och jag är hemma i Skövde igen på tisdagen. Idag är det ju en vanlig arbets-/skoldag för alla så det är bara vi "besökare" som är hemma för tillfället, vi ska passa på att besöka gravgården och lite annat som hör hembesök till.

Det regnar fortfarande, det är fruktansvärt att det har regnat ända sedan vi kom på fredagen, fy! Igår då vi var ut på promenad upptäckte vi att delar av Dalsbruk höll på svämma över av vatten. Jag skall åka ner för att ta en bild nu, den ska jag lägga upp på bloggen senare. Otroligt är det, tänkt om allt regn hade kommit ner som snö istället, då skulle Dalsbruk vara allt bra vackert för tillfället, nu är det bara grått och miserabelt.



Update: Turligt nog hade nån fått ändan ur vagnen och fixat bort vattnet så det fanns inget att fota.

Farsdag och födelsedag

Idag firar vi både pappa på farsdagen och min lillesyster som fyller 14 år. Blir kaffekalas med släkten hela eftermiddagen. Ikväll ska jag nog bubbla igen, älskar det nya badrummet :)

Nu skall jag socialalisera :)

Ps. Det ösregnar, fortfarande!

Countdown

Om två timmar blir det bastubad!

Men först trotsar jag regnet och går på en promenad
- Ja, det regnar fortfarande!


Full fart framåt!

Idag har det varit en massa spring :) Har besökt många bekanta och haft en trevlig dag. Nu är jag så trött att jag ärligen kunde somna i skrivande stund, men jag skall hålla ut och ta ett bubbelbad bara jag skrivit färdigt.

Det har ösregnat hela dagen, och jag tror det regnar fortfarande, usch. Jag hoppas på bättre väder imorron så vi kan ta en sväng runt den nya tomten och få lite ny luft i näsan. Imorron blir det dessutom ett efterlängtat bastubad, något jag längtat efter hela långa hösten i Skövde. När det gäller bastubad är jag bestämt ensann finländare!

Hemma i Bruke

Har precis kommit hem till Dalsbruk och vårt nya, superfina, hem. Trots att det är första gången jag här, sedan huset blev helt färdigt och övriga familjen flyttade in, känns det som  hemma.  Ikväll kommer  också syster J hem och sedan är vi alla samlade, alla förutom min M.

Vet inte rikigt vilka planer gäller för dagen, men nått hittar vi säkert på :)

Ps. Sov inte en blund på båten inatt, d.v.s jag är trött.

Saknar dej M ♥

Lost and Found

Min borttappade Mp3:a är nu återfunnen. Jei!

image275

Finland next!

Idag bär det av. Tåget går 14.47 från Skövde och sedan är jag påväg hemåt! Tyvärr måste vi åka med Viking Line, jag hatar att åka finlandsfärjan (eller som jag sa innan jag flyttade till Skövde; Sverigesbåten).... Nåja, jag har ju i allafall resesällskap, och det gör resan mycket bättre. Nu ska jag packa det sista av mina grejer och sen ska jag kramas med M som blir ensam här hemma, stackarn (som tur är har han lite sällskap av lilla Selmis...).


image273



Köpt!

image272
(Bild lånad från www.lindex.se)

Äntligen blev dom mina.
Men nu blir det inga fler, på sant.



"Skolskjutning i Finland"

Detta är bara för sjukt.
Vart är världen påväg?


Kan ingen hjälpa alla dessa barn och ungdomar som mår så dåligt att de ser död -mord- som den enda utvägen?
... alla har väl fullt upp med sitt eget.



Kan inte komma på nån bra rubrik . . .

Har hunnit med massor idag fast klockan inte är så mycket ännu. Började skolan redan vid 09, extremt jobbigt att stiga upp när det var mörkt ute och kallt inne. Usch. Efter avslutat seminarium på skolan passade jag på att åka ut till Friskis & Svettis för att gymma lite, blev ett rikigt bra pass fast jag var ganska trög i starten.

