Reseberättelse del 2

20.8

Steg upp tidigt för att åka till Agios Ioannis Kastri - Mamma Mia-kyrkan. Vi hade inga problem att hitta utan kunde lugnt köra ut till denna fantastiska klippa och kyrka. Vägen var ordentligt smal och vi sade många gånger hur glada vi var för att vi slapp möta någon. Vägen till Kastri var dock underbar och utsikten från den smala vägen utöver allt från byn Glossa till olivlundar och oändligt turkost hav var spektakulär. Jag skulle nästan våga påstå att detta var den vackraste sträcka vi körde


Påvägen till kyrkan


Framme!





En liten del av alla bilder vi tog... Både M och jag tyckte detta absolut var en av de vackraste platserna vi sett.

Efter besöket i Mamma Mia-kyrkan hoppade vi tillbaka in i vår patetiska hyrbil och körde mot Kastani, också det en av stränderna som användes i filmen Mamma Mia (ligger bredvid/i anslutning till Milia beach som vi besökt tidigre). Kastani var otroligt vacker och enligt mej en av de vackraste stränderna vi besökte på Skopelos. En lite mindre strand, inte så mycket folk och härligt vatten!

Kastani Beach


Vi simmade och solade här några timmar innan vi tog bilen till nästa strand; Limomnari. Denna strand var inte den bästa, men vattnet var obeskrivligt. Det var så underbart turkost att det är svårt att beskriva och att fånga det härliga på bild var det inte att tala om...

 

 

Limomnari (fotat från bilen, men denna bild visar tydligast det härliga vattnets färg.)


Efter dagen åkte vi hem till Stella Studios, duschade och fixade oss och begav oss sedan iväg ut för att ta oss till Ouzeria Anatoli, en taverna belägen högst upp i Kastro (som jag berättade om i första inlägget om vår resa). Vägen var lång men utsikten var fantastisk!

 

Uppåt!

Restaurangen var tyvärr en besvikelse. Betjäningen urdålig och menyn var väldigt fattig, det enda +:et var faktiskt utsikten. M och jag vände faktiskt om och gick tillbaka ner till hamngatan där vi hittade en mysig taverna med god mat.

Så gick den dagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0