Reseberättelse del 3

21.8

Idag bestämde vi oss för en heldag på stranden, inget runtköras eller strandbyte. Vi valde stranden Stafilos som var riktigt trevlig. Stranden var rätt så smal, men fin och vattnet var, som på alla andra stränder, ljuvligt. Vi solade, läste och simmade hela dagen. Helt ljuvligt. Kan riktigt känna solens värme och höra det rasslande ljudet som uppstod då vattnet sköljde över de små stenarna i strandkanten.

Vi gjorde faktiskt inget annat denna dag. Efter många timmar på stranden åkte vi hem, njöt en stund i skuggan på balkongen och begav oss sedan ut i Skopelos myller av gränder. Vi åt som vanligt gott på restaurang och gick sedan "hem" för att packa inför resan mot Alonissos.

Vackra Stafilos beach


Skopelos sammanfattning:


Skopelos är en mycket vacker och grön ö! Stränderna är gudomliga och vattnet likaså! Skopelos lämpar sej bra som resmål för personer i vår ålder som inte är rädda för att röra på sej. Bara för att ta sej till dom finaste stränderna behövs det nämligen bil eller annat transportmedel. Vi rekomenderar en trip ut till Agios Ioannis Kastri, vi tyckte detta var en av de vackraste platserna vi någonsin sett.

 

Maten på Skopelos var bra, men inte jättebra. Vi har båda ätit bättre i Grekland. Priserna var OK, en middag för oss två kostade i snitt 25-30 euro (förrätt, öl/ett glas vin samt två huvudrätter). I efterhand vet vi nu att shopping i Skopelos var mycket billigare än på Skiathos. Jag köpte exempelvis en vacker halsduk på Skopelos för 9 euro, på Skiathos kostade en exakt likadan halsduk 15 euro...

 

Vi kan gott rekommendera Stella Studios för er som vill bo relativt billigt i fräsha och rena rum. Det är en bit från hamnpomenaden och alla restauranger (ca 5 min promenad) men det är absolut inte för långt (påvägen hem till hotellet på kvällen efter middagen var det kanske aningen jobbigt eftersom man var mätt och det faktiskt var uppförsbacke nästan fram till dörren).

 

22.8

Vilken dag! Vi steg upp tidigt, jag packade det sista medan M åkte och lämnade tillbaka hyrbilen, köpte båtbiljetter och bekräftade att båten mot Alonissos faktiskt gick från Skopelos stad och inte Agnontas (båtarna avgår oftast inte från Skopelos stad om det blåser får hårt). Idag hade vi tur eftersom båten faktiskt gick från stan! Ioannis körde oss från hotellet till hamnen kl 12, båten skulle nämligen avgå 13.20 och vi ville vara i tid. Vi satt i hamnen och njöt av vimlet i Skopelos stad medan vi väntade på båten. När kl. närmade sej 13.20 och vi inte kunde se någon båt var det ganska klart att båten var försenad. Vi väntade och väntade.  Åt glass, åt smörgås, drack litervis med vatten och läste i våra böcker. Klockan hann bli tre innan båten kom! Dit for den dagen, sade vi när vi äntligen gick på båten mot Alonissos.

 

I väntan på båten


Resan till Alonissos tog inte mera än 20 minuter. I hamnen letade vi efter personen vi hade haft kontakt med från vårt hotell Nina Pansion men kunde inte hitta henne. Vi frågade en gammal, grekisk dam om hon visste var Nina Pansion låg. Hon fattade nog inte riktigt och svarade: Nina? Nina padina? M och jag svarade då: Nina... Varpå hon upprepade: Nina? Nina padina? Och vi svarade igen: Nina... Sådär höll vi på en god stund innan vi hade hjärta att lämna damen i hopp om att hitta hotellet själva. Vi gick nån meter och sedan kom den gamla tanten igen fram till oss och pekade upp för en trappa och sade: Nina. Vi tackade och började gå upp för trappan i hopp om att vi den utlöjliga och skrattretande diskussionen till trots hade hittat vårt hotell. Och det hade vi!

 

Titta vilken underbar utsikt vi hade!

 

 

Vi installerade oss i rummet så snabbt som möjligt eftersom vi ville ta tillvara på det som fanns kvar av dagen. Vi klädde på oss badkläder och gick sedan till stranden. Stranden var fin och vattnet skönare än någonsin! Vi blev kvar på stranden hela dagen. På kvällen köpte vi boken Alonissos on foot (Bente Keller) och utforskade det lilla och pittoreska "centrumet". Vi åt på tavernan Flisvos, maten var riktigt god men det som nog lockade mest folk var servitören som var på pricken lik Orlando Bloom!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0