Nu ska jag städa, packa och sen ska jag iväg till stan en sväng för att försöka hitta en fin farsdagspresent åt pappsen. Måste också komma ihåg att köpa ett kort åt våra grannar, som för övrigt också är från Finland, från samma trakter som M och jag (världen är allt bra liten), dom har fått en liten pojkbebis. Väldigt många som får barn nu.

Ikväll är det Grey's på TV, jee! Fast jag kan nästan tycka att serien har blivit lite sämre. Nån annan som också tycker det?

Lyssnar på: Christer i P3
väldigt bra radioprogram

Alexandra goes naturfotograf

image266 image268

image269 image270

image271

(Bilderna tagna sommaren 2007 i Finland)

Facebook

Det skrivs massor om fenomenet facebook just nu, är det bara jag som verkligen inte riktigt fattar grejen? Jag tycker sidan är superrörig och jag kan bara inte lära mej alla de olika funktionerna, men jag är nog inte så teknisk och besitter inte en massa computer skills heller. Jag finns på facebook i princip för att alla tjatade om att jag skulle gå med, inte för att jag tycker det är superkul med vampyrer hit och super walls dit...



Irritation

Jag kan känna mej lite irriterad över vissa bloggare som hotar sina läsare med att lägga av med sitt bloggskrivande om inte antalet kommentarer ökar. Varför? Inte ska väl folk vara tvugna att kommentera i bloggen bara för att man läser den? Speciellt irriterande är det då bloggaren lägger till något i stil med "jag skriver för min skull, men..."; klart att det är skoj med kommentarer och feedback, men vem bloggar enbart för det och vem lägger ner en, i många fall, populär och intressant blogg för att folk inte kommenterar?

Själv läser jag många bloggar, men jag kommenterar sällan... Detta betyder inte att jag inte uppskattar det som står på bloggen utan snarare tycker jag att en kommentar ofta känns som överflöd. Dessutom är det väl antalet besökare som indikerar hur populär en blogg är, inte antalet kommentarer?

En annan sak (nu då jag ändå håller på gnäller) som jag kan bli lite irriterad på här i bloggvärlden är när folk kopierar varandras text och layout. Man har väl en blogg för att kommunicera ut sin egen åsikt (och stil), inte kopiera andras...? Klart att man kan ta intryck och inpireras av andra (det är oundvikligt, och nästan omöjligt), men jag tycker man ska försöka göra texten personlig, egen.

Nu har jag sagt mitt
och snart blir det kaffe framför TVn.

Beslut och planer

Jag har bestämt mej, i år skall jag göra mina egna julkort.

Syster E påstår att det är jätteroligt och avslappnande, i år skall jag ge det ett försök. Jag antar, och befarar, att jag kommer att tappa nerverna efter första kortet men det är väl värt ett försök i allafall...

Idag har jag inte gjort någonting, förutom fixat med bloggen och segat förstås. Det har varit en fruktansvärt lååång dag, men nu är den snart förbi. Imorron är det skolarbete och gym som gäller. På onsdagen har jag lektion i vanlig ordning och sen måste jag packa, jag åker ju hem till Finland på torsdagen. Ska bli roligt att komma hem, till vårt nya hem. Jag är ändå liten ledsen över att inte M kan komma med, men nåja, det är ju faktiskt bara fråga om några dagar vi är ifrån varandra ....



Mina föräldrars nya hus

image261 image262

♦Denna bild visar bygget i Nov. -06                  ♦ Denna bild visar bygget i Aug. - 07
                       
                             (Bilderna är tagna från ett berg på baksidan av huset)


                                              Undrar hur det ser ut nu?



Triangeldrama - indeed...

Hah! Aftonbladet kan verkligen få till en saftig rubrik
- om precis vad som helst


Tadaa!

Sådär ja, nu börjar det likna något. Känner mej mycket nöjd men nya layouten, det kommer nog se ut så här hos mej en tid framöver (ska dock uppdatera, ändra och lägga lite saker ännu, men this is, i stort sätt, it..) Fint blev det! (fick lära mej av min lågstadielärare, Birgit - aka Biggan-, att om ingen annan berömmer en så måste man göra det själv)

Vilken layout?

