Kokosmums
Idag har jag lagat kokosmums. Ni vet, såna man kan köpa på konditoriet. Mina har dock inte kexbotten och är formade som rutor.
Kokosmums
Här kommer receptet:
Ingredienser:
4,5 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
9 gelatinblad
1,5 dl kokhett vatten
Garnering:
5 dl kokos
1 msk kakao
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Blanda socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet. Rör ut gelatinbladen i det heta vattnet. Häll denna gelatinblanding i sockerblandningen. Vispa med elvisp i 30 minuter till en pösig smet. Blanda samman kokos och kakao och häll lite i botten av en långpanna (20x30 cm). Häll i smeten och täck med kokosblandningen. Låt smeten stå kallt tills den har stelnat. Skär i bitar och doppa snittytorna i kokosblandning.
4,5 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
9 gelatinblad
1,5 dl kokhett vatten
Garnering:
5 dl kokos
1 msk kakao
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i lite vatten i ca 5 minuter. Blanda socker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet. Rör ut gelatinbladen i det heta vattnet. Häll denna gelatinblanding i sockerblandningen. Vispa med elvisp i 30 minuter till en pösig smet. Blanda samman kokos och kakao och häll lite i botten av en långpanna (20x30 cm). Häll i smeten och täck med kokosblandningen. Låt smeten stå kallt tills den har stelnat. Skär i bitar och doppa snittytorna i kokosblandning.
Kommentarer
Trackback