Politik som berör och upprör

Kan inte bli annat än upprörd då man hör att den finska riksdagen idag har stiftat en lag som tvingar sjukvårdare att jobba trots uppsägning....

Hela denna historia började med att politikerna i förra riksdagsvalet lovade vårdarna högre lön. Detta har, i enlighet med politikernas gamla vana, inte verkställts, vilket förstås upprör de hårt arbetande och fruktansvärt underbetalda vårdarna. För att verkligen nå ut och göra klart att man menar allvar och kräver högre lön hotade/hotar man med massuppsägningar eftersom strejk i denna bransch inte leder någonstans. Ingen lösning i frågan har nåtts, med andra ord har sjukvårdarna inte blivit garanterade högre lön (trots att Finland idag är rikare än på länge) och massuppsägningen står inför dörren (den träder i kraft natten till tisdagen). Vad gör politikerna då?! Jo, dom stiftar en lag som säger att trots att man har sagt upp sej måste man jobba. Detta är absurt. Förvisso ligger det ju sanning i att patienterna blir lidande som följd av massuppsägningarna men hallå... Skulle politikerna hållit sitt löfte, skulle dom värdesätta de som verkligen bör värdesättas då skulle denna situation vara nonexistent och ingen skulle bli lidande.

Det är så sjukt, som slavarbete ungefär. Om sjukvårdarna, trots lagen, väljer att stanna hemma efter uppsägningarna bötfälls dom, eller i värsta fall, sätts i fängelse. Detta sker alltså på 2000-talet i Finland! Förstår inte politikerna och alla andra som väljer att bestrida vårdarnas önskemål att de inte bara handlar om att värna om de som jobbar inom vården idag utan också om att värna sjukvårdens framtid. Om inte lönen höjs kommer det inte att vara många själar som vill jobba med sjukvård i framtiden och vad ska hända då?!

Jag säger bara; Höj lönen och sluta tjafsa!!!

Mera om situationen i Finland kan ni läsa bland annat här

Kommentarer
Postat av: jenny

ja e de någonstans dom ska höja lönen så är det inom vården!!! Håller med dej fullt ut!!

2007-11-17 @ 13:27:16
URL: http://jennssan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0