Håller på putsar på layouten, and there´s more to come... Men; vilket färgtema är finast?

Jag kan inte bestämma mej. Att fila på layouten är inte lätt, och jag har tur som har M som är en riktig datanörd, han kan allt! Ska försöka få in lite bilder och diverse också, men det tar sin tid och är svårt eftersom jag är ganska noggrann och vill ha en stilren, men ändå persolig, layout.

image257

Orka

Usch vilken jobbig dag, allt är grått och tråkigt! Blä. Det regnar... Har bara suttit i vår lilla lägenhet idag, inte gjort något vettigt (förutom städat, igen...) Borde aktivera mej men dagen är helt enkelt bara för grå och tråkig för att jag skall få något gjort... Tror dock jag måste masa mig iväg till Willys, kylskåpet gapar tomt.

Ps. Willys är ungefär lika inspirerande som detta inlägg :)

image255        image256

Argh...

Försöker komma in på Tv3´s hemsida för att kolla hur det gick för dom ensamma mammorna men sidan är seg och jag kommer inte in. Hela svenska befolkningen försöker säkert ta reda på samma sak som jag, exakt precis Nu.



Update: Klockan är nu 23.15 och jag har fortfarande inte kommit in på sidan :)

Ny layout!

Sådär ja, nu har jag fått lite hjälp av min M med att uppdatera och snygga till min blogg. Jag är jättenöjd med resultatet men det kommer kanske ske ännu flera förändringar, jag är inne på att göra ett lila färgtema :)



Update: Ännu nyare layout är under konstruktion :)

Säsongsfinal

Idag är det säsongsfinal av "Ensam mamma söker". Jag har inte följt programmet slaviskt men jag kan tycka att det har en viss charm och kommer nog att sitta bänkad framför TVn klockan 20.00 ikväll (Tv3)  :)

image254
(Bild lånad från www.expressen.se)

Ikväll kommer också filmen "Wimbledon"  på Tv3 och så "Cold Case", kanal 5. Filmen verkar inte vara någon höjdare så jag kollar nog på old faithful "Cold Case".



Idag...

... blir det gym igen efter en paus på 2 veckor. Har inte haft tid att gymma p.g.a. skoalarbeten och lite annat grejs, men nu ska jag börja igen, skönt! Solen lyser här också idag och temperaturen ligger på 7 grader, ser vacker ut när man tittar ut genom fönstret, jag skulle dock önska att marken var vit...

Nu ska jag springa iväg till stan för att kolla om en vinterjacka syster E vill ha finns att köpa på H&M i Skövde, hon kan inte hitta den i Sthlm :) Sen ska jag hämta ut ett Ellospaket och returnera en del av H&M kläderna jag beställde. Sen blir det gym.

Jag tycker för övrigt att det är sjukt att Marie Picasso i Idol kallas fet/överviktig. Speciellt sjukt är det när skönheten personifierad, dvs Bert Karlsson, uttrycker denna åsikt. Sjukt!

"Bourne Ultimatum"

Otroligt bra och välgjord film!
Se den!


image252

Kvällens program

Ikväll ska vi, som jag redan sa, vara hemma. Vi ska, i brist på god lax (ICA hade ingen normal), käka räksoppa och dricka ett glas vitt. Sen blir det film! Jag antar att vi ska kolla på denna, eller möjligtvis "Bourne Ultimatum". Den senare nämnda filmen har jag velat se ända sedan den hade premiär men det har bara inte blivit av... Kanske vi kollar på båda, hmn ? ...

Trevlig kväll!

Ps. Jag vill också ha snö! (även fast vi inte har vinterdäck på bilen än..)

En dag i rastgården :)

image243           image244
                                                         
Selma

image245      image246

  image249

            image251

          och så matte och husse :)

              

Can't help but wonder...

...are they really real?
:-)

image241
image242

Lördag!

Idag är det äntligen lördag. Solen lyser där ute och enligt vår dator är det 10 grader, en perfekt höstdag (räknas november som höstmånad?). Skall fixa undan lite här hemma och sen blir det en långpromenad med Selma, blir nog säkert ett stop i rastgården också.

Ikväll stannar vi hemma och har inget speciellt, förutom god mat och film, inplanerat.

image240

Scary

Gud, försöker kolla på "Amityville horror" på Kanal 5. Jag och skräckfilmer passar inte ihop, inte M och skräckisar heller... I fortsättningen ska vi nog bara kolla på romatiska komedier (och kanske några filmer M vill kolla på ;) )

image236

Välkommen in!

Här bor jag:

image227 image233
Vårt vardagsrum (som för övrigt sitter ihop med köket, vi delar dessa två rum med bokhyllan Norrebo från ikea)

image229

image230


Vårt arbets-/sovrum

image231 image232

och så hallen...

image234   image235

De flesta av våra möbler är, som många säkert märker, köpta på Ikea :) Lägenheten är inte så stor men vi trivs väldigt bra, dock kan jag sakna förvaringsutrymmen, det enda vi har är ett rum som nu både fungerar som förvaringsrum och garderob.

Skall försöka...

... hinna ta lite bilder på vår lägenhet idag som jag sedan ska lägga upp här på bloggen.

Men först; kaffe och god fredagsfika i form av en bit prinsesstårta, mums


image226

It never ends...

ICA har gjort det igen :)



Mums

Vilken lyckad kväll. Vi har varit på Mango´s och ätit jättegod mat. Jag åt biffstek med kantarellsås och stekta grönsaker och M åt enchiladas. Det var underbart gott och Mango´s är en så trevlig restaurang.

 Nu blir det en kopp te och sen ska jag krypa ner under täcket. Imorron ska jag återigen in till skolan för att fixa med skolarbeten, slut på ledigheten med andra ord. Blä.



"Slå av värmen Britta"
Gammal goding :)



Spring på stan och kärleksmiddag

Blev en hel del spring på stan för att få alla ärenden uträttade innan M tröttnade totalt... :) Jag fixade allt förutom en farsdagspresent till pappa. Varför är det alltid så svårt att hitta bra presenter åt pappor?

Hämtade för övrigt ut mitt H&M-paket idag, min gula jacka passade perfekt! Paketet innehöll lite andra grejer också, endel som jag behåller och andra som jag ska skicka tillbaka omedelbums.

Kläderna jag tänker behålla. (Bild på den gula jackan hittar ni här)
(Bilder lånade från www.hm.se)



Ikväll blir det middag på Mango´s, Skövdes bästa restaurang. Vi har reserverat bord till klockan 20.00, innan vi går ska jag titta på "Planet Earth", en dokumentär om vår planet. Jag såg ett avsnitt av Oprah där dom talade om denna dokumentärserie, jag sa till M att jag så gärna vill se den och han lade detta på minne; idag fick jag DVD-boxen "Planet Earth" av honom  ♥.

Ledig dag

Idag är jag ledig och ska passa på att fixa lite ärenden på stan och städa lite. Dessutom "firar" M och jag
3 1/2 år tillsammans
så vi kanske hittar på nått roligt ikväll. Hade tänkt bowla men alla banor är redan bokade, jäkla höstlov! Kanske blir det bio eller middag ute, får se. Nu ska jag aktivera mej och se till att dagen kommer igång (blev en liten sovmorgon idag).

image214
Jag och M på vår student-/förlovningsdag.

Gigantor

Det är inte bara vi människor som gärna sitter inne i värmen nu då det är höst och jäkligt där ute...

image213


Igår kröp denna spindel omkring på väggen i vår farstu, usch! Jag har aldrig sett en så stor och hårig spindel i norden, aldrig. Bilden gör gigantorn igen rättvisa, men ni får iaf ett litet hum om exakt hur äcklig den var :)

RSS 2.0